foto

Daniel Krejčík

  • nar. 24.6.1994 (26 let)
    Mladá Boleslav, Česko

Biografie

Daniel se narodil do „pohřebnické“ rodiny, jenž totiž vlastní pohřební službu. Absolvoval jičínské Lepařovo gymnázium a dále vystudoval Státní jazykovou školu v Praze, obor francouzština.

S divadlem začínal pod vedením Lady Blažejové ve Studiu Šrámkova domu v Sobotce, dále při studiích pokračoval pod taktovkou Martina Zajíčka, Josefa Lédla a Radima Kalvody v Jičíně. Daniel hrál v divadelním souboru Blama, pod vedením známé herečky Blanky Zdychincové a také v Divadle v Řeznické.

Daniel se věnuje od mala dabingu. Ve filmu jsme jej mohli vidět ve filmu Rozkoš a Balada o pilotovi. Televize mu zatím dala více příležitostí, např. roli Daniela v Ordinaci v růžové zahradě, dále si zahrál zavražděného člena party ve V.I.P. vraždách a epizodní role měl i v seriálech Polda a Pod jedním nebem.

Partnerem Daniela je syn herce a politika Martina Stropnického, Matěj, který je divákům znám z filmu Máj a jako bývalý předseda strany Zelených.

Petr "tsatsiki" mareček

Herecká filmografie

Filmy

2021 Výpadek
2018 Balada o pilotovi (TV film)
2013 Rozkoš

TV seriály

2020 Einstein - Případy nesnesitelného génia (TV seriál)
Kinetika (E01)
2019 Dáma a Král (TV seriál)
Jak básníci přicházejí o život (S04E03)
Specialisté (TV seriál)
Klub rváčů (S03E36)
2018 Polda (TV seriál)
Šikana (S03E07)
2017 Pod jedním nebem (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
S.E.D.M.E.R.O. (S01E07)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)

Dokumentární

2016 Divadlo v Řeznické (TV film)

Host

TV pořady

2000 Náš venkov (TV pořad)