foto

Norman Thavaud

  • nar. 14.4.1987 (32 let)
    Arras, Francie

Biografie

Norman Thavaud (vystupující pod pseudonymem Norman) je Francouzský video blogger a komik, známý zejména díky svým krátkým videím na stránce YouTube.

Norman se narodil 14. dubna v Arrasu ve Francii. Jeho matka byla učitelka historie a zeměpisu a jeho otec hlava místní filmové školy. Jako dítě hrál Norman sedm let na saxofon na konzervatoři. Už tehdy dělal různé videa pomocí otcovy kamery. Poté co v roce 2005 úspěšně odmaturoval, přestěhoval se do Paříže, aby mohl  studovat kinematografii.

Norman se na vysoké škole seznámil s Hugem Dessiouxem (známým pod přezdívkou Hugo tout seul). Spolu sním vytvořili v roce 2008 komediální skupinu "Le Velcrou".  Svými videi přispívali hlavně na internetovou stránku Dailymotion. O čtyři měsíce později se do jejich týmu připojil další člen Marc Jarousseau (alias Kemar). Díky Le Velcrou se Norman setkal s v té době známým video bloggerem jménem Cyprien Iov, který se později objevil v několika videích Le Velcrou. V prosinci téhož roku, Cyprien vytvořil "Super Mega Noël", krátký vtipný film o Vánocích, kde představoval i jiné bloggery, včetně Normana a Huga. V červenci roku 2009, získal Norman vysokoškolský titul z kinematografie Paris-1 Panthéon-Sorbonne. Skupina Le Velcrou se rozpadla v říjnu roku 2010 a od té doby se všichni členové, včetně Normana zabývají vlastní tvorbou.

Na konci roku 2010 Norman začal natáčet nový formát videí, což byly krátké video sekvence kde se vtipným způsobem zabývá, komentuje a napodobuje život průměrných lidí. Svůj styl si zachoval až dodnes, což mu vyneslo přes 8 miliónů odběratelů a víc než jednu miliardu zhlédnutí (2.1.2017). Mimo jiné si zahrál dvě mini role v dramatickém snímku MŮJ KRÁL (2015) a komediálním TV seriálu PEPLUM (2015).

Elvisjagger

Herecká filmografie

Filmy

2015 Můj král
2014 Duch pablb
2013 Pas très normales activités

TV seriály

2017 Chci mluvit se svým agentem! (TV seriál)
Norman (S02E03)
2015 Peplum (TV seriál)

Host

TV pořady

2016 Amanda (TV pořad)
Quotidien (TV pořad)
2012 Le grand 8 (TV pořad)
2010 Norman fait des vidéos (TV pořad)

Režijní filmografie

TV pořady

2010 Norman fait des vidéos (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2010 Norman fait des vidéos (TV pořad)

Fanoušci tvůrce