foto

Jessica Paré

  • nar. 5.12.1982 (37 let)
    Montréal, Quebec, Kanada

Biografie

Tato herečka se narodila 5. prosince 1982 v kanadském Montrealu. Svoji první hlavní roli vytvořila v roce 2000 v komedii STARDOM. Svoji úplně první roli však vytvořila o rok dříve v televizním snímku BONANNO: ŽIVOT MAFIÁNA. Byla nominována na cenu Gemini za roli v seriálu RANDOM PASSAGE. Jejím prvním filmem, který natočila v Hollywoodu, byl v roce 2004 snímek MILUJ MĚ, PROSÍM.

Patří k herečkám, které se pravidelně objevují ve velkých filmových snímcích, televizních filmech a seriálech. A to nejenom americké produkce. Její otec Anthony Paré je profesorem na McGillově univerzitě v kanadském Montrealu. Její matka Louise Mercier je překladatelka.

Jejím manželem je od roku 2007 americký herec, producent a scénárista Joseph M. Smith. Jessica Paré hovoří plynně francouzsky. Navštěvovala Montrealskou vysokou školu.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2018 Pie
2017 Another Kind of Wedding
2016 Lovesick
The Interestings (TV film)
2015 Brooklyn
2014 Odložený let
2011 The Mountie
2010 Peepers
To byl zítra flám
2009 The Trotsky
Vysaj si
Ztraceni v lásce
2007 Protect and Serve (TV film)
2004 Miluj mě, prosím
See This Movie
Životy svatých (TV film)
2003 Posers
Vražedné přátelství (TV film)
2002 Bollywood / Hollywood
2001 Ztracená
2000 En vacances
Možné světy
Stardom
1999 Nejmladší kmotr (TV film)

TV seriály

2020 Tým SEAL (TV seriál)
No Choice in Duty (S03E19)
In the Blind (S03E18)
Edge of Nowhere (S03E17)
další epizody (9)
2019 Tým SEAL (TV seriál)
Unbecoming an Officer (S03E10)
Kill or Cure (S03E09)
The Ones You Can't See (S03E07)
další epizody (20)
2018 Tým SEAL (TV seriál)
Prisoner's Dilemma (S02E10)
Santa Muerte (S02E09)
Parallax (S02E08)
další epizody (22)
2017 Tým SEAL (TV seriál)
Rolling Dark (S01E09)
The Exchange (S01E08)
Borderlines (S01E07)
další epizody (9)
2015 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Nová záležitost (S07E09)
2014 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Waterloo (S07E07)
Strategie (S07E06)
Na útěku (S07E05)
další epizody (5)
Robot Chicken (TV seriál)
Panthropologie (S07E09)
2013 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Na cizí adrese (S06E13)
Milosrdenství nelze vynutit (S06E12)
Službičky (S06E11)
další epizody (13)
2012 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Přízrak (S05E13)
Poplatky a provize (S05E12)
Ta druhá (S05E11)
další epizody (13)
2010 Futurestates (TV seriál)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Země zítřka (S04E13)
Mlžení (S04E12)
Čínská zeď (S04E11)
další epizody (9)
2007 Na doživotí (TV seriál)
Padlý anděl (S01E05)
2005 Jack & Bobby (TV seriál)
Legacy (E22)
Stand by Me (E21)
Under the Influence (E20)
další epizody (11)
2004 Jack & Bobby (TV seriál)
Today I Am a Man (E11)
Lost Boys (E10)
Chess Lessons (E09)
další epizody (11)
2002 Napoleon (TV seriál)
1800–1807 (E02)
Náhodná cesta (TV seriál)

Host

TV pořady

2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
2013 The Hollywood Reporter's Roundtables (TV pořad)

Fanoušci tvůrce