foto

Leoš Janáček

  • nar. 3.7.1854
    Hukvaldy, Rakouské císařství
  • zem. 12.8.1928 (74 let)
    Ostrava, Československo

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Skladatelská filmografie

Filmy

2003 Příhody lišky Bystroušky (TV film)
1992 From the House of the Dead (TV film)
1990 Lašské tance (TV film)
1989 Jenufa (TV film)
1988 Kát'a Kabanová (TV film)
1986 Lev s bílou hřívou - nepůvodní
1983 Její pastorkyňa (TV film)
1982 Plášť Marie Terezie (TV film) - nepůvodní
1981 Jenufa (TV film)
1979 Zápisník zmizelého (TV film)
1978 Taras Bulba (TV film)
1977 Káťa Kabanová (TV film)
1976 Leoš Janáček: Lašské tance (TV film)
1969 Zápisník zmizelého (TV film)
1967 Tapaus Makropulos (TV film)
1966 Věc Makropulos (TV film)
1963 Výlety páně Broučkovy (TV film)

Dokumentární

2020 Novoroční koncert České filharmonie 2020 (koncert)
2019 Smetanova Litomyšl 2019 (koncert)
2004 Sinfonietta (koncert)
2001 Peklo na zemi - nepůvodní
České pěvkyně v Americe (TV film)
1977 Po zarostlém chodníčku (koncert)
1965 Z mrtvého domu (TV film)

TV pořady

2011 Sinfonietta (TV pořad)
1976 Live From Lincoln Center (TV pořad)
1967 NET Opera Theater (TV pořad)

Koncert

2020 Galakoncert ke znovuotevření Státní opery (koncert)
Ve zpěvu hledejme úlevu – koncert sólistů opery Národního divadla (koncert)

Divadelní záznam

2020 Její pastorkyňa (divadelní záznam)
Osud (divadelní záznam)
2019 3 české kvartety (divadelní záznam)
Příhody lišky Bystroušky (divadelní záznam)
2016 Kuolleesta talosta (divadelní záznam)
2008 De la maison des morts (divadelní záznam)
Katia Kabanova (divadelní záznam)
2005 Jenufa (divadelní záznam)
2004 Její pastorkyňa (divadelní záznam)
2001 Věc Makropulos (divadelní záznam)
1999 Z mrtvého domu (divadelní záznam)
1997 Její pastorkyňa (divadelní záznam)
1995 Příhody lišky Bystroušky (divadelní záznam)
1978 Výlety pana Broučka do Měsíce (divadelní záznam)
1972 Její pastorkyňa (divadelní záznam)

Herecká filmografie

Dokumentární

2020 Leoš Janáček - velký příběh 20. století (TV film) - a.z.
2019 Národní divadlo: Mýtus a realita (TV seriál) - a.z.
Divadlo sobě, divadlo národu (E02) - a.z.

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(30)