foto

Uljas Kandolin

  • nar. 19.5.1915
    Helsinky, Finské velkoknížectví, Ruské impérium
  • zem. 27.12.1980 (65 let)
    Helsinky, Finsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

1979 Natalia
1977 Illansuusta puoleenpäivään (TV film)
1975 Anjuta (TV film)
Orvar Kleinin laillinen ruumis (TV film)
1974 Pastorinvaalit (TV film)
1972 Rautapää Kaarle (TV film)
1970 Sumuruisku (TV film)
Teatterituokio: Konditoria Myriam (TV film)
1969 Kotini on linnani (TV film)
1968 Laulu Suomenlahdelle (TV film)
Vain neljä kertaa
1967 Kahden maanantain muisto (TV film)
Sodan ja rauhan äänet (TV film)
Teatterituokio: Everstin tyttäret (TV film)
1966 Iso keikka (TV film)
Johan nyt on markkinat!
Luxemburgin kreivi (TV film)
Rakkaus alkaa aamuyöstä
Ristiäiset (TV film)
Täyttyneiden toiveiden maa (TV film)
Uusi jäsenkirja (TV film)
Väkkäräpoika Hylleri ja ihmispoika Petteri (TV film)
1965 Hiltu ja Ragnar (TV film)
Keinumorsian (TV film)
Ruma Elsa (TV film)
Tiikeri kylpyhuoneessa eli Pjotr Oheyn marttyyriteko (TV film)
Wienervalssin tarinoita (TV film)
1964 Kustaa III (TV film)
1963 Kovan onnen lapsia (TV film)
Marie Octobre (TV film)
Turkasen tenava!
1962 Hän varasti elämän
Kun ruusut kukkivat (TV film)
Älä nuolase...
1961 Kultainen portti (TV film)
Kultainen vasikka
Kun lesket lempivät (TV film)
Oksat pois..!
Olin nahjuksen vaimo
Tuomio (TV film)
Tyttö ja hattu
1960 Isaskar Keturin ihmeelliset seikkailut
Molskis, sanoi Eemeli, molskis!
Oho, sanoi Eemeli
Opettajatar seikkailee
Pekka ja Pätkä neekereinä
1959 Ei ruumiita makuuhuoneeseen
Lasisydän
Pekka ja Pätkä mestarimaalareina
Virtaset ja Lahtiset
1958 Asessorin naishuolet
Kahden ladun poikki
Kulkurin masurkka
Murheenkryynin poika
Paksunahka
Pieni luutatyttö
Sotapojan heilat
Už nikdy nebude zítra
1957 1918
Herra Sotaministeri
Niskavuori taistelee
Pekka ja Pätkä sammakkomiehinä
Pää pystyyn Helena
Risti ja liekki
Syntipukki
Vieras mies
1956 Kaiken varalta
Muuan sulhasmies
Odsun
Rintamalotta
1955 Kaunis Kaarina
Kiinni on ja pysyy
Kukonlaulusta kukonlauluun
Nukkekauppias ja kaunis Lilith
Onni etsii asuntoa
Rakkaus kahleissa
Villi Pohjola
1954 Hei, rillumarei!
Kovanaama
Kummituskievari
Majuri maantieltä
Morsiusseppele
Taikayö
1953 Hilja, maitotyttö
Kuningas kulkureitten
Pekka Puupää
Senni ja Savon sulttaani
Sillankorvan emäntä
Varsovan laulu
1952 Lännen lokarin veli
Niskavuoren Heta
Radio tulee hulluksi
Salakuljettajan laulu
Yhden yön hinta
1951 Kuisma ja Helinä
Radio tekee murron
Sadan miekan mies
Tytön huivi
Ylijäämänainen
1950 Maija löytää sävelen
Rakkaus on nopeampi Piiroisen pässiäkin
Tanssi yli hautojen
1949 Jossain on railo
Pontevat pommaripojat
Rosvo Roope
1948 Kalle Aaltosen morsian
Neljästoista vieras
Soita minulle, Helena!
1947 Pikku-Matti maailmalla
Pimeänpirtin hävitys
1946 "Minä elän"

TV seriály

1979 Sodan ja rauhan miehet (TV seriál)
Rauhantunnusteluja (E06)
1972 Lehtori M (TV seriál)
1971 Eeva (TV seriál)
1969 Boheemielämää (TV seriál)
Yhdeksän miehen saappaat (TV seriál)
1967 Kunnon sotamies Svejkin seikkailuja (TV seriál)
1962 Kaverukset (TV seriál)

Dokumentární

1955 XVII Jousiammunnan MM-kisat Helsingissä
1951 Rahan rata

Host

TV pořady

1969 Siitä vaan sano... (TV pořad)
1966 Kuten haluatte (TV pořad)
1963 Karuselli (TV pořad)
1961 Iskelmäkaruselli (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky