foto

Anthony James

  • nar. 22.7.1942 (77 let)
    Myrtle Beach, South Carolina, USA

Biografie

Anthony James je americký herec. Narodil se 1942 dne 22. července v Mirtle Beach v Jižní Karolíně. Právě jeho vzhled mu umožnil hrát ve filmu. On totiž často ztvárňuje záporné postavy. Mezi jeho spolupracovníky patřil nejčastěji Clint Eastwood, s kterým si zahrál celkem ve dvou filmech:  Tulák z širých plání (1973) a zároveň jeho posledním filmem byli právě Nesmiřitelní (1992). Jeho nejzámnější role je Ralph, kterou ztvárnil v oscarovém filmu V žáru noci (1967). Jeho první film byl už v roce 1949 jménem Poslední dny Dolwynu. Objevil se i ve filmech jako jsou: Coloumbo: Vražda na předpis (1968), Sam Whisky (1969), Spravedlnost černého muže (1970), Vanishing Point (1971), Culpeperovi hoši (1972), Létající oko (1983) nebo Zdivočelý svět (1988). Mezi jeho poslední filmy patří i bláznivá komedie s Liamem Niesonem jménem Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu.

Objevil se i v seriálech jako jsou: Bonanza, Hunter, Ženatý se Závazky, Kriminální oddělení, A-Team, Případy otce Dowlinga, Star Trek: Nová Generace nebo Neuvěřitelné příběhy.

V devadesátých letech ukončil kariéru herce a začal se věnovat umění, maloval obrazy. Jeho díla byla, tak úspěšná, že byla vystavována ve velkých městech Ameriky jako je New York, Boston a Miami. Jeho rodiče byli oba Řekové a do USA se přestěhovali na počátku roku 1940.

Joe "reich" Ferrone

Herecká filmografie

Filmy

1992 Nesmiřitelní
1991 Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu
1989 Slow Burn (TV film)
1988 Kvílení vlkodlaků 4
Mafiánka (TV film)
Pohřební akademie
Zdivočelý svět
1986 Slow Burn (TV film)
1983 Létající oko
Noční děsy
1982 Rošťáci a lupiči (TV film)
1981 Wacko
1980 Soggy Bottom, U.S.A.
1979 Ničitelé
1978 Return from Witch Mountain
Texas Detour
The Fifth Floor
1977 Ransom for Alice! (TV film)
1976 Burnt Offerings
Victory at Entebbe (TV film)
1975 Hearts of the West
1974 The Teacher
1973 Tulák z širých plání
1972 Culpepperovi hoši
1971 Vanishing Point
1970 Company of Killers (TV film)
Spravedlnost černého muže
1969 Sam Whiskey
1968 Columbo: Vražda na předpis (TV film)
Majuba: Heuwel van Duiwe
P.J.
1967 V žáru noci
1964 Das Verrätertor
1963 Home-Made Car, The
1949 Poslední dny Dolwynu

TV seriály

1991 Ženatý se závazky (TV seriál)
Soukromý detektiv (S06E11)
1989 Případy otce Dowlinga (TV seriál)
1988 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Neutrální zóna (S01E25)
1987 Beauty and the Beast (TV seriál)
Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Miss Galaxie (S02E21)
1986 Outlaws (TV seriál)
Sledge Hammer, policajt s.r.o. (TV seriál)
1984 Hunter (TV seriál)
Riptide (TV seriál)
V (TV seriál)
Knight Rider (TV seriál)
Ztracený rytíř (S03E09)
1983 A-Team (TV seriál)
Whiz Kids (TV seriál)
1982 Matt Houston (TV seriál)
1981 Simon & Simon (TV seriál)
The Fall Guy (TV seriál)
1980 Tenspeed and Brown Shoe (TV seriál)
1979 Buck Rogers in the 25th Century (TV seriál)
1978 B.J. and the Bear (TV seriál)
Vega$ (TV seriál)
1977 Man from Atlantis (TV seriál)
1976 Charlieho andílci (TV seriál)
Angels in Chains (S01E04)
Holmes and Yo-Yo (TV seriál)
Koroner Quincy (TV seriál)
Rich Man, Poor Man (TV seriál)
1975 S.W.A.T. (TV seriál)
Starsky a Hutch (TV seriál)
1974 Dr. med Mark Wedmann - Detektiv inbegriffen (TV seriál)
1973 Kriminální oddělení (TV seriál)
1972 Search (TV seriál)
The Rookies (TV seriál)
V ulicích San Francisca (TV seriál)
1971 Sarge (TV seriál)
1968 Hawaii Five-O (TV seriál)
The Good Guys (TV seriál)
The Mod Squad (TV seriál)
1967 Ironside (TV seriál)
Neúplatný (TV seriál)
The High Chaparral (TV seriál)
1966 T.H.E. Cat (TV seriál)
1965 The Big Valley (TV seriál)
1959 Bonanza (TV seriál)
1955 Gunsmoke (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky