foto

Haley King

  • nar. 20.10.1993 (24 let)
    Ventura County, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Hunter Haley King je americká herečka pocházející z Kalifornie. V rodině je prostředním dítětem v rámci dvou sester, starší Kelli a mladší Joey King, všechny tři jsou herečkami participujícími se ať už v divadelní, či filmové tvorbě. Právě ona sama již v mladém věku hrála v divadle nacházejícím se v Agoura Hills. Nedlouho poté se v roce 2001 objevila jako holčička Amanda ve filmu A.I. UMĚLÁ INTELIGENCE. Ve stejném roce se mihla i v seriálu ROSWELL.

Zde počíná začátek její kariéry, především v následujícím obsazování do menších seriálových rolí jako např. v LINE OF FIRE. V roce 2006 hrává v populární sérii DEXTER mladou Debru Morganovou a o tři roky později může být spojována i se známým seriálem HANNAH MONTANA. Ovšem nejvíce nejspíše ovlivnilo její kariéru hraní postavy Adriany Mastersové v seriálu HOLLYWOOD HEIGHTS (2012), neboť zde potkala producenta Jilla Farrena-Phelpse, přes kterého se poté dostala do jedné ze svých doposud neznámějších rolí jakožto postava Summer Newmanová v THE YOUNG AND THE RESTLESS. "Nikdy jsem nebyla na auditu do Y&R, vracela jsem se z Floridy a zavolal Jill, jestli nechci u nich hrát Summer. Řekla jsem něco jako jasně a on na to 'Dobrá. Začínáš za dva dny.'"  prohlašuje Haley.

Za roli Summer v rámci Y&R vyhrála dvakrát po sobě v letech 2014-15 ocenění Daytime Emmy Award za 'Vynikající mladší herečku v dramatickém pořadu" (Outstanding Younger Actress in a Drama Series), a její poslední tvorbou je přechod ze seriálů opět do filmové průmyslu. Ztvárnila hlavní roli protagonistky Avery Kellerové ve filmu A GIRL LIKE HER, což je drama točící se kolem dokumentace šikany na středních školách. Haley zde hraje hlavní tyranku, která potají šikanuje bývalou kamarádku, ač na očích před zbytkem světa vnímaná jako nejvíce populární roztleskávačka na škole. Zajímavostí by mohlo být, že Haley Kingová dělala gymnastiku a vskutku byla roztleskávačkou, než obě tyto činnosti musela přerušit vzhledem k úrazu.

Milan "KaAjuSshQa" Martinez

Herecká filmografie

Filmy

2015 A Girl Like Her
2011 Nela Náladová zachraňuje prázdniny
2010 It Takes a Village (TV film)
2001 A.I. Umělá inteligence

TV seriály

2012 Hollywoodské sny (TV seriál)
2011 Workaholics (TV seriál)
2006 Dexter (TV seriál)
Hannah Montana (TV seriál)
2003 Line of Fire (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Hidden Hills (TV seriál)
1999 Roswell (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)

TV pořady

2004 The Nick & Jessica Variety Hour (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace