foto

Veikko Uusimäki

  • nar. 26.1.1921
    Kurikka, Finské velkoknížectví, Ruské impérium
  • zem. 25.5.2008 (87 let)
    Helsinky, Finsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

1998 Säädyllinen murhenäytelmä
1995 Suolaista ja makeaa
1989 Herääminen (TV film)
1988 Ariel
1986 Hirtettyjen kettujen metsä
1980 Elinan surma (TV film)
1979 Natalia
1976 Důvěra
1974 Teatterituokio: Sata metriä korkeat kirjaimet (TV film)
1972 Huone puutalossa (TV film)
Teatterituokio: Lumeton aika (TV film)
Teatterituokio: Morsiuspari (TV film)
1970 Virrensiru (TV film)
1969 Katsokaa tuomaria (TV film)
Oikeusjuttu (TV film)
Viisitoista narua rahaa (TV film)
Vodkaa, komisario Palmu
1968 Piispa ja piispan pulma (TV film)
Uhkapeli (TV film)
Veren häät (TV film)
1967 Sodan ja rauhan äänet (TV film)
Teatterituokio: Barrabas (TV film)
1966 Iso keikka (TV film)
Kapinoitsijan varjo (TV film)
Outoa romantiikkaa (TV film)
Uusi jäsenkirja (TV film)
1962 Kesäyön unelma (TV film)
Papin perhe (TV film)
1961 Katariina kaunis leski (TV film)
1956 Juha
1955 Neznámý voják
1952 Komppanian neropatit
1951 Rovaniemen markkinoilla
1950 Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta
Maija löytää sävelen
Tanssi yli hautojen
1949 Prinsessa Ruusunen
Serenaadiluutnantti
1948 Haaviston Leeni
Laitakaupungin laulu
1947 Kultamitalivaimo
Naiskohtaloita
1946 Synnin jäljet

TV seriály

1996 Sergein totuus (TV seriál)
1982 Presidentti (TV seriál)
1981 Kukkivat roudan maat (TV seriál)
Episode 3 (E03)
1979 Sodan ja rauhan miehet (TV seriál)
Ahdistava syksy (E09)
Lopun alku (E07)
Rauhantunnusteluja (E06)
1974 Soittorasia (TV seriál)
Solveigin laulu (TV seriál)
1971 Mummoni ja Mannerheim (TV seriál)
1970 Veijo Meren tarinoita (TV seriál)
1969 Toimittaja (TV seriál)
1967 Kunnon sotamies Svejkin seikkailuja (TV seriál)
1966 Hanski (TV seriál)
1963 Me Tammelat (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

1974 Herodes ja pyhä yö (TV film)

TV seriály

1973 Miniä (TV seriál)

Dokumentární

1979 Näky lasiksi tehty

Producentská filmografie

Režijní filmografie

TV seriály

1973 Miniä (TV seriál)

Host

TV pořady

1968 Eteläpohjalainen viihdeilta (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky