foto

Andrej Hryc

  • nar. 30.11.1949 (67 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se roku 1949 v Bratislavě, kde vystudoval VŠMU. Jako divadelní herec působil ve Státním divadle v Košicích, na Nové scéně v Bratislavě (kde byl jistou dobu i generálním ředitelem) či jako hostující herec na volné noze v jiných divadlech. Věnoval se též politice, založil rádio Twist, v němž také působil jako jeho ředitel.

Za své herecké kariéry si zahrál ve více než 50 filmech (Pehavý Max a strašidlá, Kamarád do deště I., II., Na krásnom modrom Dunaji, Rivers of Babylon), v mnoha televizních programech a inscenacích, seriálech (Alžbětin dvůr, Frankensteinova teta, Černí baroni), pravidelně účinkoval ve Slovenském rozhlase, je výraznou postavou slovenského dabingu. Podílel se na koprodukci česko-slovenské inscenace muzikálu Hamlet v Praze i v Bratislavě. V současnosti účinkuje jako muzikálový herec v divadle Nová scéna v Bratislavě a v pražském Hudebním divadle v Karlíně.

Jako ředitel rádia Twist byl organizátorem mnoha veřejných aktivit ve prospěch dětských domů, dobročinných organizací, např. Červeného kříže, Ligy proti rakovině, nadace Úsmev ako dar, nadace Twist kontra AIDS. Jako honorární konzul Seychelské republiky ve Slovenské republice je vedoucím jejího zastupitelského úřadu v Bratislavě.

Zdroj: presskit k filmu Bathory

Herecká filmografie

Filmy

2017 Čiara
2016 VGBND (studentský film)
2014 Hodinový manžel
2013 Colette
Příběh kmotra
2012 Filmoviedky: Evina krížová cesta - náhradná matka (TV film)
2011 Bastardi 2
Vůně kávy (TV film)
2010 Habermannův mlýn
Jseš mrtvej, tak nebreč (TV film)
2009 Mein Kampf
Tango s komármi
T.M.A.
2008 Bathory
Na vlky železa (TV film)
2003 Kobova garáž (TV film)
2002 Útěk do Budína
1999 Šest statečných
1998 Rivers of Babylon
1997 Čertové volky (TV film)
1996 Pasáž
1994 Na krásnom modrom Dunaji
Vášnivý polibek
1993 Císařovy nové šaty
Prípad na vidieku
1992 Janko Gondášik (TV film)
Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu
Most (TV film)
Romulus Veľký (TV film)
1991 Čerti nespia (TV film)
Jediná (TV film)
Lorenzaccio (TV film)
Zloději
1990 Fuente ovejuna (TV film)
Sila lásky (TV film)
Svědek umírajícího času
Vianočná spomienka (TV film)
V rannej hmle
Vtáčia princezná
1989 Dynamit
Kamene (TV film)
Mediteránske rozprávky (TV film)
Reverend (TV film)
Sedím na konári a je mi dobre
Vrana vrane (TV film)
Zlatňanka (TV film)
1988 Akcia D (TV film)
Evžen Oněgin (TV film)
Kamarád do deště
Křivda (TV film)
Kus jazyka (TV film)
Medzi nebom a zemou (TV film)
Mesto Anatol (TV film)
Muži s plnou mocou (TV film)
Príživník (TV film)
Rátanie havranov (TV film)
Samo, kupec a kráľ (TV film)
Solúnski bratia (TV film)
Štek
Tokamak (TV film)
Žaba (TV film)
1987 Ako som nedostal Nobelovu cenu (TV film)
Koník z ebenu (TV film)
Pehavý Max a strašidlá
Počítač (TV film)
Rozprávienka vtáča zlaté (TV film)
Tá tajovská voda mútna (TV film)
Uloupené dětství (TV film)
Vizitka (TV film)
1986 Cena odvahy
Čarbák (TV film)
Chlapec do náručia (TV film)
Chýbajúci článok (TV film)
Moliére (TV film)
Pomsta Titaniku (TV film)
Přezůvky štěstí
Riaditeľ (TV film)
Utekajme, už ide!
1985 Malý Muk (TV film)
Marka Nalezenka (TV film)
Medulienka (TV film)
Přitažlivost výšky (TV film)
Raskil a Sida (TV film)
Tu musíš žiť (TV film)
Zapomeňte na Mozarta
1984 Deti slnka (TV film)
Drevená krava (TV film)
Navráťte sa k otcom svojim (TV film)
Pesničky do každého počasia - Vstupujte po jednom! (TV film)
Sladké starosti
Škrupiniačik (TV film)
Umenie komédie (TV film)
Vzbúrené mesto (TV film)
1983 Celý svet nad hlavou (TV film)
Dvojaký život doktora Šela (TV film)
Chrobák v hlave (TV film)
Malvína z Bretónska (TV film)
Mefisto a Faust v Paríži (TV film)
Spevák (TV film)
Svadba bude (TV film)
Učiteľka (TV film)
1982 Cukor (TV film)
Maťo a princezná Uliana (TV film)
Pražská terčovnica (TV film)
Vlci (TV film)
Živý sen (TV film)
1981 Mojmír II. (TV film)
1980 Děti zítřků
Hodiny
Posledný súd Michelangela Buonarrotiho (TV film)
Princezná s jedným krídlom a jednou plutvou (TV film)
Tridsať zámkov na Loire (TV film)
Triptych o láske (TV film)
1979 Platiť sa nebude (TV film)
Pochábeľ (TV film)
Ráno pod mesiacom (TV film)
Višňový sad (TV film)
Vynes na horu svoj hrob (TV film)
1978 Elektra (TV film)
Poštársky príbeh (TV film)
Príbeľská vzbura Janka Kráľa (TV film)
Pustý dvor
Rodinný dom (TV film)
Strašidlo (TV film)
Vydierač z poblúznenia (TV film)
Zbojníci (TV film)
Zbojnícky tanec (TV film)
Žabí ženích (TV film)
1977 Advokátka
Sedem krátkych rokov inžiniera Hagaru (TV film)
1976 Keby som mal dievča
1975 Sebechlebskí hudci
1972 Othello (TV film)
1970 Rajský plyn (TV film)
Ring voľný (TV film)

TV seriály

2016 Zoo (TV seriál)
2014 Bastardi (TV seriál)
2011 Druhý život (TV seriál)
Zlomok sekundy (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 Černí baroni (TV seriál)
2003 Útěk do Budína (TV seriál)
1990 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Paprsek (S02E08)
1987 Teta (TV seriál)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)
Kamenné labute (E05)
Do toho, do toho! (TV seriál) - vyp.
1985 Piesočná potvorka (TV seriál)
1984 Povstalecká história (TV seriál)
Na život a na smrť (E07)
Hromy divo bijú (E06)
Augustové dni (E05)
další epizody (6)
Tajomný ostrov (TV seriál)
Vrabce z Tŕnia (TV seriál)
1983 Lekár umierajúceho času (TV seriál)
Pltník Paľko a vodník Venček (TV seriál)
Tisícročná včela (TV seriál)
1982 Rozprávky pätnástich sestier (TV seriál)
Život bez konca (TV seriál)
1981 Stratená melódia (TV seriál)
1980 Bakalári (TV seriál)
Svadba bez nevesty (TV seriál)
1978 Výmysly uja elektróna (TV seriál)
1977 Novinárske rozprávky (TV seriál)
Útek zo zlatej krajiny (TV seriál)
1974 Naši synovia (TV seriál)
1972 Nikto nie je doma (TV seriál)

Dokumentární

2010 13. komnata Ladislava Chudíka (TV film)
2009 13. komnata Andyho Hryce (TV film)
2008 Radosť zo života (TV seriál)
2002 Peter Karvaš (TV film) - vyp.

TV pořady

2014 Spoveď (TV pořad)
2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
Slnko v sieti 2012 (TV pořad)
2011 Hviezdna dráha Markízy (TV pořad)
2006 Let's Dance (TV pořad)
Niečo za niečo (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Bumerang (TV pořad)
2003 Na streche (TV pořad)
2001 Família (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Kaviareň Slávia (TV pořad)
1989 Podľa zvyku starého (TV pořad)
1986 Pesničky z Repete (TV pořad)
1983 Smejeme sa storočiami (TV pořad)
1981 Divadlo bez opony (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)

Hudební videoklipy

1983 Peter Nagy a skupina Indigo: Profesor Indigo (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace