foto

Ringo Yu

  • nar. 30.8.1958 (62 let)
    Peking, Čína

Biografie

Yu Rong Kwong se narodil v Pekingu 30. srpna 1958 v roce psa. Na Asiata je poměrně vysoký neboť měří 182 cm. Studoval na škole Peking Opera, tak jako před ním Jackie Chan, Sammo Hung, a Yuen Biao. Léta studia mu náramně pomohly v jeho bojových filmových rolích, kde se později setkával s hvězdami, jako byla Michelle Yeoh nebo Jackie Chan. Ze začátku, jak už to tak bývá, hrál především menší role. Průlom ovšem nastal filmem Iron Monkey v roce 1993, kde hrál jednu z hlavních rolí po boku Donnie Yena. Po té následovalo několik dalších velkých rolí jako ty ve filmech Swordsman III: The East is Red s Brigitte Lin nebo My Father is a Hero, kde hrál Yu zápornou roli proti Jet-limu. Ačkoli nebylo americké publikum nijak obeznámeno s jeho Hong Kongskou tvorbou, Yu na sebe upozornil v roce 2000 menší roličkou, kde hrál spolu s Owen Wilsonem a Jackie Chanem ve filmu Shanghai Noon. Kvalitní práci také odvedl o rok později v jihokorejském filmu Musa. V současné době netočí takové množství filmů jako v devadesátých letech, ale spolu s Jackie Chanem mají ve svých společných rolích stále co říct.

Pavel "Mol" Spáčil

Herecká filmografie

Filmy

2020 Magic Circle
2019 Invisible Fist
Voice of the Nation
2016 Dali Holiday
2015 Who Am I 2015
2013 Jing cha gu shi 2013
2011 My Kingdom
2010 East Wind, Rain
Karate Kid
Malý Velký Bojovník
Yue guang bao he
2008 Tři království: Vzkříšení draka
Ying han
2005 Qing chun ai ren shi jian
2004 New Police Story
2003 Lovci upírů
2002 Hei se lei tai
2001 Válečník
2000 Tenkrát na východě
Ying xiong shen hua
1999 Big Spender
Hei ma wang zi
Ni wo zhe si
1998 Feng yun xiong ba tian xia
Lie pao xing dong
Sha sha ren, tiao tiao miu
Xie reng shi leng
Xin tang shan da xiong
1997 Ni ge mie ye chang
Te zhong fei hu
1996 Dong fang kuai che
Gu huo qi bing zhi bing xian zhe
Guo chan xue ge wei long
Sha shou san fen ban zhong
Velká ráže
1995 Bao zha ling
Ci Xi mi mi sheng huo
Cuo ti zhui ji zu he
Gei ba ba de xin
Kong zhong xiao jie
Ran qing nan ju ji
Wang Jiao de tian kong
1994 Guo chan Ling Ling Qi
Qing feng xia
Sheng Gang yi hao tong ji fan
Yi xian sheng ji
Zheng yue shi wu zhi yi sheng yi shi
1993 Di shi pan guan
Superpolda
Swordsman 3
Železný opičák
1992 Deadend of Besiegers
1991 Labyrint nenávisti
1990 Gu jin da zhan qin yon qing
1987 Mirage
1985 Mu mian jia sha

TV seriály

2020 The Duke of Mount Deer (TV seriál)
2017 General and I (TV seriál)
2016 Wu shen zhao zi long (TV seriál)
2014 Red Sorghum (TV seriál)
2013 IP Man (TV seriál)
The Patriot Yue Fei (TV seriál)
2010 San Guo (TV seriál)
2006 Feng Chen San Xia Hong Fu Nu (TV seriál)
Tian he ju (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2019 Invisible Fist

Host

TV pořady

2008 Long de Chuanren (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky