foto

Sharon den Adel

  • nar. 12.7.1974 (45 let)
    Waddinxveen, Nizozemsko

Biografie

Sharon, celým menom Sharon Janny den Adel, sa narodila 12.7.1974 vo Waddinxveene, v Holandsku. Je známa väčšinou ako speváčka holandskej symfonicko-metalovej kapely Within Temptation, založenej v roku 1996 ňou a jej partnerom, gitaristom Robertom Westerholtom, s ktorým má 3 deti.

V detstve sa často sťahovala, od štrnástich rokov spievala v mnohých rockových kapelách. Spev nikdy odborne neštudovala, vystupovala v miestnych zboroch, spievať sa naučila zväčša sama. K spevu mala veľkú vášeň, trénovala aj 3 až 4 hodiny denne. Keď s Robertom založili Within Temptation – pôvodne The Portal, počas nahrávania v štúdiu však názov zmenili – ich štýlom bol prevažne gotický metal. Dnes sa kapela drží symfonického rocku, kde už Sharon nepoužíva svoj jemný, operný tón hlasu, ale hlboký, ťahavý zvuk. V kapele nielen spieva, ale aj píše texty.

Medzi jej obľúbenými kapelami nájdeme Orphanage, HIM či Type O Negative. Mnohokrát sa Sharon za kapelu vyjadrila, že ich dlhoročnou túžbou je napísať a nahrať hudbu pre filmy. Aj vďaka faktu, že filmy sú jednou z hlavných inšpirácii pri ich hudbe. V roku 2011 si svoj malý sen z malej časti splnili a na ich konto sa pripísali 3 krátke filmy s témou k ich albumu The Unforgiving. Medzi obľúbené filmy Sharon patria: X Men, Ospalá diera, Tanec s vlkmi alebo Interview s upírom.

Sama spolupracovala s mnohými kapelami, DJ-mi a spevákmi, ako sú Armin van Buuren, Anekke van Gierbsbergen a iní. Spolu s WT taktiež nahrali EP, na ktorom prerobili niektoré dnešné hity a prespievala "Smells Like Teen Spirit" od Nirvany.

V roku 2013 potvrdili nové EP, na ktorom sa zúčastní aj ex-speváčka skupiny Nightwish, Tarja Turunen.

DarkSaint

Herecká filmografie

Dokumentární

2011 Within Temptation - Unforgiving (koncert)
2008 Within Temptation & The Metropole Orchestra: Black Symphony (koncert)
2005 Within Temptation: The Silent Force Tour (koncert)
2003 Within Temptation - Mother Earth Tour (koncert)

Hudební videoklipy

2014 Within Temptation ft. Xzibit - And We Run (hudební videoklip)
Within Temptation: Whole World is Watching ft. Dave Pirner (hudební videoklip)
2013 Within Temptation ft. Tarja: Paradise (What About Us?) (hudební videoklip)
2011 Within Temptation: Faster (hudební videoklip)
Within Temptation: Fire and Ice (hudební videoklip)
Within Temptation: Shot in the Dark (hudební videoklip)
Within Temptation: Sinéad (hudební videoklip)
2009 Within Temptation: Utopia (hudební videoklip)
2008 Within Temptation: All I Need (hudební videoklip)
Within Temptation: The Howling (hudební videoklip)
2007 Within Temptation: Frozen (hudební videoklip)
Within Temptation: What Have You Done (hudební videoklip)
2005 Within Temptation: Angels (hudební videoklip)
2004 Within Temptation: Memories (hudební videoklip)
Within Temptation: Stand My Ground (hudební videoklip)
2003 Within Temptation: Mother Earth (hudební videoklip)
Within Temptation: Running up That Hill (hudební videoklip)
2001 Within Temptation: Ice Queen (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2003 Idols (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace