foto

Émile Zola

  • nar. 2.4.1840
    Paříž, Île de France, Francie
  • zem. 28.9.1902 (62 let)
    Paříž, Île de France, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Spisovatelská filmografie

Filmy

2015 Areno - kniha
2013 V tajnosti - kniha
2011 La joie de vivre (TV film) - kniha
2009 Žízeň - kniha
2001 Nana (TV film) - kniha
This Filthy Earth - kniha
1999 Na koniec świata - kniha
Nanà (TV film) - kniha
1995 Cruel Train (TV film) - kniha
Lístek lásky (TV film) - kniha
1993 Germinal - kniha
1988 Argent, L' (TV film) - kniha
Manifesto - kniha
Peníze (TV film) - kniha
1987 Mirage dangereux (TV film) - kniha
1986 Une femme innocente (TV film) - kniha
1983 Nana - kniha
Radosť žiť (TV film) - kniha
1980 Une page d'amour (TV film) - kniha
1979 Paní Sourdisová (TV film) - povídka
1976 Žádost o ruku - kniha
1970 La faute de l'abbé Mouret - kniha
1967 Oeuvre, L' (TV film) - kniha
1966 La Curée - kniha
Thérèse Raquin (TV film) - kniha
1965 Thérèse Raquin (TV film) - kniha
1963 Germinal - kniha
1959 Svatební noc - povídka
1957 Bestia humana, La - kniha
Pod pokličkou - kniha
1956 Gervaisa - kniha
1955 Nana - kniha
1954 Lidská bestie - kniha
1953 Tereza Raquinová - kniha
1947 Pour une nuit d'amour - kniha
1945 Naïs - povídka
1944 Naná - kniha
1943 Au bonheur des dames - kniha
1938 Člověk bestie - kniha
1937 La faute de l'abbé Mouret - kniha
1934 Nana - kniha
1933 L'assommoir - kniha
1931 Rêve, Le - kniha
1930 Au bonheur des dames - kniha
1929 Fécondité - kniha
1928 Argent, L' - kniha
Thérèse Raquin - kniha
1926 Nana - kniha
1925 Nantas - povídka
1923 Pour une nuit d'amour - kniha
1922 Zum Paradies der Damen - kniha
1921 L'assommoir - kniha
La terre - kniha
Le rêve - kniha
1920 Bestie im Menschen, Die - kniha
Maddalena Ferat - kniha
Nantas - kniha
Travail - kniha
1917 A Man and the Woman - kniha
Chelovek - zver - kniha
Drink - kniha
1915 Destruction - kniha
Teresa Raquin - kniha
1913 Germinal - kniha
Gränsfolken - kniha
Miraklet - kniha
1909 L´assommoir - kniha
1902 Assommoir, L' - kniha
Les victimes de l'alcoolisme - kniha

TV seriály

2013 Obchodní dům Paradise (TV seriál) - kniha
Epizoda 8 (S02E08) - kniha
Epizoda 7 (S02E07) - kniha
Epizoda 5 (S02E05) - kniha
další epizody (7)
2012 Obchodní dům Paradise (TV seriál) - kniha
Epizoda 8 (S01E08) - kniha
Epizoda 7 (S01E07) - kniha
Epizoda 6 (S01E06) - kniha
další epizody (8)
2009 Au siècle de Maupassant: Contes et nouvelles du XIXème siècle (TV seriál) - povídka
2002 Liberté de Marie, La (TV seriál) - kniha
1995 L'histoire du samedi (TV seriál) - povídka
1981 Nana (TV seriál) - kniha
1980 Tereza Raquinová (TV seriál) - kniha
1972 Pot-Bouille (TV seriál) - kniha
1970 Germinal (TV seriál) - kniha
1968 Nana (TV seriál) - kniha
1949 Suspense (TV seriál) - kniha

Scenáristická filmografie

Filmy

1971 Le bouton de rose (TV film) - divadelní hra
1956 Thérèse Raquin (divadelní záznam) - divadelní hra

TV seriály

1963 Novela (TV seriál) - divadelní hra

Herecká filmografie

Dokumentární

2000 Ďáblův ostrov (TV film) - a.z.
1957 The Twentieth Century (TV seriál) - a.z.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace