foto

Shane Meier

  • nar. 11.6.1977 (41 let)
    Saskatoon, Saskatchewan, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kanadský herec Shane Meier se narodil 11. června 1977 v Saskatoonu, v provincii Saskatchewan, jako syn Johna a Jane Meierových. Je druhý ze tří bratrů, kteří se jmenují Ash a Travis. Meier je v herecké branži aktivní od přelomu 80. a 90. let minulého století a objevil se jak v mnohých epizodách různých seriálů, tak v nejednom filmu, který byl často natočený pro televizi.

Jeho bezpochyby nejznámější role je v TV filmu THE MATTHEW SHEPARD STORY (2002), ve kterém si zahrál hlavní postavu Matthewa Sheparda, homosexuálního studenta, který se stal obětí brutální vraždy. Film byl inspirován skutečnou událostí, ke které došlo v říjnu 1998 ve Wyomingu a pojednává jak o životě a smrti Matthewa, tak o následném soudním procesu s jeho vrahy. Za tuto roli získal v roce 2003 Screen Idol Award v kategorii Nejlepší herec v hlavní roli. V oscarovém westernu NESMIŘITELNÍ (1992) si zahrál syna Clinta Eastwooda, který film i režíroval.

Meier si zahrál v epizodách několika seriálů jako WALKER, TEXAS RANGER (1997/8), SEDMÉ NEBE (1999), CALL OF THE WILD (2000) či TAJNÁ SLUŽBA (2006/7). Po boku Richarda Deana Andersona se objevil v několika epizodách MACGYVERA (1990) a HVĚZDNÉ BRÁNY (2000 a 2004). Vedle toho namluvil postavičky v animovaných seriálech jako BUCKY O´HARE AND THE TOAD WARS (1991) a MY LITTLE PONY TALES (1992).

Shane Meier měří pouhých 168 cm, v roce 1991 se účastnil konkurzu na roli ve Spielbergově filmu HOOK (1991) a během své kariéry si zahrál po boku filmových hvězd jako Ed Harris, Max von Sydow, Jean-Claude Van Damme či Stockard Channing. Naposledy se ve filmu objevil v roce 2009.

Radek "Stanislaus" Flekal

Herecká filmografie

Filmy

2008 Shred
2005 Masquarade Madness
2003 Schůzka s temnotou: Dopadení Andrewa Lustera (TV film)
2002 The Matthew Shepard Story (TV film)
2000 Tatínkovi andílci (TV film)
1999 Stříbrný vlk (TV film)
1998 Outrage (TV film)
1997 Bojovníci
1996 Souboj cti
Unesli mi ženu (TV film)
1995 Táta jak má být
1994 Andre
Sklizeň (TV film)
1993 Obchodník s hrůzou
Zemětřesení na dálnici 880 (TV film)
Žena na římse (TV film)
1992 Diagnóza vražda - Bez varování (TV film)
Impolite
Nesmiřitelní
Ďábelská frekvence
1990 My Life as a Babysitter (TV film)

TV seriály

2006 Lovci duchů (TV seriál)
Hell House (S01E17)
2005 Tajná služba (TV seriál)
2004 4400 (TV seriál)
Zkouška ohněm (S01E04)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Konec dětství (S01E05)
2003 Volání mrtvých (TV seriál)
Morning After (S01E07)
2002 Věřte nevěřte (TV seriál)
Writer's Agent/Crypt Ghost/The Doll/Hubert's Curse/Shared Vision (S04E02)
2000 Call of the Wild (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Sto dní (S03E17)
1999 Walker, Texas Ranger: Thunderovi synové (TV seriál)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Temná místa (S01E11)
1993 Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1990 G.I. Joe (TV seriál)
Mom P.I. (TV seriál)
MacGyver (TV seriál)
Harryho záveť (S06E07)
Cesta na druhý břeh (S05E21)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace