foto

George Newbern

  • nar. 10.12.1964 (54 let)
    Little Rock, Arkansas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

George Young Newbern je americký televizní a filmový herec, divákům známý zejména pro roli Bryana McKenzieho z komedie FATHER OF THE BRIDE /1991/ a jejího pokračování FATHER OF THE BRIDE II /1995/.

Svůj hlas propůjčil postavě Supermana v animovaných seriálech JUSTICE LEAGUE /2001-2004/ a JUSTICE LEAGUE UNLIMITED /2004-2006/, postavě Nooje a Sephirotha z animáku FINAL FANTASY, resp. KINGDOM HEARTS. Ve vedlejší roli se objevil i v hororové sérii SAW VI /2009/. Newbern se narodil v Little Rocku ve státě Arkansas, rodičům Betty – učitelce španělštiny a otci Davidu Newbernovi – radiologistovi. Svou hereckou kariéru započal v Arkansas Arts Center v Little Rocku, kde hrál roli mladšího bratra ve hře "Life With Father" na motivy autobiografického románu Clarence S.Daye Jr. Tato první role mu pomohla v získání následných filmových nabídek.

Newbernova první hlavní filmová role byla z méně známého snímku DOUBLE SWITCH /1987/, která převyprávěla Disneyho verzi románu Marka Twaina "The Prince and the Pauper". Pravidelnou roli syna Julie Sugarbaker /hrané Dixie Carter/ ztvárnil v seriálu DESIGNING WOMEN /1986-1993/ a poté následovala pravidelná účinkování v seriálech jako PROVIDENCE /1999-2002/, CHICAGO HOPE /1994-2000/, FRIENDS /1994-2004/, GHOST WHISPERER /2005-2010/, CRIMINAL MINDS /2005-současnost 2013/ aj. V současnosti /2013/ pravidelně hraje roli bývalého agenta CIA v seriálu SCANDAL.

V roli Neala Morrise, otce Melissy Morris hrané Emily Osment účinkoval v Disneyho filmu DADNAPPED /2009/ a v mini-seriálu HBO, FROM THE EARTH TO THE MOON /1998/, ztvárnil roli astronauta raketoplánu Apollo 14 Stu Roosy. Mezi další zaznamenáníhodné filmy můžeme zařadit komedii ADVENTURES IN BABYSITTING /1987/ s Elizabeth Shue, komedii SWITCHING CHANNELS /1988/ s Kathleen Turner, Burtem Reynoldsem a Christopherem Reevem nebo thriller režiséra Bruce Dellise, LOCKER 13 /2009/. V akčním drama seriálu JERICHO /2006-2008/ na motivy útoku z 11.září 2001, ztvárnil roli prezidenta Spojených států.

Newbernova kariéra dabingového resp. hlasového herce začala v roce 1991 s animovaným seriálem THE PIRATES OF DARK /1991-1993/ a nespočtem namluvených postaviček z videoher. Namluvil také hlas Theodora Rexe ze stejnojmenného filmu s Whoopi Goldberg. V roce 2009  nechal poslat do vesmíru svůj vzorek DNA k zachování rodu Newbernů a o rok později namluvil reklamu pro Toyotu na jejich model Toyota Prius.

Newbern je ženatý s herečkou Mariettou DePrima, se kterou má tři děti – Emmu /1995/, Mae /1998/ a Bena /2002/.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2018 Pup Star: World Tour
Puppy Star Christmas
2017 Brimming with Love (TV film)
2016 Pup Star
2014 Locker 13
2013 Brahmin Bulls
2012 3 Day Test
Monster High: Útěk z Pobřeží lebek (TV film)
Nebezpečný podnájemník
Santa Paws 2: The Santa Pups
Superman vs. Elita
2011 Heart of Christmas, The (TV film)
2010 Superman/Shazam!: Návrat černého Adama
The Assignment
2009 Saw 6
Táta v trapu (TV film)
2008 Batman - Gothamský rytíř
Next of Kin
Světlušky v zahradě
2007 Banální prohlídka
Postrach Dennis o Vánocích
2006 Utajená minulost (TV film)
Zavražděné děti
2005 Sny o bizonech (TV film)
2001 Kluci z Mistletoe (TV film)
2000 Kdyby zdi mohly mluvit 2 (TV film)
1999 Milenci na horách
Simple Life of Noah Dearborn, The (TV film)
1998 Láska na druhý pokus (TV film)
1996 Far Harbor
Večernice
1995 Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo dědeček?
Theodore Rex
1994 A Part of the Family (TV film)
Návrat špiona (TV film)
Witness to the Execution (TV film)
1993 Doorways (TV film)
Doppelganger
Píseň o smutné lásce (TV film)
1992 Little Sister
1991 Hlava rodiny
Steadfast Tin Soldier (TV film)
1988 Hra pro dva
Přepnout na život
Superzachránci
1987 My Little Girl
Noční dobrodružství
Záměna (TV film)

TV seriály

2018 Skandál (TV seriál)
Air Force Two (S07E13)
Allow Me to Reintroduce Myself (S07E12)
Army of One (S07E11)
další epizody (6)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Zero Tolerance (S20E03)
Man Up (S20E01)
2017 Skandál (TV seriál)
Something Borrowed (S07E07)
Vampires and Bloodsuckers (S07E06)
Adventures in Babysitting (S07E05)
další epizody (8)
2012 Skandál (TV seriál)
Grant: For the People (S01E07)
Crash and Burn (S01E05)
2010 Nouzové přistání (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Mrtvý éter (S08E05)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Mrtvá chůva (S01E02)
Private Practice (TV seriál)
Slip Slidin' Away (S03E06)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Spřízněné duše (S04E12)
Kriminálka New York (TV seriál)
Spěch na mínění (S05E13)
2008 Mentalista (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
V týmu žádné já neexistuje (S05E05)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Hon na predátora (S06E17)
2007 Cestovatel (TV seriál)
The Legend of Dylan McCleen (E05)
Velká láska (TV seriál)
Tajné schůzky (S02E06)
Médium (TV seriál)
The One Behind the Wheel (S03E12)
2006 Vražedná čísla (TV seriál)
Vražedný chat (S03E11)
Odložené případy (TV seriál)
Jednou za život (S04E07)
2004 Batman vítězí (TV seriál)
Justice League Unlimited (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Pokrevní linie (S04E23)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
2000 Býk (TV seriál)
1999 Providence (TV seriál)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)
For Miles and Miles (E09)
Apollo One (E02)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Absent Without Leave (S04E23)
Risky Business (S04E22)
Objects Are Closer Than They Appear (S04E19)
další epizody (4)
Přátelé (TV seriál)
Milující sestra (S05E10)
Ross hledá byt (S05E07)
Sněžný muž (S05E06)
1997 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
All in the Family (S04E10)
Winging It (S04E08)
1995 Krajní meze (TV seriál)
1994 Boys Are Back, The (TV seriál)
1991 The Pirates of Dark Water (TV seriál)
1990 Working Girl (TV seriál)

TV pořady

2014 Dinner at Tiffani's (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace