foto

Mark Metcalf

  • nar. 11.3.1946 (73 let)
    Findlay, Ohio, USA

Biografie

Mark Howes Metcalf se narodil 11.března 1946 v Ohiu. Navštěvoval Střední školu ve Westfieldu v New Jersey a odpromoval na univerzitě v Michiganu v roce 1968. Již od 70.let se začal věnovat svému největšímu snu - herectví. Objevil se např. ve snímcích Julie (1977) a Zvěřinec časopisu National Lampoon (1978). 

Následně se věnoval také seriálové tvorbě, kde získával většinou vedlejší role. Objevil se v seriálech jako Walker, Texas Ranger, Melrose Place či v Show Jerryho Seinfelda. V letech 1997–1998 a 2002 ztvárnil v seriálu Buffy, přemožitelka upírů postavu Pána, přičemž tuto roli si zopakoval v roce 2000 v jedné epizodě seriálu Angel. Dále se objevil např. v seriálech Star Trek: Vesmírná loď Voyager nebo Ally McBealová. Po roce 2000 hrál především ve filmech, jako jsou Honba za výhrou, Hranice odvahy či Billy Club.

Mark Metcalf měl v minulosti vztah s herečkami Glenn Close nebo Carrie Fisher. V roce 1989 se oženil s Elizabeth Wick, se kterou má syna Juliuse. Pár se rozvedl v roce 2005. Nyní Mark žije v Montaně. Věnuje se herectví a také je dobrovolník v asociaci proti prevenci Alzheimerově nemoci.

Tereza "Streeper" Filounková

Herecká filmografie

Filmy

2019 Skinny Dip
2014 Hamlet A.D.D.
2013 Billy Club
Zero Dark Dirty
2012 Little Red
Playback
2011 Fort McCoy
Kolo
2009 Modus Operandi
2006 Legend Trip, The
2005 Sleeper, The
2002 Britney Baby, ještě jednou
Dámy nebo nedá mi?
Hranice odvahy
2001 Bachař z věznice Red Rock (TV film)
2000 Honba za výhrou
1999 Šílená jízda
1997 Hijacking Hollywood
1996 Blbouni
Loose Women
1995 Reason to Believe, A
Zuřivost
1992 Dead Ahead: The Exxon Valdez Disaster (TV film)
I'm Your Man
1991 Oscar
Pravděpodobně vinen (TV film)
1988 Pan North
1986 Ztřeštěné léto
1985 Nebeské dítě
Téměř ty
1984 Oasis, The
1983 The Final Terror
1980 Bizoni na tahu
1979 Střemhlav
1978 Zvěřinec časopisu National Lampoon
1977 Julie

TV seriály

2009 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Dárek na památku (S03E08)
2002 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Lekce (S07E01)
1999 Angel (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál) - a.z.
Dvojnice (S03E16) - a.z.
JAG (TV seriál)
Ideální povolání (S05E03)
Bojový rozkaz (S05E02)
Král pilotů (S05E01)
1998 Ally McBealová (TV seriál)
Koně se také jedí (S02E02)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Přání (S03E09)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Hra na zabíjení, část druhá (S04E19)
Hra na zabíjení, část první (S04E18)
1997 Ally McBealová (TV seriál)
Jsou určité hranice (S01E08)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Dívka z proroctví (S01E12)
Noční můry (S01E10)
Angel (S01E07)
další epizody (6)
Teen Angel (TV seriál)
1996 Správná pětka (TV seriál)
Unfair Advantage (S02E11)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Doll (S07E16)
1995 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Maestro (S07E03)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
1993 Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1992 Melrose Place (TV seriál)
Odpadlík (TV seriál)
1991 A Woman Named Jackie (TV seriál)
Policie z Palm Beach (TV seriál)
1990 Snílek (TV seriál)
1989 Jestřáb (TV seriál)
1986 Právo v Los Angeles (TV seriál)
1984 Miami Vice (TV seriál)
1983 For Love and Honor (TV seriál)
Hotel (TV seriál)
1981 Poldové z Hill Street (TV seriál)
1978 Having Babies (TV seriál)
1975 Karen (TV seriál)
1973 Barnaby Jones (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)

Hudební videoklipy

1986 Twisted Sister: Come Out and Play (hudební videoklip)
1984 Twisted Sister - I Wanna Rock (hudební videoklip)
Twisted Sister - We're Not Gonna Take It (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace