foto

Scott Cohen

  • nar. 19.12.1961 (55 let)
    Bronx, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Scott Cohen se narodil 19. prosince 1961 v Bronxu, New York, USA jako syn jazzového muzikanta Jacka Cohena. Původně se chtěl věnovat také hudbě a dodnes je talentovaným a uznávaným pianistou. Navštěvoval Newyorskou státní universitu v New Paltz, kde se při kurzu pantomimy zamiloval do herecké profese. Živil se různě, např. byl pomocným učitelem, číšníkem i poslíčkem. Jeho herecké začátky nebyly lehké, začínal spíše na jevišti a v televizi. Perlička k tomuto období: v roce 2000 získal Týdeníkem zábavy přezdívku „Pan únor“, díky svému rozsáhlému vysílacímu času. Do světa filmu pronikl až v roce 1990, kdy mu byla nabídnuta role ve filmu Adriana Lyneho JAKUBŮV ŽEBŘÍK, se jeho filmová kariéra konečně začala ubírat správným směrem.

Poté, co dokončil svůj první film, se z něj postupně stal uznávaný herec a obdržel mnoho pozitivních kritik za své role, jak na obrazovce, tak mimo ni. V roce 2000 si rolí Vlka, jednoho z hlavních hrdinů minisérie DESÁTÉ KRÁLOVSTVÍ, kde doslova exceloval, získal nebývalé množství fanoušků. Jeho fankluby vyrostly doslova a do písmene jako houby po dešti - za jediný týden se jich na internetu objevilo přes sto! Hrál spíše vedlejší postavy ve filmech GIA, KRÁLOVÉ MAMBA, LÍBAT JESSICU STEINOVOU a mnoha dalších. Z televizních seriálů, kde dostával o něco více prostoru, jsme ho mohli vidět mimo jiné v STREET TIME, NYPD BLUE a napříč generacemi oblíbeném GILMORE GIRLS jako přítele Lorelai Maxe.

Od roku 1989 je ženatý s dramatičkou Anastasií Trainovou a mají spolu syna Liama (*1995). Nedávno si zahrál po boku takových hvězd, jakými jsou Natalie Portman a Lisa Kudrow, v kladně hodnoceném filmu THE OTHER WOMAN. Že o něm ještě uslyšíme, svědčí několik rozpracovaných projektů, které se chystají k uvedení v několika příštích letech.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2016 Takoví jsme
2015 Anesthesia
Jack of the Red Hearts
To Whom It May Concern
2013 Mocnější než slova
2012 Moje letní prázdniny
2011 Justice for Natalee Holloway (TV film)
Loveless
3 Weeks to Daytona
2010 Capture the Flag
Untitled Michael Jacobs Pilot, The (TV film)
2009 Amazing Mrs. Novak, The (TV film)
Fortune
Justice/Vengeance
Láska a jiné kratochvíle
Moonlight Serenade
Winter of Frozen Dreams
2008 The Understudy
2007 Oprah Winfrey Presents: Mitch Albom's For One More Day (TV film)
2006 Brother's Shadow
Smrtelná nákaza (TV film)
2005 Circle, The
2004 Smyčka
2001 Hledač talentů (TV film)
Líbat Jessicu Steinovou
2000 Dokonalá vražda, dokonalé město (TV film)
Silent Witness (TV film)
1999 Cross-Eyed
King of the Jungle
1998 Gia (TV film)
Lepší život
1997 Brother's Kiss, A
Camp Stories
Fall
Soukromé neřesti
1996 Mafián (TV film)
Náhradní matka
Vibrations
1995 Nikdo není sám
Wharf Rat, The (TV film)
1992 Králové mamba
1990 Jakubův žebřík

TV seriály

2017 K smrti trapný (TV seriál)
Lingchi (E09)
The Unbelievable Power of Believing (E08)
2016 Billions (TV seriál)
Short Squeeze (S01E04)
YumTime (S01E03)
2015 Allegiance (TV seriál)
2014 Jak prosté (TV seriál)
Corpse De Ballet (S02E15)
2012 Lovci zločinců (TV seriál)
Risk (S01E16)
2011 Necessary Roughness (TV seriál)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Chinatown (S01E08)
Castle na zabití (TV seriál)
Špinavý polda (S02E21)
2008 Cashmere Mafia (TV seriál)
The Return of Jezebel James (TV seriál)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
Jednoduchý cíl (S02E06)
2003 Gilmorova děvčata (TV seriál)
První pořádný mejdan (S03E19)
Velká obálka (S03E16)
2002 Street Time (TV seriál)
2001 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Nick a Nora/Sid a Nancy (S02E05)
Svatba má červenou (S02E03)
Horečné přípravy (S02E02)
další epizody (8)
2000 Desáté království (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Láska, válka a sníh (S01E08)
Pohřební hostina (S01E05)
Lovci jelenů (S01E04)
1997 Oz (TV seriál)
God's Chillin' (S01E03)
1993 Policie New York (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)

Dokumentární

2000 10th Kingdom: The Making of an Epic, The
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace