foto

Sakari Jurkka

  • nar. 16.9.1923
    Oulu, Finsko
  • zem. 13.12.2012 (89 let)
    Espoo, Finsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

2003 Raid
1993 Harjunpää ja kiusantekijät
Nitroliiga (TV film)
1992 Kaupunkikomedia (TV film)
1984 Kättenpäällepanijat eli kun Hunttalan Matti osti Suomen
Yöjuttu: Merkitty (TV film)
1981 Pölhölä
1979 Natalia
1977 Teatterituokio: Asiantuntijat (TV film)
1976 Ilokylän isot pojat (TV film)
Naistentanssit (TV film)
1975 Talvinen tarina (TV film)
1973 Pohjantähti
1972 Teatterituokio: Lumeton aika (TV film)
1971 Varo, autuas (TV film)
1970 Akseli ja Elina
1969 Teatterituokio: Lili (TV film)
1968 Hyväntahtoinen poliisikomisario (TV film)
Itätuuli (TV film)
Mies elää (TV film)
1967 Kahden maanantain muisto (TV film)
Oppenheimerin tapaus (TV film)
1966 Gammal mans dag, En (TV film)
Virkistyspäällikkö (TV film)
1965 Här börjar äventyret
Teatterituokio: Valkoiset hampaat (TV film)
Woyzeck (TV film)
1964 Kustaa III (TV film)
1963 Maan parhaat (TV film)
Puoluesihteeri (TV film)
Teatterituokio: Oikku (TV film)
1962 Rouva Dulskan moraali (TV film)
Taape tähtenä
1961 Voi veljet, mikä päivä!
1960 Autotytöt
Miehen varjo (TV film)
Vaimoni ja me (TV film)
1959 Patarouva
1958 Kulkurin masurkka
Paksunahka
Tirlittan
1957 Pää pystyyn Helena
1956 Anu ja Mikko
Něco v člověku
Odsun
Rintamalotta
Silja - nuorena nukkunut
1955 Helunan häämatka
Sankarialokas
Säkkijärven polkka
Villi Pohjola - vyp.
1954 "Minäkö isä!"
Kovanaama
Leena
Olemme kaikki syyllisiä
Rakastin sinua, Hilde
1953 Alaston malli karkuteillä
Kuningas kulkureitten
1952 Noita palaa elämään
Salakuljettajan laulu
1951 Aila, Pohjolan tytär
Gabriel, tule takaisin
Pitkäjärveläiset
Radio tekee murron
1947 Maaret - tunturien tyttö
1941 Onnellinen ministeri
1940 Runon kuningas ja muuttolintu

TV seriály

2001 Ou Nou! (TV seriál)
1997 Nitrokabinetti (TV seriál)
1995 Hyvä veli (TV seriál)
Kotikatu (TV seriál)
1990 Lentsu (TV seriál)
1989 Seitsemän veljestä (TV seriál)
1988 Rikas ja kunniallinen (TV seriál)
1985 Lyhyitä erikoisia (TV seriál)
Musta tuntuu (TV seriál)
1984 Niilin lähteet (TV seriál)
Yhtäköyttä-yhdistys kokoontuu (TV seriál)
1982 Presidentti (TV seriál)
1981 Tatsia! Tatsia! (TV seriál)
1978 Rauhanranta 12 (TV seriál)
1976 Koivuharju (TV seriál)
1966 Hanski (TV seriál)
Tarinatalo (TV seriál)
1965 Asemahotelli (TV seriál)
Sisarukset (TV seriál)
1961 Ennen poliisin tuloa (TV seriál)
1960 Pakinateatteri (TV seriál)
Ääninauha (TV seriál)

Dokumentární

2009 Jurkan huonetta ja sukua (TV film)
1993 Suomi-Filmin tarina (TV seriál)
1981 Emmi (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

1961 Voi veljet, mikä päivä!
1960 Vaimoni ja me (TV film)
1955 Helunan häämatka
1954 Leena

TV seriály

1960 Pakinateatteri (TV seriál)

Host

TV pořady

1969 Siitä vaan sano... (TV pořad)
1966 Kuten haluatte (TV pořad)
1964 Studionäyttämö (TV pořad)
1963 Karuselli (TV pořad)
Kohtalokkaat hetket (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky