foto

Eva Salvatore Burešová

  • nar. 22.7.1993 (26 let)
    Hlučín, Česko

Biografie

Eva Burešová je česká herečka a zpěvačka. V roce 2011 se přihlásila jako zpěvačka do soutěže Československo má talent, kde si získala srdce mnoha diváků a probojovala se až do finále. Od roku 2012 jsme jí mohli vidět v seriálu Gympl s (r)učením omezeným jako Renatu Koberovou. Eva se kromě hraní věnuje i divadlu. Hrála v divadle Broadway ve hře Janka Ledeckého „Hamlet“, kde ztvárnila Ofélii. Zahrála si i  v Divadle Karlín v muzikálu „Jesus Christ Superstar“ a detektivní hře „Vraždy za oponou“. Ještě před talentovou soutěží se do povědomí publika dostala rolí v muzikálu „Baron Prášil“. Eva se na televizní obrazovce objevila také v seriálu Modrý kód, kde hrála sestřičku Petru. Největší popularitu jí přinesla role Týny v úspěšném seriálu Slunečná, ke kterému s Markem Lamborou nazpívali i ústřední píseň („Píseň kovbojská“, přezpívaná píseň Michala Hrůzy).

Petr "tsatsiki" mareček

Herecká filmografie

Filmy

2015 Trhlina (amatérský film)
2014 Giant Business (amatérský film)
2012 Modrý tygr
2011 Ceny Paměti národa

TV seriály

2020 Slunečná (TV seriál)
Superhero Combo (E33)
Spojenci (E32)
Nápadníci (E31)
další epizody (33)
2019 Jak si nepodělat život (TV seriál)
Až budou krávy lítat (E01)
Krejzovi (TV seriál)
Mise na Mars (S02E12)
Modrý kód (TV seriál)
Co se má stát, stane se (S03E50)
Loučení (S03E48)
Jednou a dost (S03E47)
další epizody (17)
Specialisté (TV seriál)
Párty (S04E06)
2018 Modrý kód (TV seriál)
Dobrý skutek (S03E32)
Dluhy se musí platit (S03E31)
Rána pod pás (S03E30)
další epizody (54)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Narozeniny (S02E19)
Přijmout trest (S02E17)
Bezvýznamná chyba (S02E15)
další epizody (44)
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Recept na smrt (S01E14)
2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Škola zlomených srdcí (S03E27)
Milionář z tělocvičny (S03E26)
Dědictví (S03E25)
další epizody (47)

Hudební videoklipy

2020 Pavel Callta ft. Eva Burešová - Jako by byl náš poslední (hudební videoklip)
2019 Anna Julie Slováčková - Posedlá (hudební videoklip)
2017 Vojtěch Drahokoupil - Anděl tvýho světa (hudební videoklip)
2015 Smrtislav - V noci se mi zdálo (hudební videoklip)
2014 Mušnula feat. Štěpán Olívie Turek - Ak nie si, tak budeš (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2019 Fotbalista roku 2018 (TV pořad)
2018 Hotel Hvězdář (TV pořad)
2016 Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2011 Česko Slovensko má talent 2 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce