foto

Yiftach Klein

  • nar. 1972
    Tel Aviv, Izrael
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Izraelský filmový, televizní a divadelní herec Yiftach Klein (vystupuje také pod jménem Iptah Klein) se narodil 28. 9. 1972 v Tel Avivu. Dětství strávil s rodiči a dvěma mladšími bratry Nimrodem a Omerem na venkově. 

V roce 1997 absolvoval prestižní izraelskou hereckou školu Nissan Nativ Acting Studio v Jeruzalémě. Následovala řada rolí v divadle a v televizních seriálech, např. v seriálu TIRONOOT (1998) z vojenského prostředí. Od roku 2007 se začíná objevovat také v celovečerních filmech, a to v NOODLE (2007) či v RAK KLAVIM RATZIM HOFSHI (2007).

První hlavní roli získal až v roce 2011 v HA-SHOTER, kde hraje velitele izraelské protiteroristické jednotky. Následovala role v dramatu z prostředí ortodoxní židovské komunity VYPLNIT PRÁZDNOTU (2012) a v krátkometrážním SUMMER VACATION (2012).

Yiftach Klein je ženatý se spisovatelkou a scénáristkou Shiri Artzi, se kterou má dva syny, Yaheliho (14) a Michaela (11). Jeho tchánem je izraelský zpěvák a hudební skladatel Shlomo Artzi.

Anele86

Herecká filmografie

Filmy

2018 Operace Entebbe
2017 Azimuth
2012 Summer Vacation
Vyplnit prázdnotu
2011 Ha-shoter
2010 Melach Yam
2007 Noodle
Rak Klavim Ratzim Hofshi

TV seriály

2007 Ex Ha-Mitologi, Ha- (TV seriál)
1998 Tironoot (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace