foto

Mark Sheppard

  • nar. 30.5.1964 (56 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Mark Sheppard se narodil 30. května 1964 v Londýně, v irsko-německé rodině. Je to britský herec a hudebník. To že herectví bude mít v krvi zapříčinil otec William Morgan Sheppard, který je rovněž hercem, a možná i známnějším zatím než jeho syn. Jeho první krůčky ale nevedly k herectví, nýbrž k hudbě. Už v patnácti se stal profesionálním hudebníkem a se skupinami jako je Light a Big Fire, Television Personalities nebo Robyn Hitchcock procestoval nespočet turné jako nahrávač. Tyhle zkušenosti potom zužitkoval jako sezoní hudebník u mnohých kapel z Evropy, pro které nahrával. Jak šel čas tak mu zřejmě Evropa už byla malá a proto odešel zkusit štěstí v USA, kde ho pozvali na konkurz divadelní hry Cock and Bull Story. U konkurzu uspěl a následně se jako herec se v této hře proslavil o čemž svědčí i ocenění které dostal (The 1992 L.A. Drama Critics Circle award a Dramalogue awards - divadelní ocenění).

Netrvalo proto dlouho a začal se ukazovat i v televizi. Většinou se ale jednalo jen o epizodní role. Takže se postupně objevil například v seriálech THE X-FILES, THE PRACTICE, THE INVISIBLE MAN, SPECIAL UNIT 2, JAG, STAR TREK VOYAGER, MONK, LAS VEGAS, CSI: NY a v jiných. První jeho výraznější role byla postava Sergeanta Yatese v seriálu SOLDIER OF FORTUNE, na kterém se podílel Jerry Bruckheimer. Bohužel pro Shepparda byly vytvořeny jen dvě řady a poté byl seriál zrušen. Mezi další jeho významnou roli patří postava pašeráckého bosse Badgera v seriálu FIREFLY od Josse Whedona. I tento seriál byl ale zrušen. Nicméně Whedon na Marka nezapomněl a obsadil ho do role Paula Ballarda v jeho novém seriálu DOLLHOUSE. Ani tady se dlouho neohřál a po zrušení seriálu si musel hledat nové angažmá. Nehledal dlouho a byl postupně obsazen do role Romo Lampkina v třetí a čtvrté řadě seriálu BATTLESTAR GALACTICA, kde se objevil v pěti epizodách a v seriálu BIONIC WOMAN si zahrál celkem v pěti epizodách. V současné době ho můžem vidět v seriálu SUPERNATURAL, kde mihl a poslední jeho herecký počin je v pilotu seriálu WHITE COLLAR.

Kromě seriálů se ovšem zahrál i v nějakých těch filmech. A tak se objevil například ve filmu IN THE NAME OF THE FATHER, kde si zahrál s Emmou Thompson, dále pak v ruském historickém dramatu OUT OF THE COLD, spolu s Heatherem Grahamem a Jeremym Sistoem si zahrál v BROKEN a v neposlední řadě společně s Wesleym Snipesem v trilleru UNSTOPPADLE.

Na závěr něco z jeho soukrommého života. Kromě svého známějšího otce má manželku Jessicu, se kterou má dva syny (William a Maximilian) se kterými žije v Los Angeles.

Daniel "Shakaar" Kubín

Herecká filmografie

Filmy

2013 Sons of Liberty
2012 Tajuplný ostrov
2010 Predátor X
2006 Broken
2004 Devět životů
Ďábelské oči
2003 Bestie (TV film)
To je vražda, napsala: Keltská hádanka (TV film)
2002 Megalodon
2001 Lady in the Box
Sbohem, má lásko
Zmařená cesta (TV film)
Únik z Alcatrazu
1999 Čas lásky
1997 Komando: Pro čest a peníze (TV film)
Nether World
Operace Alfa - Komando (TV film)
1996 Milenecký uzel
1993 Ve jménu otce

TV seriály

2019 Doom Patrol (TV seriál)
Paw Patrol (S01E05)
Cult Patrol (S01E04)
2017 MacGyver (TV seriál)
Cigar Cutter (S01E21)
Lovci duchů (TV seriál)
All Along the Watchtower (S12E23)
There's Something About Mary (S12E21)
The British Invasion (S12E17)
další epizody (7)
2016 Lovci duchů (TV seriál)
LOTUS (S12E08)
Rock Never Dies (S12E07)
The One You've Been Waiting For (S12E05)
další epizody (13)
2015 Lovci duchů (TV seriál)
O Brother, Where Art Thou? (S11E09)
Our Little World (S11E06)
The Bad Seed (S11E03)
další epizody (13)
2014 Skladiště 13 (TV seriál)
Skladiště 14 (S05E05)
Nekonečná hrůza (S05E01)
Ve službách FBI (TV seriál)
Průstřel skrz srdce (S05E11)
Živé vysílání (S05E10)
Lovci duchů (TV seriál)
The Things We Left Behind (S10E09)
Girls, Girls, Girls (S10E07)
Soul Survivor (S10E03)
další epizody (11)
2013 Ve službách FBI (TV seriál)
Žádný dobrý skutek (S05E09)
Digging Deeper (S05E08)
Poslední sledovačka (S05E03)
další epizody (4)
Lovci duchů (TV seriál)
Heaven Can't Wait (S09E06)
Slumber Party (S09E04)
Devil May Care (S09E02)
další epizody (9)
2012 Dokonalý podraz (TV seriál)
The Long Good-bye Job (S05E15)
The Frame-Up Job (S05E09)
Lovci duchů (TV seriál) - herec, a.z.
A Little Slice of Kevin (S08E07)
What's Up, Tiger Mommy? (S08E02)
We Need to Talk About Kevin (S08E01)
další epizody (6)
2011 Prime Suspect (TV seriál)
A Gorgeous Mosaic (E10)
Dokonalý podraz (TV seriál)
The Queen's Gambit Job (S04E10)
Lovci duchů (TV seriál)
Season Seven, Time for a Wedding! (S07E08)
Slash Fiction (S07E06)
Meet the New Boss (S07E01)
další epizody (7)
Pán času (TV seriál)
Den Měsíce (S06E02)
Nemožný astronaut (S06E01)
2010 Skladiště 13 (TV seriál)
Skladiště 2 (S02E11)
Telegraf (S02E06)
Záhadná zjevení (S02E03)
Dokonalý podraz (TV seriál)
The Maltese Falcon Job (S02E15)
The Three Strikes Job (S02E14)
The Zanzibar Marketplace Job (S02E12)
Chuck (TV seriál)
Chuck a ten druhý (S03E13)
Chuck a americký hrdina (S03E12)
Lovci duchů (TV seriál)
Spoutaný žár (S06E10)
Všichni psi půjdou do nebe (S06E08)
Rodinná záležitost (S06E07)
další epizody (6)
2009 Dům loutek (TV seriál)
Omega (S01E13)
Muž z ulice (S01E07)
Kořist (S01E03)
Skladiště 13 (TV seriál)
Havárie (S01E10)
Ve službách FBI (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Dokonalý podraz (TV seriál)
The Second David Job (S01E13)
The First David Job (S01E12)
The 12-Step Job (S01E10)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Zpackané přepadení (S02E13)
Lovci duchů (TV seriál)
Není naděje (S05E10)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Daybreak: Part 2 & 3 (S04E20)
Blood on the Scales (S04E14)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Padlý pták (S06E13)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Ztracené dívky (S10E07)
2008 Dokonalý podraz (TV seriál)
The Two-Horse Job (S01E03)
Ochrana svědků (TV seriál)
To Serge with Love (S01E10)
Žralok (TV seriál)
One Hit Wonder (S02E15)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Sine Qua Non (S04E08)
2007 Bionická žena (TV seriál)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Crossroads: Part 2 (S03E20)
Crossroads: Part 1 (S03E19)
The Son Also Rises (S03E18)
2006 Médium (TV seriál)
Blood Relation (S03E04)
Doctor's Orders (S02E12)
24 hodin (TV seriál)
Day 5: 3:00 p.m.-4:00 p.m. (S05E09)
Day 5: 2:00 p.m.-3:00 p.m. (S05E08)
Day 5: 1:00 p.m.-2:00 p.m. (S05E07)
další epizody (6)
2005 Médium (TV seriál)
Penny for Your Thoughts (S01E15)
Kriminálka New York (TV seriál)
Pšt (S01E16)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk versus kobra (S03E11)
2002 Firefly (TV seriál)
Večírek (E04)
Serenity (E01)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Otrok hladu (S02E23)
Čarodějky (TV seriál)
Čarodějky v trikotech (S05E05)
2000 JAG (TV seriál)
Rozdílný mír, část 1. (S06E07)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Dětská hra (S06E19)
1999 Advokáti (TV seriál)
Day in Court (S04E10)
1997 Komando (TV seriál)
1993 Akta X (TV seriál)
Oheň (S01E12)

Dokumentární

2013 Doctor Who: The Doctors Revisited (TV seriál)
2011 Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)
2001 I Love 1990's (TV seriál)
1999 From Russia to Hollywood: The 100-Year Odyssey of Chekhov and Shdanoff

Režijní filmografie

Filmy

2012 Tajuplný ostrov
2001 Room 101

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(44)