foto

Theodore Roosevelt

  • nar. 27.10.1858
    New York City, New York, USA
  • zem. 6.1.1919 (60 let)
    Oyster Bay, Long Island, New York, USA

Biografie

"Člověk, který nikdy nedělá chyby, je člověk, který nikdy nedělá nic."

Šestadvacátý americký prezident Theodore Roosevelt se narodil 27. října roku 1858. Před zvolením do úřadu prezidenta zastával velkou řadu funkcí na obecní, státní a federální úrovni. Díky své energické povaze a svým činům si získal podporu a oblíbenost u prostých lidí. Byl podporován i členy jiných stran, avšak jeho vlastní strana stála proti němu. V roce 1904 jednoznačně zvítězil v prezidentských volbách.

"Tvrdá práce, která stojí za to, je tou nejlepší odměnou, jakou nám život nabízí."

Byl též úspěšný přírodovědec, cestovatel, lovec, spisovatel a voják. Je jedním ze čtyř prezidentů, jejichž tvář byla vytesána do památníku Mount Rushmore. Roku 2011 byl po něm pojmenován nově objevený druh brouka - Stenomorpha roosevelti.

"Nejúspěšnější politik je ten, který říká nahlas to, co si ostatní jen myslí."

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

1944 Wilson - a.z.
1943 Forgotten Treasure
1940 Ramparts We Watch, The
Trifles of Importance
1939 Cowboys from Texas - a.z.
1932 The Conquerors - a.z.
1917 Womanhood, the Glory of the Nation
1912 Pathé's Weekly, No. 37
1905 À president-elect Roosevelt
1901 President McKinley Inauguration

TV seriály

2011 Simpsonovi (TV seriál) - a.z.
Bartův nový hrdina (S23E02) - a.z.
2000 Canada: A People's History (TV seriál) - a.z.

Dokumentární

2015 Andrew Carnegie: Rags to Riches, Power to Peace - a.z.
2014 The Roosevelts: An Intimate History (TV seriál) - a.z.
A Strong and Active Faith (1944–1962) (E07) - a.z.
The Common Cause (1939–1944) (E06) - a.z.
The Rising Road (1933–1939) (E05) - a.z.
další epizody (7)
2008 American Future, The: A History (TV seriál)
Potraviny, a.s. - a.z.
2007 Why Be Good? Sexuality & Censorship in Early Cinema - a.z.
2005 Goebbelsův pokus - a.z.
I'm King Kong!: The Exploits of Merian C. Cooper
Secrets of New York (TV seriál)
2004 Celsius 41.11: The Temperature at Which the Brain... Begins to Die - a.z.
2002 Woodrow Wilson and the Birth of the American Century
2000 Race for the Poles - a.z.
1999 Century: America's Time, The (TV seriál)
1998 Tajemství války (TV seriál)
1996 Assassinations That Changed the World (TV seriál)
1994 Divy minulosti (TV seriál)
Záhady minulosti (TV seriál)
1992 Panama Deception, The
1989 In the Blood
1988 American Experience (TV seriál)
1987 Biography (TV seriál)
1986 Indomitable Teddy Roosevelt, The
1985 Průzkumník (TV seriál)
1977 Glory of Their Times, The
1968 Legendary Champions - a.z.
1950 Fifty Years Before Your Eyes
1949 Let's Go to the Movies
1942 Film That Was Lost, The
1910 Roosevelt i Danmark
1901 Opening of the Pan-American Exposition Showing Vice President Roosevelt Leading the Procession
President McKinley Reviewing the Troops at the Pan-American Exposition

Host

TV pořady

1984 Jeopardy! (TV pořad)
1953 Ford 50th Anniversary Show, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace