foto

Trudie Styler

  • nar. 6.1.1954 (63 let)
    Bromsgrove, Worcestershire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Trudie Stylerová je herečka, režisérka a producentka. Angažuje se také v ochraně životního prostředí a působí coby vyslankyně dobré vůle UNICEF. Svou filmovou kariéru sice započala jako divadelní a televizní herečka, ale od počátku devadesátých let se těžiště její práce přesunulo směrem k produkci.

Jako producentka má na kontě takové snímky jako Podfu(c)k (2000) Guye Ritchieho nebo Moon (2009) režiséra Duncana Jonese. V roce 2011 společně s Celine Rattrayovou založila produkční společnost Maven Pictures, pod jejíž hlavičkou vznikl například snímek Pořád jsem to já (2014, r. Richard Glatzer, Wash Westmoreland) nebo hit loňského festivalu v Cannes American Honey (2016, r. Andrea Arnoldová). Její celovečerní režijní debut Obludárium byl vybrán do sekce Generation 14plus na 67. Berlinale.

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2016 Despite the Falling Snow
Zoolander No. 2
2013 Sviňák
2010 Paris Connections
Tři dny ke svobodě
2008 Živoucí důkaz (TV film)
2006 Opravdová hlava rodiny
2003 Nestoudník
2002 Brouk
O Popelce trochu jinak (TV film)
2001 S tebou i bez tebe
1999 On the Q.T.
1998 Scold's Bridle, The (TV film)
1995 Groteska
1990 Modì
1988 Mamba
1986 Sposa americana, La
1984 Slečna Marpleová: Mrtvola v knihovně (TV film)

TV seriály

2016 Falling Water (TV seriál)
The Well (E08)
The Swirl (E06)
Monsters, Most Familiar (E03)
2005 Love Soup (TV seriál)
2001 Přátelé (TV seriál)
Moničiny kozačky (S08E10)
1999 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Škrtičův les (S02E02)
1994 The Vicar of Dibley (TV seriál)
1989 Nativity Blues (TV seriál)
1982 Bell, The (TV seriál)
1979 Kelly Monteith (TV seriál)
1978 Mayor of Casterbridge, The (TV seriál)
1975 Poldark (TV seriál)

Dokumentární

2007 Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)
1998 Divas Live: An Honors Concert for VH1 Save the Children (koncert)
1985 Bring on the Night

TV pořady

2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
1997 An Audience with Elton John (TV pořad)

Producentská filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2017 Obludárium
2005 Wait

Dokumentární

2002 Sweatbox, The

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace