foto

Kornél Mundruczó

  • nar. 3.4.1975 (43 let)
    Gödöllő, Maďarsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kornél Mundruczó vystudoval herectví a pak filmovou režii na Vysoké škole divadelního a filmového umění v Budapešti. V mezinárodním kontextu zaujal už svými krátkými filmy Afta (2001), Kis apokrif no. 1 (2002), Jött egy busz... (segment Szent Johanna, 2003), Kis apokrif no. 2 (2004) a Ztráty a nálezy - šest pohledů jedné generace (2005).

Jeho celovečerní debut Šťastné dny (2002) vyhrál v roce 2002 Zlatého leoparda v Locarnu za nejlepší první či druhý film. Druhým Mundruczóovým filmem byla filmová adaptace příběhu Johanky z Arku Johanna (2005), která byla uvedena v canneské sekci Un Certain Regard. Jeho třetí celovečerní snímek Delta (2008) si z Maďarského filmového týdne odnesl ocenění za nejlepší film.

S následujícími filmy se pak do Cannes vracel pravidelně: Projekt Frankenstein (2010), Bílý Bůh (2014), Měsíc Jupitera (2017). Diváci MFF KV, kde byl v roce 2005 členem hlavní poroty, viděli jeho filmy Šťastné dny a Delta.

MFF Karlovy Vary

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2014 Bílý Bůh
2010 Oda az igazság
Projekt Frankenstein
2007 Lányok
2006 Ede megevé ebédem
2005 Apu
2003 Föpróba
2002 Nuker
2001 Poslední večeře u arabského šedáka
2000 Nincsen nekem vágyam semmi
1996 Szabadulásra ítélve (TV film)

TV seriály

2011 Állomás (TV seriál)
Izaura nagykönyve (S03E06)
Teréz (S03E03)
Józsi karrierje (S03E01)
2009 Állomás (TV seriál)
Gizát felfedezik (S02E08)
Kisgiza a sztár (S02E07)
2008 Állomás (TV seriál)
Az ördög neve: Gács (S01E07)
A disznóól (S01E06)
Isaura Sanchez (S01E05)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace