foto

Florence Loiret Caille

  • nar. 26.6.1975 (44 let)

Biografie

Dcera geologa a učitelky francouzštiny se narodila 26. června 1975 v Indonésii. Po návratu do Francie začala studovat herectví na konzervatoři v Saint-Germain-en-Laye. V roce 1994 díky svému profesorovi Paulu Lerovi krátce spolupracovala s Ariane Mnouchkine, zakladatelkou známého avantgardního divadla Théâtre du Soleil. Od roku 1994 hrála v téměř čtyřech desítkách filmů, včetně krátkometrážních, televizních a několika francouzských seriálů. Na divadelních prknech se objevila třeba v Théâtre National de Chaillot v Paříži.

Ve filmu si poprvé tato na první pohled křehká brunetka s tak trochu chlapeckým naturelem a o něco výraznějším hlasem, zahrála v roce 1996, v krátkometrážním snímku Ericka Zoncy SEULE (1997). Za roli získala v roce 1997 cenu Musidora na festivalu televizních herců v Saint-Denis. Po boku Heleny Bonham Carter se objevila v malé roli Emmanuelle v jejím prvním celovečerním snímku STÍNOHRA (1996). V malých rolích se objevila ve filmech jako LÁSKY V LISABONU (1997), LE SEPTIÈME CIEL (1997) nebo v kontroverzním LA MÉCANIQUE DES FEMMES (2000).

Florence Loiret-Caille byla dlouhou dobu „královnou" vedlejších rolí a souzeny jí byly povětšinou postavy impulzivních nebo podváděných dívek, které se zamilovávaly do těch nesprávných mužů. Od roku 2000 se Florence začala objevovat ve filmech velkých režisérských jmen, i když zatím jen v malých rolích. Zahrála si v mnohovrstevnatém filmu KÓD NEZNÁMÝ (2000) Michaela Hanekeho, objevila se i v Hanekeho postapokalyptické vizi ČAS VLKŮ (2003). Do širšího povědomí nepochybně vstoupila scénou brutálního znásilnění spojenou s následným požíráním zaživa, které měl na svědomí Vincent Gallo, to vše ve filmu Claire Denis MILUJU TĚ K SEŽRÁNÍ (2001). Nutno podotknout, že scénu shlédne celou asi jen málokdo. V krátké scénce z baru se Florence mihne i v Denisině filmu VENDREDI SOIR (2002). Denis jí pak obsadila i do o poznání serióznější role Antoinette, celnice na francouzsko-německém pomezí ve filmu L'INTRUS (2004).

Dvorním režisérem se stal pro mladou francouzskou herečku Jérôme Bonnell, který jí obsadil hned do trojice svých filmů - LE CHIGNON D'OLGA (2002), J'ATTENDS QUELQU'UN (2007) a zatím naposledy hrála v Bonnellově dramatu LA DAME DE TRÈFLE (2009), kde se zhostila role divoké dívky Argine, která pomáhá svému bratrovi zakrýt stopy po vraždě. Ve filmu JEDINÁ NOC (2005) režiséra Xaviera Giannoliho se Florence objevila v roli Cécile, kde jí pro změnu podvádí její přítel s náměsíčnou a záhadnou dívkou (Ludivine Sagnier). Za zmínku stojí i role Chloé v Breitmanově adaptaci románu Anny Gavaldy JE L'AIMAIS (2009), za kterou byla v roce 2010 nominována na hereckou cenu Césara.

Mezi zatím největší role Florence Loiret-Caille patří „lachtaní" komedie QUEEN OF MONTREUIL (2013) nebo učitelka němčiny Isabelle, která se zamiluje do místního zlodějíčka v debutu režisérky Sarah Leonor AU VOLEUR (2009). Florence si zde zahrála po boku Guillaume Depardieu, který tragicky zemřel krátce po dokončení filmu. V ne zcela povedeném rurálním dramatu Johna Shanka POSLEDNÍ ZIMA (2012) se Florence objevila v (pro svou náturu „typické") roli psychicky nemocné sestry hlavního hrdiny a je třeba podotknout, že její civilní herectví celý film trochu pozvedává z průměru.

Talentovaná herečka vedlejších rolí má před sebou ještě velkou budoucnost, byť už patří spíše ke střední generaci a konkurence mezi francouzskými herečkami je značná. Její drobná herecká práce začala přinášet ovoce a poslední dobou se Florence Loiret-Caille přece jen začala prosazovat do hlavních rolí a spolus Vincentem Lidonem nebo Michelem Suborem hraje i v novém snímku Claire Denis BASTARDI (2013).

Lukáš "tidwell" Holeček

Herecká filmografie

Filmy

2019 Merveilles à Montfermeil
2016 Vodní efekt
2014 Aféra Clearstream
Pilules bleues (TV film)
2013 Parchanti spí dobře
2012 Petit roi, Le
Queen of Montreuil
2011 Můj život bez vás
Poslední zima
Rituels meurtriers (TV film)
Un mauvais père
2010 La Petite Chambre
2009 Au voleur
La Dame de trèfle
Miloval jsem ji
2008 Parlez-moi de la pluie
Sans arme, ni haine, ni violence
2007 Dva světy
Homme qui marche, L'
J'attends quelqu'un
2005 Jediná noc
Peindre ou faire l'amour
Petite faiblesse
2004 L'Intrus
L'ennemi naturel
Lumière (TV film)
Victoire
2003 Cette femme-là
Čas vlků
2002 Chignon d'Olga, Le
Fais-moi des vacances
Les paradis de Laura (TV film)
Plus haut
Páteční večer
2001 Miluji tě k sežrání
Sa mère, la pute (TV film)
2000 Bandits d'amour
Kód neznámý
La Mécanique des femmes
Paris-Deauville (TV film)
1999 Portrait, Le (TV film)
Stop
1998 Vacances volées (TV film)
1997 Lásky v Lisabonu
Seule
V sedmém nebi
1996 Stínohra

TV seriály

2018 Le Bureau des Légendes (TV seriál)
Episode 10 (S04E10)
Episode 9 (S04E09)
Episode 8 (S04E08)
další epizody (10)
2017 Le Bureau des Légendes (TV seriál)
Episode 2 (S03E02)
Episode 1 (S03E01)
2016 La Main du mal (TV seriál)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
Le Bureau des Légendes (TV seriál)
Episode 10 (S02E10)
Episode 9 (S02E09)
Episode 8 (S02E08)
další epizody (9)
2015 Le Bureau des Légendes (TV seriál)
Episode 10 (S01E10)
Episode 9 (S01E09)
Episode 8 (S01E08)
další epizody (10)
Accusé (TV seriál)
L'histoire de Sophie (S01E04)
2005 Dvojí spravedlnost (TV seriál)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 3 (S01E03)
Epizoda 2 (S01E02)
2002 Případy sestry Terezy (TV seriál)
2000 Úžasná rodina (TV seriál)
Le Grand Départ (S04E03)
Le Clash (S04E01)
1993 Alice Neversová (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace