foto

Arie Verveen

  • nar. 28.9.1966 (52 let)
    Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Arie Verveen je irský herec především charakterových vedlejších rolí.

Arie začal poprvé experimentovat s myšlenkou stát se hercem během svého pobytu v Londýně. Inspirovaly jej hry od Tenneseeho Williamse  „Orpheus Descending", „Camino Real" a „Talk To Me Like Rain And Let Me Listen". Verveenův divadelní debut se odehrál ve hře „A Hatful of Rain" režiséra Michaela V.Gazza, který ji také produkoval a hrál v ní.

Krátce na to se stěhuje do New Yorku, na dobrovolnické bázi pracuje v Actors Studio a šest měsíců byl pravou rukou a asistentem Arthura Penna. Podílí se na produkci a tvorbě několika nezávislých a studentských filmů a plný úvazek u Actors Studia získává díky filmu Caught.

Jeho filmovým debutem v hlavní roli byl právě snímek CAUGHT /1996/, kde ztvárnil postavu Nicka spolu s Edwardem Jamesem Olmosem a Marií Conchitou Alonso. Tato role mu vynesla cenu Sattelite Award pro mimořádný herecký výkon v kategorii nováčků a cenu Independent Spirit Award pro nejlepší herecký filmový debut.

Mezi jeho poslední celovečerní filmy můžeme zařadit akční krimi drama s Brucem Willisem FIRE WITH FIRE /2012/ - role Darrena, mysteriózní thriller s Brittany Murphy ACROSS THE HALL /2009/ - roleLucase či drama BOILER MAKER /2008/ - role Flexe s Johne Savagem. V krimi seriálu SONS OF ANARCHY /2008-současnost 2014/ ztvárnil v 11 epizodách postavu Liama O'Neilla.

S režiséry Terrencem Malickem spolupracoval na kultovním válečném snímku THE THIN RED LINE /1998/, s Robertem Rodriguezem na neo-noirovém akčním krimi SIN CITY /2005/, s Elim Rothem na hororu CABIN FEVER /2002/ nebo se Sergeiem Bodrovem na snímku RUNNING FREE /2000/.

Má mladší sestru Vivien Verveen, která je také herečkou pracující a žijící v Irsku.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2018 Tao of Surfing
2016 Saturday in the Park
2014 Bez úniku
2012 Nezahrávej si s ohněm
2009 Pokoj naproti
2008 Dead Bones
Ďábelský kokteil
2007 Suspect (TV film)
2005 Sin City - město hříchu
2003 Briar Patch
Descendant
Hřích
Red Roses and Petrol
2002 Cabin Fever
2001 Padre
1999 Nespoutaní
1998 Tenká červená linie
1996 V pasti
1995 Zabijáci

TV seriály

2011 Zákon gangu (TV seriál)
Booster (S04E02)
Out (S04E01)
2010 Zákon gangu (TV seriál)
Pravda (S03E10)
Cesta (S03E09)
Za velkou louží (S03E08)
další epizody (7)
Odložené případy (TV seriál)
Rána (S07E22)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace