foto

Katie Dippold

Biografie

Katie Dippold je americká spisovatelka, herečka a improvizační komik. V současné době je spisovatelka a producentka seriálů na televizní stanici NBC. Také je tvůrcem  velmi známých komediálních, internetových stránek LongAwkwardPose.com.

Dippold se narodila a vyrůstala v Freehold Township, New Jersey. Vystudovala Rutgers University v oboru žurnalistiky. Po absolvování vysoké školy Dippold začala kariéru v improvizační komedii v Upright Citizens Brigade Theater (UCBT) v New Yorku. Poté psala a posléze vystupovala v mnoho improvizačních vystoupeních, kde byla známa za svůj osobitý humor.

Katie momentálně píše scénáře k seriálu Parks and Recreation (NBC). Její momentálně největší úspěch je na filmu The Heat (2013), kde psala scénář pro Sandru Bullock a Melissu McCarthy. Režisér Paul Feig byl údajně velice spokojen s její prací.

Zbyněk "zbyshek" Moník

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 The Heat 2
2017 Dámská jízda
2016 Krotitelé duchů
2013 Drsňačky

TV seriály

2012 Parks and Recreation (TV seriál)
Bowling for Votes (S04E13)
2011 Parks and Recreation (TV seriál)
Meet 'n' Greet (S04E05)
Fancy Party (S03E09)
Indianapolis (S03E06)
2010 Parks and Recreation (TV seriál)
Summer Catalog (S02E20)
The Set Up (S02E13)
2009 Parks and Recreation (TV seriál)
Beauty Pageant (S02E03)

TV pořady

1995 MADtv (TV pořad)

Herecká filmografie

Filmy

2015 Špión
2013 Drsňačky

TV seriály

2015 Brooklyn 99 (TV seriál)
Středeční příhoda (S02E16)
2013 Parks and Recreation (TV seriál)
Animal Control (S05E18)
2012 Parks and Recreation (TV seriál)
Live Ammo (S04E19)
2009 Parks and Recreation (TV seriál)
The Camel (S02E09)
Kaboom (S02E06)

Dokumentární

2016 Ghostbusters: Visual Effects 30 Years Later

Host

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky