foto

Petr Šmolka

  • nar. 16.4.1946 (72 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Neopravuj, co není rozbité! Když něco nefunguje, zkus cokoli jiného!"

Český psycholog a manželský poradce PhDr. Petr Šmolka se narodil 16. dubna 1946 v Praze.

Ačkoliv chtěl původně studovat matematiku a fyziku, na gymnáziu ho natolik zaujala přednáška psychologa z Výzkumného ústavu psychiatrického, že se rozhodl pro studium psychologie. Po ukončení studia v roce 1969 působil nejprve jako odborný asistent na katedře psychologie Filosofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a posléze od roku 1978 jako poradce v pražské manželské poradně, tehdy jediné v českých zemích. Od roku 2007 je vedoucím této poradny. Pan Šmolka přednáší psychologii na vysokých školách.

Mezi publikace Šmolky patří "Když vás trápí někdo blízký" a "Současná rodina". Dále je autorem několika set článků a odborných i populárních časopisech, pravidelně vystupuje v televizi a rozhlase.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Dokumentární

2015 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Gabriely Vránové (S11E10)
2013 Tajemství lásek slavných (TV film)
2011 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Dany Zátopkové (S06E16)
2010 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Michaely Maurerové (S06E06)
13. komnata Marie Tomsové (S05E39)
2008 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Radka Gipsyho Bangy (S03E36)
13. komnata Vlastimila Venclíka (S03E21)
2007 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Nadi Urbánkové (S02E34)
2006 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jany Kopecké (S02E12)
13. komnata Květy Fialové (S01E24)

TV pořady

2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2009 Kniha mého srdce (TV pořad)
Partnerské vztahy aneb Návod na přežití (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 TOP STAR magazín (TV pořad)
2006 Před půlnocí (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2000 P.F. (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace