foto

Ana Lily Amirpour

Biografie

Ana Lily Amírpoúrová je íránsko-americká režisérka, scenáristka, producentka a herečka. Je známá především svým unikátním celovečerním debutem Sama nocí tmou, který popisuje jako: „íránský upíří spaghetti western".

Festival íránských filmů

Režijní filmografie

Filmy

2016 The Bad Batch
2014 Sama nocí tmou
2012 Malá sebevražda
2011 Pashmaloo

TV seriály

2020 Briarpatch (TV seriál)
First Time in Saint Disgrace (E01)
2019 The Twilight Zone (TV seriál)
A Traveler (S01E04)
2018 Castle Rock (TV seriál)
Past Perfect (S01E08)
Legion (TV seriál)
Chapter 10 (S02E02)

Dokumentární

2015 Průlomové objevy (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2012 Malá sebevražda

Dokumentární

2018 Eli Roth: Historie hororu (TV seriál)
Ghost Stories (E07)

Fanoušci tvůrce