foto

Miroslav Noga

  • nar. 25.10.1959 (58 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec, moderátor a humorista Miroslav Noga sa narodil 25. októbra 1959 v Bratislave. Divadlom žije už od mladého veku a od štrnástich rokov vystupoval v súbore LUDUS. V rokoch 1975 – 1979 študoval na bratislavskom gymnáziu a po jeho úspešnom ukončení nastúpil na štúdium herectva na VŠMU. V rokoch 1987 – 1990 bol členom činohry Novej scény v Bratislave. V roku 1990 a teda už od jeho založenia je člen divadla Astorka Korzo '90 a je ním aj v súčasnosti.

V komických postavách sa etabloval už v počiatkoch svojej bohatej hereckej kariéry a nezabudnuteľné výkony podal v obrovskom počte dramatických i tragikomických postáv. Medzi nezabudnuteľné výkony patria jeho postavy z predstavení ako Mŕtve duše, Kazimír a Karolína, Matka, Zločin a trest, Othello, Rómeo a Júlia, Kentauri a samozrejme Gazdova krv, v ktorej stvárnil gazdu a bol za svoje výkony odmenený ocenením Dosky 2011 za najlepší mužský herecký výkon sezóny.

Popri angažmán hosťoval i v Štúdiu S a v divadle West. Spolu so Štefanom Skrúcaným tvoril nezabudnuteľnú dvojicu v ich politicko - satirických televíznych a rozhlasových reláciách Apropo Plus, Telecvoking, Vox papuli a O 3 štart. Spolu vydali 4 hudobné albumy Keby som bol detským kráľom, Bomba kšeft, Molotov koktejl a No Problem. V roku 1997 vydal sólový hudobný album Hra na telo, no žiadaný úspech s ním nedosiahol.

Medzitým stihol svoju kariéru rozšíriť a natočiť veľké množstvo televíznych inscenácií, rozprávok, filmov, seriálov a televíznych kabaretov, za ktoré je nutné spomenúť aspoň rozprávkový muzikál Polepetko, rozprávky Mahuliena, zlatá panna či Sedem jednou ranou a nedá sa zabudnúť ani na český seriál Ranč u zelené sedmy, kde si zahral otca rodiny Kudrnovcov. V roku 1994 prekvapil verejnosť, keď sa spoločne s inými známymi tvárami objavil v erotickom filme s názvom Vášnivé známosti. V roku 2007 súťažil v reality show Celebrity camp. Okrem iného je taktiež výborným dabingovým hercom, za čo si vyslúžil aj ocenenie Zlatá slučka v roku 1999, za najlepší mužský dabingový výkon.

Miro Noga je rozvedený, z prvého manželstva má dvoch synov, Olivera a Mareka. Mal vzťah s herečkou Gabrielou Škrabákovou. V súčasnosti žije spolu s priateľkou Janou. Miro je vášnivým lyžiarom a miluje jazdu na koni, čo vraví dosť o jeho povahových vlastnostiach a dotvára pohľad na umelca.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2018 Když draka bolí hlava
Letmý sneh (divadelní záznam)
2016 Agáva
Zázračný nos (TV film)
2015 Sedmero krkavců
2014 Gazdova krv (divadelní záznam)
Jak jsme hráli čáru
2013 Babovřesky
Legenda o rytieroch zo Sitna - Viva zbor! (divadelní záznam)
2011 Mŕtvola musí zomrieť
2007 Český Honza (TV film)
2004 Zůstane to mezi námi
2001 Vadí nevadí
1999 Hanele
1998 Rivers of Babylon
1997 Podvečer svätého Ondreja (TV film)
Stůj, nebo se netrefím!
1996 Bumerang
Lucia strážkyňa poriadku (TV film)
Modrá ruža (TV film)
Prišiel svätý Mikuláš (TV film)
Štedrý večer nastal (TV film)
1995 Anatol (TV film)
1994 Vášnivé známosti
1993 Chudobných rodičov syn (TV film)
Kazimír a Karolína (divadelní záznam)
1992 Slečna z Maxima (TV film)
1991 Bolo a nebolo (TV film)
Dlhá cesta domov (TV film)
Druhý komediant (TV film)
Pravda (TV film)
Zbytočné trápenia (TV film)
Čerti nespia (TV film)
1990 Modrý Jonatán (TV film)
O popletenej víle (TV film)
Rýchlik (TV film)
Zostane to medzi nami (TV film)
1989 Inzerát na sny (TV film)
Maškarný ples (TV film)
Prorok Rak (TV film)
Ráno ako pes (TV film)
Zázrak svätého Vitalija (TV film)
Čertiská (TV film)
1988 Holič Britva a duch Vydriduch (TV film)
Karakušov rozsudok (TV film)
O Džaudarovi a jeho bratoch (TV film)
Ono a onô (TV film)
Pytačky (TV film)
Rýchliková rozprávka (TV film)
Sedem jednou ranou
Zázračná ihla (TV film)
1987 Kto zaplatí nohavice (TV film)
Mahulena, zlatá panna
Nové Pištáčikové dobrodružstvá (TV film)
Skúška vedenia (TV film)
Tristotridsaťtri strieborných prepelíc (TV film)
Tá tajovská voda mútna (TV film)
1986 Keby to naši vedeli (TV film)
Milovaný Célimar (TV film)
Polepetko (TV film)
Poznám takú bylinku (TV film)
Požičiam si koňa (TV film)
Sokovia (TV film)
Utíkejme, už jde!
Vynález (TV film)
1985 Mladší brat (TV film)
Výlet do Paríža (TV film)
Zelená léta
1984 Bezvýznamná žena (TV film)
Dekanský termín (TV film)
Kto chce získať princeznú (TV film)
Loktibrada (TV film)
Seminárna práca (TV film)
Stalo sa v našom mestečku (TV film)
Zločin Arthura Savilla (TV film)
Škrupiniačik (TV film)
1983 Anička Jurkovičová (TV film)
Drotár (TV film)
Kľúče od mesta (TV film)
Princezná a mesiac (TV film)
Sojky v hlave
Spevák (TV film)
Učiteľka (TV film)
Výlet do mladosti (TV film)
1982 Chameleón a tí druhí (TV film)
Pavilón šeliem
Pád hore (TV film)
Čarbanice
1981 Dievča do dažďa (TV film)
Katera (TV film)
1979 Kamarátky

TV seriály

2018 Detektív Dušo (TV seriál)
Tvrdá výchova (E07)
Futbalista (E06)
Zmiznutá (E05)
další epizody (7)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Projekt Alfa (E10)
Hon na legendu (E09)
2008 Priateľky (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
Četnické humoresky (TV seriál)
Pamlsek (S03E03)
2005 Ranč U zelené sedmy (TV seriál)
Jak kostky byly vrženy (S03E14)
Jak jsme se všichni drbali (S03E13)
Jak jsem málem přišel o život (S03E12)
další epizody (14)
2000 Ranč U zelené sedmy (TV seriál)
Jak se věštba splnila (S02E14)
Jak jsme měli kojence i Japonce (S02E13)
Jak Elis jela rallye (S02E12)
další epizody (14)
1998 Ranč U zelené sedmy (TV seriál)
Jak jsme dostali všichni klaustrofobii (S01E14)
Jak maminka k zimnímu spánku ulehla (S01E13)
Jak do babičky vstoupil duch Dobromily Rettigové (S01E12)
další epizody (14)
1997 Duchovia (TV seriál)
1996 Bud Bindi (TV seriál)
Medvedie vajíčko (TV seriál)
Vianočné rozprávanie (TV seriál)
1995 Škriatok (TV seriál)
1994 Prečo (TV seriál)
1993 Qyx a Qyxová (TV seriál)
Česká soda (TV seriál)
1991 Safari za kuchyňou (TV seriál)
1990 Ujo maliar pozýva (TV seriál)
1984 Povstalecká história (TV seriál)
Hra s ohňom (E01)
1980 Bakalári (TV seriál)

Dokumentární

2013 Prvá (TV seriál) - vyp.
2011 Televízia po slovensky (TV seriál)
2010 Mŕtvola musí zomrieť - Film o filme (TV film)
1996 Dovolíte, prosím? (TV seriál)

TV pořady

2017 Všechno, co mám rád (TV pořad)
Záhady tela (TV pořad)
2016 Televízia od A po Z (TV pořad)
Zlaté časy (TV pořad)
2014 Souboj národů (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2007 Celebrity Camp: Dobrodružstvo na ostrove (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Vox papuli (TV pořad)
2002 Knockout (TV pořad)
O 3 štart (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Šoubyznys (TV pořad)
1996 Telecvoking (TV pořad)
1995 Šoubyznys (TV pořad)
1991 Dvaja z jedného cesta (TV pořad)
1986 Recepty na slávu (TV pořad)
1985 Silvestrovské predsavzatia (TV pořad)
1983 5xP (TV pořad)
Den otevřených dveří aneb Čí jsou hory? Kavčí! (TV pořad)
Smejeme sa storočiami (TV pořad)
Strapatí gentlemani (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)

Hudební videoklipy

1995 Noga & Skrúcaný - Dievča z Tokia (hudební videoklip)
1993 Noga & Skrúcaný - Tequila Jumbo (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace