foto

Anton Vaculík

  • nar. 3.1.1941 (78 let)
    Trnava, Slovenský stát

Biografie

Študoval na AMU v Prahe na bábkarskej katedre. V rokoch 1962-1982 mal angažmá v Krajskom bábkovom divadle v Banskej Bystrici, kde hral v predstaveniach: Botafoga, Kráľ jeleňom, Kráska a zviera (r. Ľ. Vajdička). Za postavu básnika v predstavení Kniha rozprávok získal cenu za divadelnú tvorbu roku 1976.

V rokoch 1982-1989 účinkoval v Divadle pre deti a mládež v Trnave v predstavenia Rómeo a Júlia, Ako sme sa hľadali, Ako bolo, Aj kone sa strieľajú, Tartuff. V rokoch 1989 - 2001 - Štátne bábkove divadlo v Bratislave - Čarovná flauta, recitál Kainarovej Zlatovlásky. Pre STV hral vo viacerých inscenáciách pre deti a mládež.

Anton Vaculík učínkoval vo viacerých celovečerných filmoch: Šibenica (trezorový film), Cesta domov, Pavilón šeliem, Kocka, Krajinka 2000.

Zdroj: Presskit k seriálu Mesto tieňov

Herecká filmografie

Filmy

2004 Martinko Klingáč
2002 Za mestskými múrmi: Čierna pani (TV film)
2001 Pani Zima (TV film)
Perníková chaloupka (TV film)
2000 Krajinka
Slečna Dušehojivá (TV film)
Zpráva o putování studentů Petra a Jakuba
Čajová šálka lásky (TV film)
1999 O ľuďoch a čarodejníkoch (TV film)
1998 Svetlo (TV film)
1994 Macoška (TV film)
Národný hriešnik (TV film)
Pod vŕbou (TV film)
Princezná v ježovej koži (TV film)
Zo života dona Juana (TV film)
1993 Afrodita (TV film)
K.O. (TV film)
Čierny mních (TV film)
1992 Kráľ lesa (TV film)
Putá osudu (TV film)
1990 Citové cvičenia (TV film)
1989 Kamene (TV film)
Letiace tiene (TV film)
Neistá sezóna (TV film)
Omyly tradičnej morálky (TV film)
1988 Dirigent (TV film)
Spoločník pána veľkomožného (TV film)
Ten tretí (TV film)
1987 Mechanici (TV film)
Modré kráľovstvo (TV film)
1986 Nástupca (TV film)
Čarbák (TV film)
1985 Krvavé klinčeky (TV film)
Mladší brat (TV film)
Raskil a Sida (TV film)
Zlatná krajina (TV film)
1984 Dom pod morušou (TV film)
Kirchhoffov zákon (TV film)
Neľahké lásky (TV film)
O mužoch, ženách a deťoch (TV film)
Vymodelujem more (TV film)
1983 Palculienka (TV film)
Rozprávkový kráľ (TV film)
Saša (TV film)
1982 Kočka
Pavilón šeliem
1980 Zbožňovaná (TV film)
1976 Cesta domov (TV film)
1972 Botafogo v čižmách (divadelní záznam)

TV seriály

2014 Doktori (TV seriál)
Vdova (TV seriál)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
Mesto tieňov (TV seriál)
Zberateľ (S02E01)
2008 Mesto tieňov (TV seriál)
Nebezpečné vzťahy (S01E10)
Sériový vrah (S01E09)
Únos (S01E08)
další epizody (10)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
1995 Škriatok (TV seriál)
1990 Ujo maliar pozýva (TV seriál)
1985 Domov (TV seriál)
Materské znamienko (TV seriál)
1983 Pltník Paľko a vodník Venček (TV seriál)
V službách zákona (TV seriál)
1982 Mongolské rozprávky (TV seriál)

Dokumentární

2002 Z labyrintu sveta do raja duše (TV film) - vyp.
1969 Šibenica

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace