foto

Danny Nucci

  • nar. 15.9.1968 (48 let)
    Klagenfurt, Carinthia, Rakousko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec Danny Nucci se narodil 15.9.1968 a i přes své na první pohled italské jméno pochází z rakouského Klagenfurtu. Jeho matka pochází z Maroka a otec z Itálie. Má dvě sestry - Natalie, která se párkrát mihla před kamerou a Elle. Jeho rodina často cestovala do Itálie a když bylo Dannymu sedm let, přestěhovala se celá rodina nastálo do USA. Nejdříve žili v newyorském Queensu a pak se přestěhovali do kalifornského San Fernando Valley, kde Danny absolvoval na Grant High School.

Danny je podruhé ženatý a má dvě děti. S první ženou Terre Bridgham má dceru Savannah. Jejich manželství vydrželo tři roky (1995-1998). Se svou druhou ženou Paulou Marshall, se kterou je od roku 2003 dodnes, má dceru Mayu. Mj. se Danny a jeho tehdy budoucí žena Paula setkali při natáčení snímku z roku 1997 STARÁ LÁSKA NEREZAVÍ.

Danny je známý tím, že jeho filmové postavy byly ve čtyřech různých akčních trhácích z 90. let nelítostně zabity. Jde o filmy - PŘEŽÍT (1993), LIKVIDÁTOR (1996), SKÁLA (1996) a TITANIC (1997). Dále hrál v letech 1988-9 v televizním seriálu FALCON REST, v thrilleru KRVAVÝ PŘÍLIV (1995) po boku Denzela Washingtona a Genea Hackmana, v dramatu WORLD TRADE CENTER (2006) po boku Nicolase Cage, či v několika dalších televizních seriálech (DR. HOUSE, BEZE STOPY, MYŠLENKY ZLOČINCE, MENTALISTA, ...). V 80. letech byl několikrát nominován na cenu Young Artist (4x - 1986-9).

Radek "Stanislaus" Flekal

Herecká filmografie

Filmy

2017 Nephilim
2015 Pizza with Bullets
2014 Wishin' and Hopin'
2011 Escapee
2010 Monster Heroes
Sinatra Club
2008 Krvavé vykoupení (TV film)
2007 Plácek 3
Totally Baked: A Pot-U-Mentary
2006 Návrat domů
World Trade Center
2005 Zlom vaz
2003 Bratranci z Ameriky
Mafia Doctor (TV film)
2002 Do It for Uncle Manny
Žhářka 2 (TV film)
2000 Shark in a Bottle
1999 Milenci na horách
Rančeři
Tuesday's Letters
1998 Podnájem
Sugar: The Fall of the West
Unknown Cyclist, The
1997 Dráždivé intriky
Stará láska nerezaví
The Brave Little Toaster to the Rescue
Titanic
1996 Big Squeeze, The
Likvidátor
Skála
1995 Desperate Measures
Homage
Krvavý příliv
1994 Missing Parents (TV film)
Ray Alexander: Chuť na spravedlnost (TV film)
Slepá spravedlnost (TV film)
1993 For the Love of My Child: The Anissa Ayala Story (TV film)
Konečná spravedlnost (TV film)
Přežít
Roosters
1992 Zachraň mě
1990 Kniha lásky
1987 Enemy Among Us, An (TV film)
1986 Bojová akademie (TV film)
Bratrstvo spravedlivých (TV film)
Drogy z Times Square (TV film)
1985 American Drive-In
Badatelé

TV seriály

2014 Castle na zabití (TV seriál)
Poslední akční hrdina (S07E09)
2013 Arrow (TV seriál)
Spálený (S01E10)
2011 Adults Only (TV seriál)
The Booth at the End (TV seriál)
2010 Castle na zabití (TV seriál)
Rána pod pás (S02E13)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Miluj mě k smrti (S02E09)
2008 Mentalista (TV seriál)
2005 Dr. House (TV seriál)
Zákon mafie (S01E15)
2004 Joey (TV seriál)
2003 10-8: Officers on Duty (TV seriál)
2001 Some of My Best Friends (TV seriál)
1999 Čmuchalové (TV seriál)

Dokumentární

1998 Intimate Portrait: Lea Thompson (TV film)

TV pořady

1984 Pryor's Place (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace