foto

Erica Gimpel

  • nar. 25.6.1964 (55 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Herečka a zpěvačka Erica Fawn Gimpel je dcera zpěvačky Phyllis Bash a spisovatele Josepha Gimpela. Její kořeny jsou afroamerické po matce a slovanské po otci. V roce 1982 absolvovala High School of Performing Arts na Manhattanu, obor herectví.

V osmdesátých letech ji nejvíce proslavil seriál Fame (navazující na stejnojmenný film). V ČR je známá především díky seriálu Sever a Jih a televizní komedii z roku 1988 Uzavřený případ. V devadesátých letech a na přelomu tisíciletí se objevila ve vedlejších rolích v několika známých seriálech a dále působí jako převážně televizní herečka.

Je uznávanou klavíristkou, zpěvačkou a skladatelkou. Žije v Los Angeles. Vyznává budhismus a nadále se průběžně objevuje v TV seriálech a filmech.

Alchemist

Herecká filmografie

Filmy

2020 Sylvie
2017 Romeo and Juliet in Harlem
2015 Cloudy with a Chance of Love (TV film)
2013 Tio Papi
2010 Machete Joe
2009 Olhos azuis
Veronika se rozhodla zemřít
2007 Expert na vraždu: Poslední dostih (TV film)
Seznam
2006 Jane Doeová: Tvrdší dopad (TV film)
2004 Beck and Call (TV film)
In Your Eyes
Přítel pod stromečkem (TV film)
2003 Mezi námi děvčaty
2001 Impostor: Živá zbraň
Nic takového
1999 Intimate Betrayal (TV film)
Santa a Pete (TV film)
1997 Touch Me
1996 Sticks and Stones
1995 Cena lásky (TV film)
Flirt
Smoke
Tuesday Morning Ride
1994 Amateur
Plot mezi světy
1991 Undertow
Vražda
1990 Kokain
Král New Yorku
1988 Uzavřený případ (TV film)

TV seriály

2020 God Friended Me (TV seriál)
Collateral Damage (S02E20)
The Fugitive (S02E19)
Almost Famous (S02E18)
další epizody (10)
2019 God Friended Me (TV seriál)
High Anxiety (S02E10)
Prophet & Loss (S02E09)
The Last Grenelle (S02E08)
další epizody (11)
2018 God Friended Me (TV seriál)
Matthew 621 (S01E08)
A House Divided (S01E06)
Error Code 1.61 (S01E04)
2017 Shut Eye (TV seriál)
There's No Place Like Home (S02E10)
Karma Chameleon (S02E08)
Crimes and Punishments (S02E06)
2016 The Catch (TV seriál)
The Larágan Gambit (S01E05)
Murder in the First (TV seriál)
The Barbers of Seville (S03E04)
2015 Code Black (TV seriál)
Black Tag (S01E11)
2013 Cult (TV seriál)
2012 Nikita (TV seriál)
Doublecross (S02E16)
Origins (S02E15)
Rogue (S02E14)
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Co tě nezabije (S03E01)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Soumrak (S05E11)
Myšlenky zločince (TV seriál)
The Company (S07E20)
2011 Prime Suspect (TV seriál)
Wednesday's Child (E07)
2009 Chirurgové (TV seriál)
Operace k narozeninám (S06E08)
2008 Eleventh Hour (TV seriál)
2007 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Kšeft s nemocí (S03E14)
2006 Myšlenky zločince (TV seriál)
Profilování profilera (S02E12)
Vražedná čísla (TV seriál)
Ochrana přírody (S03E09)
Dr. House (TV seriál)
Nedorozumění (S02E10)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Prsa na scéně (S02E14)
Pomocné ruce (S02E12)
Ten s rakovinou může (S02E11)
Veronica Mars (TV seriál)
Mimo záznam (S02E22)
2005 Zločiny ze sousedství (TV seriál)
Veronica Mars (TV seriál)
Závan minulosti (S02E05)
Žárlivost (S02E04)
Podvody jenom podvody (S02E03)
další epizody (7)
2004 Veronica Mars (TV seriál)
Jako panna (S01E08)
JAG (TV seriál)
Co když... (S09E18)
2003 JAG (TV seriál)
Veselé vánoce (S09E11)
Pohotovost (TV seriál)
Světec (S09E12)
2002 Everwood (TV seriál)
MDs (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Odpuštění (S08E17)
Hlava plná starostí (S08E15)
Nevstoupíš dvakrát do téže řeky (S08E12)
2001 Strážkyně zákona (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Čtyři úhly pohledu (S08E01)
Běsnění (S07E22)
Srdce na pravém místě (S07E21)
další epizody (4)
2000 Policejní okrsek (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
V rámci možností (S06E17)
Putovní srdce (S06E11)
Rodinné vazby (S06E10)
1999 Roswell (TV seriál)
Případ pro Sam (TV seriál)
Opět spolu 2/2 (S04E02)
Opět spolu 1/2 (S04E01)
Pohotovost (TV seriál)
Jak Finchová pokazila Vánoce (S06E09)
Smutný případ (S06E07)
Greene bledne závistí (S06E03)
1998 Možná už zítra (TV seriál)
Případ pro Sam (TV seriál)
Skládačka (S03E05)
Korunovace (S03E01)
Kořeny všeho zla 2/2 (S02E20)
další epizody (16)
Pohotovost (TV seriál)
Díra v srdci (S04E22)
Nechte malé děti (S04E21)
Strážcem bratra svého (S04E16)
1997 Případ pro Sam (TV seriál)
Staří známí (S02E06)
Sláva kazí charakter (S02E05)
Druhý nejlepší (S02E04)
další epizody (20)
Pohotovost (TV seriál)
Ještě jeden na cestu (S03E22)
Post Mortem (S03E12)
1996 Policie z New Orleans (TV seriál)
Případ pro Sam (TV seriál)
Kruté a nezvyklé (S01E08)
Noční můry (S01E07)
Modus operandi (S01E06)
další epizody (8)
Babylon 5 (TV seriál)
Walkabout (S03E18)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
New York Undercover (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Breeder (S04E13)
1986 Sever a Jih II (TV seriál)
1985 Sever a Jih (TV seriál)
Spenser: For Hire (TV seriál)
1984 Cosby Show (TV seriál)
1982 Fame (TV seriál)
1981 American Playhouse (TV seriál)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky