foto

Rika Macumoto

  • nar. 30.11.1968 (51 let)
    Jokohama, prefektura Kanagawa, Japonsko

Biografie

Matsumoto Rica se narodila 30. listopadu 1968 v Johohamě v prefektuře Kanagawa v Japonsku. Matsumoto se proslavila především na poli Seiyuu (dabérky) a zpěvačky. V roce 2000 založila spolu se svými přáteli kapelu JAM Project.

Ovšem největší popularitu téhle dámě vynesl seriál POKÉMONI, kde namlouvá hlavní postavu Satoshiho v USA (u nás známý jako Ash Ketchum), kterému propůjčuje hlas již od roku 1997. Samozřejmě, že přišlo i mnoho dalších rolí jako třeba role Aoi Futaba ve známém seriálu TAIHO SHICHAU ZO: YOU`RE UNDER ARREST o svérázných policistkách. Její hlas můžete slyšet i v sérii STAR OCEAN EX v podobě vedlejší postavy Opery Vectry. Nejčastěji dabuje hlasy malých chlapců a nebo rázných dívek. V Japonsku také propůjčuje hlas známým herečkám jako jsou Sandra Bullock, Drew Barrymore nebo Patricia Arquette.

7. dubna 2008 ohlásila konec v kapele JAM Project a malou přestávku i ve své sólové kariéře. Matsumoto má ráda psy a cestování, jejími oblíbenými barvami jsou bíla, černá, červená a fialová, má ráda kávu a jezdí skvělou Mazdou MX-5 Miata. Matsumoto se řídí dle motta: “Jste-li štastní vy, jsem také štastná”.

Roby

Herecká filmografie

Filmy

2019 Pokémon: Mewtwo vrací úder – Vývoj
2018 Gekidžóban Pocket Monsters: Minna no monogatari
Monsutāsutoraiku THE mūbī soranokanata
2017 DC Super Heroes vs. Taka No Cumedan
Gekidžóban Pocket Monsters: Kimi ni kimeta!
2016 Pokemon The Movie XY&Z: Volcanion to karakuri no Magiana
2015 Pokémon 18: Hoopa a střet věků
2014 Wašimo
2012 Gekidžóban Pocket Monsters: Best Wishes! – Kyurem vs Seikenši Keldeo
2011 Gekidžóban Pocket Monsters: Best Wishes! – Victini to kuroki eijú Zekrom
Morita-san wa mukuči
2010 Gekidžóban Pocket Monsters Diamond & Pearl: Gen'ei no haša Zoroark
2009 Gekidžóban Pocket Monsters Diamond & Pearl: Arceus – Čókoku no džikú e
2008 Pokémon: Giratina a strážce nebe
2007 Futacu no kurumi (TV film)
Piano no mori
Pokettomonsuta daiyamondo & Paru diaruga VS Parukia VS Dakurai
2006 Gekidžóban Pocket Monsters Advanced Generation: Pokemon Ranger to umi no ódži Manaphy
2005 Gekidžóban Pocket Monsters Advanced Generation: Mew to hadó no júša Lucario
2004 Pokémon 7 - Osud pokémona Deoxise
2003 Kaminari haširu nacu
Pokémon 6 - Jirachi co plní přání
2002 Gekidžóban Pocket Monsters: Mizu no mijako no mamorigami Latias to Latios
Pokémon navždy
You're Under Arrest: No Mercy!!
2000 Blue Remains
Lupin sansei: $1 Money Wars (TV film)
Pichu to Pikachu
Pocket Monsters: Mewtwo! Ware wa koko ni ari (TV film)
Pokémon 3
1999 Master Keaton
Pikachu no fujujasumi (2000)
Pikachu tankentai
Pokémon 2: Síla jednotlivce
Sol Bianca: Taijó no fune
Taiho šičau zo: The Movie
1998 Fake
Hunter x Hunter
Jume de aetara OVA
Kasei rjodan Dnasights 999.9
Perfect Blue
Pikachu no nacujasumi
Pocket Monsters: Pikachu no fujujasumi
Pokémon: První film
1996 Boku no Marie
Hamuko mairu!
Idol Fight Sučie pai 2
Shamanic Princess
Tokumu sentai Shinesman
Twin Signal: Family Game
X
1995 Akazukin Čača
Azuki-čan
Fušigi no kuni no Mijuki-čan
Hikjó tanken Fam & Ihrlie
Mahó šódžo Pretty Sammy
Otenki oné-san
Princess Minerva
1994 Bakuen Campus Guardress
Júgen kaiša
Kagaku nindžatai Gaččaman
Soreike! Anpanman: Lyrical magical mahó no gakkó
1993 Jú jú hakušo
Moldiver
1992 Džankenman: Kaidžú daikessen
1991 Ródžin Z
1986 Sókihei MD Geist

TV seriály

2020 Poccolies (TV seriál)
2018 Saredo cumibito wa rjú to odoru: Dances with the Dragons (TV seriál)
Wašimo (TV seriál)
2016 Pocket Monsters Sun & Moon (TV seriál)
2015 Nindža Slayer From Animation (TV seriál)
Pocket Monsters XY&Z (TV seriál)
2013 Pocket Monsters XY (TV seriál)
2010 MM! (TV seriál)
Pokémon: Black and White (TV seriál)
2007 Madžin tantei Nógami Neuro (TV seriál)
Taiho šičau zo: Full Throttle (TV seriál)
2006 Pokémon: Diamant a perla (TV seriál)
2005 Okusama wa mahó šódžo (TV seriál)
Paradise Kiss (TV seriál)
2004 Gokusen (TV seriál)
Keroro gunsó (TV seriál)
Čódžúšin Gravion Zwei (TV seriál)
2003 Džúbei ninpúčó: Rjúhógjoku hen (TV seriál)
2002 Gun Frontier (TV seriál)
Hanada šónenši (TV seriál)
Naruto (TV seriál)
Pocket Monsters Advanced Generation (TV seriál)
Pocket Monsters Side Stories (TV seriál)
2001 Kinniku banzuke: Kongó-kun no daibóken (TV seriál)
Star Ocean EX (TV seriál)
Taiho šičau zo: Second Season (TV seriál)
Tennis no ódži-sama (TV seriál)
Vandread: The Second Stage (TV seriál)
2000 Hidamari no ki (TV seriál)
Vandread (TV seriál)
Yu-Gi-Oh! (TV seriál)
1999 Ima, soko ni iru boku (TV seriál)
Senkaiden hóšin engi (TV seriál)
Taiho šičau zo Special (TV seriál)
1998 Bomberman B-Daman Bakugaiden (TV seriál)
Jume de aetara (TV seriál)
Master Keaton (TV seriál)
Seihó bukjó Outlaw Star (TV seriál)
Trigun (TV seriál)
1997 Master Mosquiton '99 (TV seriál)
Pokémon (TV seriál)
1996 Detektiv Conan (TV seriál)
Ganbarist! Šun (TV seriál)
Kaikecu Zorro (TV seriál)
Mahó šódžo Pretty Sammy (TV seriál)
Taiho šičau zo: You're Under Arrest (TV seriál)
1995 Azuki-čan (TV seriál)
Ninkú (TV seriál)
1994 Ai to júki no Pig Girl tonde Búrin (TV seriál)
Dirty Pair Flash (TV seriál)
Final Fantasy (TV seriál)
Šin Cutey Honey (TV seriál)
1993 Heisei inu monogatari Bow (TV seriál)
Kidó senši V Gundam (TV seriál)
1992 Jú jú hakušo (TV seriál)
1991 City Hunter '91 (TV seriál)
Moero! Top Striker (TV seriál)
Zettai muteki Raidžin ó (TV seriál)
1990 Heisei tensai Bakabon (TV seriál)
Karasu tengu Kabuto (TV seriál)
1989 Kidó keisacu Patlabor (TV seriál)
Miracle Giants Dómu-kun (TV seriál)
Oboččama-kun (TV seriál)
Ranma ½ (TV seriál)
Wrestler gundan seisenši Robin Jr. (TV seriál)
1988 Soreike! Anpanman (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky