foto

Matti Oravisto

  • nar. 23.10.1921
    Helsinki, Finsko
  • zem. 15.11.2001 (80 let)
    Helsinky, Finsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

1999 Sestřička
1997 Palava rakkaus (TV film)
1993 Sotapoika (TV film)
1992 Hamlet (TV film)
Lasimies (studentský film)
Matka ajassa (TV film)
Takapihan sankarit
1991 Uppo-Nalle
1989 Aito Halonen (TV film)
Kultainen koskelo (TV film)
1987 Kadotetut (TV film)
1986 Biko (TV film)
Miljardi vuotta ennen maailmanloppua
Näkemiin, hyvästi
1985 Raamit ränniin (TV film)
Rikhard III (TV film)
Ylösnousemus
1984 Angelas krig
Vartioitu saari (TV film)
1983 Unelmajuna (TV film)
1982 Kolmetoista mehiläistä (TV film)
Pohjalla (TV film)
1980 Martinin rikos (TV film)
Neklidný plamen
1979 Kaukasialainen liitupiiri (TV film)
Ljubov Jarovaja (TV film)
Onnellinen mies (TV film)
Suomeen tai kämpille (TV film)
1977 Hiiriä ja ihmisiä (TV film)
Kovan onnen lapsia (TV film)
Palkkio (TV film)
Rikottu ruukku (TV film)
1976 Elävä vai kuollut (TV film)
Isännät ja isäntien varjot (TV film)
Surullinen laulu Ronganojan Sallista (TV film)
Tartuffe (TV film)
1975 Kuolleista herännyt (TV film)
Reviisori (TV film)
Usko, toivo, rakkaus (TV film)
1974 Narri kartanon valtiaana (TV film)
1973 Klyftan (TV film)
Laukaus tehtaalla
Sensuela
1972 Haluan rakastaa, Peter
Hiekkakuningas (TV film)
Orimattila 1935 (TV film)
Uu ja poikanen (TV film)
1971 Kutsumustyö (TV film)
Lokki (TV film)
1970 Letní vzpoura
Olen unessa useasti (TV film)
Opettajainhuone (TV film)
Tuhannen ja yhden työn tarinat (TV film)
1969 Bratři
Elävä ruumis (TV film)
Oma (TV film)
Vodkaa, komisario Palmu
Ystävykset
1968 Kosiomies (TV film)
Luule kanssamme (TV film)
Nukkekoti (TV film)
Valpurin yö (TV film)
Venetsian kauppias (TV film)
1967 Agamemnon (TV film)
Aura ja tähdet (TV film)
Oppenheimerin tapaus (TV film)
Tri Knock eli lääketieteen riemuvoitto (TV film)
1966 Autojen hautausmaa (TV film)
Enkeli tuli Babyloniin (TV film)
Juhlat linnassa (TV film)
Juudas (TV film)
Kilpakosijat (TV film)
Veli ja sisar (TV film)
1965 Antakaa ihmisen elää (TV film)
Erik XIV (TV film)
Eva Maria (TV film)
Hei siellä! (TV film)
Här börjar äventyret
Kaksoisnukke (TV film)
Lähimmäinen (TV film)
Osteri ja helmi (TV film)
Pedon kuva (TV film)
Pilkahdus merta (TV film)
1964 Kustaa III (TV film)
Meidän herramme muurahaisia (TV film)
Pyörteitä (TV film)
Syrjähyppy (TV film)
Tarkastaja tulee (TV film)
1963 Joululegenda (TV film)
Kovan onnen lapsia (TV film)
Lavean tien laki (TV film)
Maan parhaat (TV film)
Marie Octobre (TV film)
Perhe-elämää (TV film)
Sissit
Soittaja (TV film)
Untuvainen (TV film)
1962 Benjamin (TV film)
Kun tuomi kukkii
Oidipus (TV film)
Sirpaleita (TV film)
Tie pimeään
Tiitus (TV film)
Vuokraemäntä (TV film)
1961 Don Juan (TV film)
Kauppamatkustajan kuolema (TV film)
Minkkiturkki
Minkä minulle voitte (TV film)
Prinssi ja hatuntekijä (TV film)
Tulipunainen kyyhkynen
Tuomio (TV film)
Tämä ainoa yö (TV film)
1960 Děvče zasněžených lesů - herec, vyp.
Ida Aalbergin ja Lauri Kivekkään häät (TV film)
Omyl komisaře Palmua
1959 Kohtalo tekee siirron
Punainen viiva
Synti (TV film)
Taas tapaamme Suomisen perheen
1958 Sotapojan heilat
Sven Tuuva
1957 Herra Sotaministeri
Vihdoinkin hääyö...
1956 Lain mukaan
Odsun
Tyttö tuli taloon
1955 Villi Pohjola
1954 Leena
Rakastin sinua, Hilde
Sininen viikko
1953 Se alkoi sateessa
Senni ja Savon sulttaani
Varsovan laulu
1952 Kipparikvartetti
Muhoksen Mimmi
Yhden yön hinta
1951 Aila, Pohjolan tytär - vyp.
Lakeuksien lukko
1949 Kalle-Kustaa Korkin seikkailut
1948 Ihmiset suviyössä
Toukokuun taika
1947 Intohimon vallassa
Pikku-Matti maailmalla
1946 "Minä elän"

TV seriály

1995 Kotikatu (TV seriál)
1994 Maigret (TV seriál)
Maigret a Fantom (E12)
1993 Tuntemattomalle jumalalle (TV seriál)
Neilikka (E05)
Häät ja hautajaiset (E04)
Sankari (E03)
další epizody (5)
1988 Isku suoneen (TV seriál)
III-osa (E03)
II-osa (E02)
I-osa (E01)
1974 Solveigin laulu (TV seriál)
1969 Yhdeksän miehen saappaat (TV seriál)
1967 Lapsuuteni (TV seriál)
1961 Noita (TV seriál)

Dokumentární

2010 Ohjaaja matkalla ihmiseksi - Mikko Niskasen tarina (TV seriál) - a.z.
1993 Suomi-Filmin tarina (TV seriál)
1992 Fotolastuja (TV seriál)
1990 Matti Oravisto monessa roolissa (TV film)
1985 Elämä ja aurinko - rapsodia F.E. Sillanpään maisemasta (TV film)
Jotkut teistä ovat ehkä kuulleet minusta
1976 Puolivalmis Itä-Pasila (TV film)
1974 Isännäksi omaan taloon
1970 Maaseudun tulevaisuus?
1969 Näin syntyi Saimaan kanava
1967 Katoavaa Tamperetta
Suomi tänään
Urho Kekkonen - valtiomies, presidentti
1959 Juomia joka janoon
1948 Jussit on jaettu ja juhlittu

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

TV seriály

1979 Jumalten aika (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace