foto

Caitlin Dulany

  • nar. 22.6.1967 (52 let)
    Iowa City, Iowa, USA

Biografie

Narodila 22. června 1967 v Iowě. Její rodina se o pár let později přestěhovala do Kennybunku v Maine a nakonec do Brooklynu v New Yorku. Caitlin navštěvovala školu Svaté Anny, kde její matka, Barry Dulany, pracovala jako učitelka. Jejím otcem je Harris Dulany, nejen romanopisec a básník, ale i filmař, který často spolupracoval s rodinným přítelem, dokumentárním fotografem Dannym Lyonem.

Svou hereckou kariéru začala ve svých 14 letech, když si poprvé zahrála v divadle v Manhattanu. Po úspěšném absolvování university se rozhodla věnovat herectví. Objevila se v mnoha televizních show, zahrála si minirole například v seriálu POHOTOVOST nebo MYŠLENKY ZLOČINCE. V roce 2012 si zahrála matku Thomase Manna v komedii PROJEKT X. Objevila se také v loňském thrilleru OLDBOY a představí se nám v letošním režijním debutu Akivy Goldsmana ve filmu ZIMNÍ PŘÍBĚH.

Má ráda hudbu, mezí její oblíbené interprety patří například James Taylor, Lana Del Rey, nebo také rapper Mac Miller.

Jan "Spike17" Mikeš

Herecká filmografie

Filmy

2014 Zimní příběh
2013 Oldboy
2012 Projekt X
2009 Transformers: Pomsta poražených
2001 Ztráty a nálezy
1999 Facade
1997 Frankensteinův dům (TV film)
1996 Rescuing Desire
1994 Exterminátor 2
Red Shoe Diaries 4: Auto Erotica (video kompilace)
1993 Podzemní past (TV film)
1992 Maniac Cop III - Odznak mlčení

TV seriály

2016 Mistresses (TV seriál)
Mistaken Identity (S04E02)
2011 Myšlenky zločince (TV seriál)
Mučitel (S06E22)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Ruská ruleta (S01E03)
Posel ztracených duší (TV seriál)
Delusions of Grandview (S04E17)
2008 Eleventh Hour (TV seriál)
2007 Božská mrcha (TV seriál)
2006 Spravedlnost (TV seriál)
2003 Kriminálka Miami (TV seriál)
Spravedlnost (S01E14)
2001 Svět podle Jima (TV seriál)
2000 Věřte nevěřte (TV seriál)
Před svatbou / Hallowen / Pusinka / Vzrušení v Motelu 66 / Přelud stopaře (S03E09)
1998 Ally McBealová (TV seriál)
Opravdový svět (S02E01)
1997 Pohotovost (TV seriál)
Přátelská palba (S04E03)
Něco nového (S04E02)
Kdo se směje naposled (S03E14)
další epizody (4)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
1994 New York Undercover (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Snatched (S04E12)
1992 Deníky červených střevíčků (TV seriál)
Mann & Machine (TV seriál)
1991 Nurses (TV seriál)
Temná spravedlnost (TV seriál)
1989 Life Goes On (TV seriál)
Pobřežní hlídka (TV seriál)

Dokumentární

2019 Untouchable

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky