foto

Karl Markovics

  • nar. 29.8.1963 (56 let)
    Vídeň, Rakousko

Biografie

Tento herec, známý ze seriálu KOMISAŘ REX, se narodil 29. srpna 1963 ve Vídni. Po absolvování herecké školy se stal stálým členem divadelního souboru Serapion. Později odešel do Theater im Kopf. Od roku 1987 je na volné noze. Kromě herectví se věnuje také produkci. Jako producent se podílel na vzniku několika divadelních her a filmů.

Největší popularitu mu přinesla role policisty Ernsta Stockingera v již zmiňovaném Komisaři Rexovi. Díky této postavě, která patřila v seriálu k nejpopulárnějším, vznikl v roce 1996 samostatný seriál nazvaný STOCKINGER. Seriál však nedosáhl takové sledovanosti jako jeho slavnější předchůdce a proto byl po šestnácti epizodách ukončen.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2020 Resistance
Tatort - Du allein (TV film)
2019 A Hidden Life
A Rose in Winter
Wie ich lernte, bei mir selbst Kind zu sein
2018 Das Wunder von Wörgl (TV film)
Murer - Anatomie procesu
The Dark
V zápalu hry
2017 Marie Terezie (TV film)
Zwischen den Jahren
2016 Králův nesouhlas
Lída Baarová
Mlha v srpnu
Polizeiruf 110 – Und vergib uns unsere Schuld (TV film)
2015 Hiszpanka
Já a Kaminski
Porcupine, The
Tajna Sněžnoj Korolevy
2014 Grandhotel Budapešť
2013 Mord in den Dünen (TV film)
2012 Eastalgia
Jak změřit svět
Süskind
2011 Black Brown White
Neznámý
2010 Die Verrückte Welt der Ute Bock
Jindřich IV. Navarrský
Kennedys Hirn (TV film)
Mahler na gauči
Nanga Parbat
2009 Malá bankovní loupež
Německo '09
Čarodějka Lilly: Drak a kniha kouzel
2008 Daniel Käfer - Die Schattenuhr (TV film)
Zkáza lodi Gustloff (TV film)
2007 Franz Fuchs - Ein Patriot (TV film)
Ďáblova dílna
2006 Die ProSieben Märchenstunde: Rapunzel oder Mord ist ihr Hobby (TV film)
Korunní princ (TV film)
2005 Daniel Käfer - Die Villen der Frau Hürsch (TV film)
Mein Mörder (TV film)
Schrift des Freundes, Die (TV film)
2004 Hledá se rodina (TV film)
Zuckeroma (TV film)
2003 Annas Heimkehr (TV film)
Dinner for Two (TV film)
2002 Andreas Hofer: Volný jako orel (TV film)
Die Wasserfälle von Slunj (TV film)
2001 Blumen für Polt (TV film)
Komando v sukních
Love Letters - Liebe per Nachnahme (TV film)
Showdown
2000 Geboren in Absurdistan
Hirnschal gegen Hitler (TV film)
Lumpazivagabundus (TV film)
Přijď, sladká smrti
1999 Alles Bob!
Das Callgirl (TV film)
Die blaue Kanone (TV film)
Late Show
Wanted
1998 Drei Herren
Hinterholz 8
Strand von Trouville, Der
Und alles wegen Mama (TV film)
1997 Crazy Moon (TV film)
Kreuzfeuer (TV film)
Qualtingers Wien
Straße nach Istanbul, Die (TV film)
1996 Kdo vyléčí Olivii? (TV film)
Stockinger: Salzburger Kugeln (TV film)
1995 Auf Teufel komm raus
1994 Polizeiruf 110 - Lauf, Anna, lauf! (TV film)
1993 Halbe Welt
Indien
Muttertag
1991 Hund und Katz
1990 Himmel oder Wienerstadt (studentský film)

TV seriály

2019 Země zločinu (TV seriál)
Das letzte Problem (E17)
2018 Beat (TV seriál)
DROP (E06)
BACKSPIN (E05)
LOOP (E04)
další epizody (6)
2017 Babylon Berlín (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 2 (S02E02)
další epizody (5)
2006 Inspektor Trautmann (TV seriál)
Bumerang (E09)
2005 4 ženy a pohřeb (TV seriál)
Herzkasper (S01E01)
2004 Kommissarin Lucas (TV seriál)
Vergangene Sünden (E02)
1999 Sturmzeit (TV seriál)
1998 MA 2412 (TV seriál)
1996 Stockinger (TV seriál)
1995 Komisař Rex (TV seriál)
Únos (S02E11)
Maskovaná smrt (S02E05)
Smrtící svádění (S02E04)
další epizody (12)
1994 Komisař Rex (TV seriál)
Lepší dům (S01E08)
Diagnóza vražda (S01E07)
Mrtvá ze Schönbrunnu (S01E06)
další epizody (8)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Dokumentární

2019 Gehört, Gesehen – Ein Radiofilm
2018 Ute Bock Superstar
2016 Film o filmu: Lída Baarová
2012 Joschi und die Stars - ein Roadmovie (TV film)
Tajemný Gustav Klimt (TV film)
2009 Hitlerovi hrdinové (TV seriál)

Divadelní záznam

2007 Mein Nestroy (divadelní záznam)

Režijní filmografie

Filmy

2019 Nobadi
2015 Supersvět
2011 Dýchat

TV seriály

2019 Země zločinu (TV seriál)
Das letzte Problem (E17)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Nobadi
2015 Supersvět
2011 Dýchat

Host

TV pořady

2013 Stöckl (TV pořad)
2011 Stadtgespräch (TV pořad)
2010 Erlesen (TV pořad)
2008 The 80th Annual Academy Awards (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)
1983 Licht ins Dunkel (TV pořad)

Fanoušci tvůrce