foto

Jiří Soukup

  • nar. 12.9.1960 (57 let)
    Liberec, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jiří Soukup se narodil 12. 9. 1960 v Liberci. V letech 1983 a 1989 studoval filmovou dramaturgii a scenáristiku na FAMU v Praze. Na katedře scenáristiky a dramaturgie posléze pedagogicky působil v letech 1990 – 1992 a 2002 – 2005. V první polovině devadesátých let byl nakladatelským redaktorem české prózy a filmový dramaturg v českých filmových studiích. Po roce 2000 se vrátil k dramaturgické, scenáristické a editorské práci. Sporadicky publikuje vlastní prózu a poezii.

Artcam

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Křižáček
2010 Osmdesát dopisů
2003 Sentiment
1997 Cesta pustým lesem
1989 Vojtěch, řečený sirotek

Dokumentární

1995 V zahradě (TV film)

Střihačská filmografie

Filmy

2003 Sentiment

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace