foto

Ansel Elgort

  • nar. 14.3.1994 (25 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Ansel Elgort, absolvent LaGuardia Arts High School, si v posledním ročníku na škole zahrál po boku Alexis Bledelové v divadelní hře Matta Charmana Regrets pod režijním vedením Carolyn Cantorové. Hra byla uvedena v Manhattan Theater Clubu. Jeho výkon získal nadšený ohlas kritiky, včetně zpravodajské stanice Bloomberg - „Elgortova neodolatelná přitažlivost je předurčena pro plátna kin" a zpravodajské agentury AP - „Elgort vyzařuje zadumanou přitažlivost Jamese Deana, obohacenou jistým druhem nevinnosti." Elgort byl také obsazen do role 'Tommyho Rosse' ve filmu Carrie Kimberly Peirceové  po boku Chloe Grace Moretzové a Julianne Mooreové. Film byl uveden do kin v říjnu 2013. Po natáčení Carrie si Elgort zahrál vedle Kate Winsletové ve filmu Divergence, který vznikl podle populární knižní série Veroniky Rothové.

Elgort si zamiloval herectví díky tanci. Vystupoval ve stepovém čísle během slavnostního večera udělování cen CFDA 2011 a jako dítě účinkoval v baletních představeních Louskáček a Labutí jezero v Lincoln Center s New York City Ballet. Jako zpěvák Elgort spolupracoval s mnoha skladately včetně Jasona Roberta Browna, Glena Rovena a Louise Andriessena.

CinemArt

Herecká filmografie

Filmy

2020 West Side Story
2019 Stehlík
2018 Billionaire Boys Club
Jonathan
2017 Baby Driver
Listopadoví vrazi
2016 Aliance
2015 Papírová města
Rezistence
2014 Divergence
Hvězdy nám nepřály
Muži, ženy a děti
2013 Carrie

Dokumentární

2019 Miluji tě, teď zemři - a.z.
2018 Basketball: A Love Story (TV seriál) - vyp.
2007 Brotherhood 2.0 (TV seriál)

Hudební videoklipy

2017 Ansel Elgort - Thief (hudební videoklip)
2016 Dua Lipa - Be The One (hudební videoklip)
2014 Charli XCX - Boom Clap (hudební videoklip) - a.z.

Host

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2017 Ansel Elgort - Thief (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(198)