foto

Joon Lee

  • nar. 7.2.1988 (31 let)
    Soul, Jižní Korea

Biografie

Celým jménem Lee Chang Su, se narodil v hlavním městě Jižní Korei. Působí jako člen hudební skupiny MBLAQ, ve které zastává post hlavního tanečníka a zpěváka. V mládí se věnoval baletu, což mu dalo řádnou průpravu a dodnes předvádí své baletní dovednosti. Ještě před oficiálním debutem jeho skupiny, učinil svůj vlastní debut ve filmu. Jednalo se o americký snímek Ninja Assassin, kde hlavní postavu Raiza ztvárnil slavnější Jihokorejská hvězda Rain (Pi). Lee Joon hrál mladšího Raiza a okamžitě byl diváky v rodné zemi zaznamenán. Právě Rain byl tvůrcem skupiny MBLAQ a tak si doslova vzal Lee Joon pod svá křídla. Lee Joon uvedl v jednom rozhovoru uvedl, že pro americkou produkci bylo těžké používat jeho jméno Lee Chang Su, a proto sis jej změnil na jednodušší Lee Joon. Po jeho úspěchu v K-popu, získal Lee Joon nabídku působit v seriálu Jungle Fish II. Menší roličku si střihl v úspěšném seriálu Phantom a ještě v dalších seriálech. Stále však nezískal příležitost zahrát si výraznou postavu. Změna přišla s pokračováním diváckého hitu IRIS, tedy pokračováním IRIS II, kde získal o něco více prostoru. Opět jsou využity jeho dovednosti pro akční scény.

Přestože si získal fanoušky, stále to vypadalo, že s herectvím pouze koketuje. Jeho největší herecká příležitost přišla s filmem Rough Play jinak také Actor is an Actor. Tento snímek navazuje na úspěšný A Movie is an Movie. Lee Joon tentokrát má hlavní roli a tedy možnost ukázat, že dokáže ztvárnit i jiný charakter postavy než dosud. Do herectví se tedy opřel, aby tak rozptýlil pochybnosti a ukázal, že herectví je pro něj stejně významné jako zpěv. Film i jeho herectví bylo odměněno pozitivní kritikou. Dostal další nabídky na různé role, jak ve filmech tak v seriálech. Původně měl hrát ve snímku Botox, ale nakonec musel odstoupit. Naskytla se mu však šance zahrát si v krimi-seriálu Gap Dong, kde hraje postavu baristy Ryo Tae Oh. Tato role je pro něj taktéž významná, neboť Lee Joon zde ztvární postavu, která sympatizuje se sériovým vrahem. Seriál sklízí úspěch a to díky Lee Joon úsilí, tedy využívat možnosti rychlé proměny výrazu tváře. 

Co se týče charakteru, Lee Joon je velice šetřivý muž, který si odkládá úspory. Ve škole měl problémy s matikou a musel chodit na doučování a dosud má s matematikou problémy. Když měla skupina debut, proslavil se hlavně díky své vypracované postavě a odhalování. On sám velice rád cvičí a záleží mu na tom, aby vypadal dobře. Zároveň má však velmi dobrý apetit. V estrádách hlavně zastává pozici baviče, tedy působí jako hlupáček a ostatní se mu hodně smějí. Nejednou si roztrhl při tanci (baletních kreacích) kalhoty. Ovšem jeho členové ze skupiny MBLAQ prohlásili, že ve skutečnosti je Lee Joon méně hlučný, tichý a moudřejší, než jak působí v těchto show. Herecká kolegyně z filmu Rough Play o něm prohlásila, že je velice galantní. Sám o sobě prohlašuje, že chce být znám nejen jako zpěvák, ale taktéž jako herec. Obojí je pro něj velmi důležité. Rozhodně nechce být zaškatulkovaný pro jeden žánr. Je tedy na co se těšit.

Hanassi

Herecká filmografie

Filmy

2016 Stanice Soul
2015 Leokki
Sonnim
2013 Baewooneun baewooda
2009 Ninja Assassin

TV seriály

2017 Abeojiga isanghae (TV seriál)
2016 Baempaieo tamjeong (TV seriál)
Kaerieoleul kkeuneun yeoja (TV seriál)
2015 Gwisineun mwohana (TV seriál)
Poongmooneuro deuleossso (TV seriál)
2014 Gapdongi (TV seriál)
Miseuteo Baek (TV seriál)
Pinokio (TV seriál)
2013 Ailiseu 2 (TV seriál)
Deo deuramatik (TV seriál)
2012 K-POP choegang seobaibeol (TV seriál)
Selreorimaen chohanji (TV seriál)
Seonnyeoga pilyohae (TV seriál)
Yooryung (TV seriál)
2010 Domangja peullaen B (TV seriál)
Jeongkeulpiswi2 (TV seriál)
Jubu Kim Kwang Jaui je 3 hwaldong (TV seriál)
2008 Geubooni osinda (TV seriál)
2007 Miwondo joha (TV seriál)

Host

TV pořady

2013 화신 - 마음을 지배하는 자 (TV pořad)
2012 고쇼 (TV pořad)
인간의 조건 (TV pořad)
2011 Jugan aidol (TV pořad)
2009 Cheongchun bulpae (TV pořad)
2008 샴페인 (TV pořad)