foto

Anthony Lemke

  • nar. Ottawa, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anthony Lemke, narozen jako Roger Anthony Lemke, je kanadský herec a scénárista. Narodil se rodičům původem z Nizozemí a Pruska. Až do skončení střední školy byla jeho vyučovacím jazykem francoužština. Poté se přestěhoval do Waterloo v Ontariu, aby vystudoval divadlo na University of Waterloo. Je také držitelem dvou titulů z McGill University Faculty of Law with Distinction.

Jeho první role se objevila ve hře „Nurse Jane Goes to Hawaii“ od kanadského scénáristy Allana Strattona. Krátce na to následovala i první účast v televizní sérii Brutální Nikita, kterou dostal díky své znalosti češtiny. V roce 2000 přijal roli ve fantasy seriálu Královna meče. Také si zahrál syna hlavní postavy ve čtyřdílné minisérii Robocop: Temná spravedlnost. Ztvárnil představitele Roba Smitha ve filmu Narušený život, který byl poté nominován na Nejlepší TV film v roce 2008 na Gemini Awards.

Po skončení studií se vrhl do herectví naplno a má na svém kontě mnoho menších rolí jak v anglicky, tak ve francouzsky mluvených pořadech. V roce 2011 se přidal k obsazení seriálu Dívka odjinud. Ve stejném roce se přidal k bilingvistickému filmu The Storm Within, který byl vyznamenán 3 nominacemi na Canadian Screen Award nominations. Od roku 2014 účinkuje ve scifi seriálu Dark Matter v roli „Three“, čili v češtině Trojky (aka Marcuse Boona).

V roce 2001 si vzal za manželku Marii Gasecu, s níž má tři děti. Dříve nejvíce času trávil v Montrealu, ale později se i s rodinou přestěhoval do Prince Edward County v Ontariu.

Tereza "Tessy98" Doležalová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Stickman (TV film)
2016 The Night Before Halloween (TV film)
2015 A Wish Come True (TV film)
Sleepless
Zakázaná komnata
2014 Bomb Girls - Facing the Enemy (TV film)
2013 Smrtící Slunce (TV film)
Still Life: A Three Pines Mystery (TV film)
The Storm Within
Útok na Bílý dům
2011 Coteau Rouge
Down the Road Again
Tváře v davu
Who Is Simon Miller? (TV film)
2010 Ledové ostří 4: Oheň a led (TV film)
Vražedný termín (TV film)
Štěstí jménem Lucky (TV film)
2009 Poslední templář (TV film)
The Phantom (TV film)
Z jiného úhlu (TV film)
2007 Narušený život (TV film)
Wide Awake (TV film)
2006 Dědictví strachu (TV film)
Pavučina lží (TV film)
2004 Falešné sliby (TV film)
Smrtelné setkání (TV film)
2003 Pedestrian, The
Syndrom (TV film)
TrueSexLies
2002 Rub & Tug
Zločiny podle Mary Higgins Clark: Neznáme se odněkud? (TV film)
Čas vlka
2001 Earth Angels (TV film)
2000 Americké psycho
1999 Prokleté dědictví (TV film)
Ricky Nelson: Original Teen Idol (TV film)
1997 Shake, Rattle and Roll

TV seriály

2018 Záhady Frankie Drakeové (TV seriál)
Radio Daze (S02E03)
The Last Dance (S02E02)
The Old Switcheroo (S02E01)
Mrtvý bod (TV seriál)
Two Legendary Chums (S03E12)
Balance of Might (S03E10)
Hot Burning Flames (S03E09)
2017 The Kennedys After Camelot (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
Soukromé očko (TV seriál)
Boardwalk Empire (S02E02)
Dark Matter (TV seriál)
Nowhere to Go (S03E13)
My Final Gift to You (S03E12)
The Dwarf Star Conspiracy (S03E11)
další epizody (13)
2016 Dark Matter (TV seriál)
But First, We Save the Galaxy (S02E13)
Sometimes in Life You Don't Get to Choose (S02E12)
Wish I'd Spaced You When I Had the Chance (S02E11)
další epizody (13)
2015 Dark Matter (TV seriál)
Episode Thirteen (S01E13)
Episode Twelve (S01E12)
Episode Eleven (S01E11)
další epizody (13)
Good Witch (TV seriál)
2014 19-2: Policie Montréal (TV seriál)
Nouvelle Adresse (TV seriál)
Případy detektiva Murdocha (TV seriál)
Posvátné manželství (S08E04)
Staré dobré časy (S08E03)
2013 Mémoires vives (TV seriál)
Witches of East End (TV seriál)
2011 30 Vies (TV seriál)
Agent bez minulosti (TV seriál)
Costa Verde (S01E06)
Borci z Blue Mountain State (TV seriál)
The Corn Field: Part 2 (S03E13)
The Corn Field: Part 1 (S03E12)
Death Penalty (S03E11)
další epizody (6)
Skladiště 13 (TV seriál)
Včelí královna (S03E04)
Flashpoint (TV seriál)
Wild Card (S04E11)
2010 Dívka odjinud (TV seriál)
2009 The Listener (TV seriál)
Případy detektiva Murdocha (TV seriál)
Stíny šedi (S02E06)
2006 Les hauts et les bas de Sophie Paquin (TV seriál)
Rumours (TV seriál)
2000 Královna meče (TV seriál)
Robocop: Temná spravedlnost (TV seriál)
1997 Brutální Nikita (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace