foto

Hillary Clinton

  • nar. 26.10.1947 (70 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bývalá ministryně zahraničních věcí Spojených států Amerických a první dáma Hillary Diane Rodham Clinton se narodila 26. října 1947 v Chicagu. Její otec vlastnil textilní továrnu a velkoobchod, matka byla v domácnosti. Od mládí byla Hillary aktivní v různých spolcích.

V roce 1973 absolvovala právnickou fakultu Yale Univerzity. O dva roky později se přestěhovala s Billem Clintonem do jeho rodného Arkansasu, kde se později vzali. V letech 1997 a 1999 Clintonová hrála velkou roli při prosazení státního programu dětského zdravotního pojištění, dále také zákona o adopci a bezpečných rodinách a zákona o nezávislosti pěstounské péče. Stala se jedinou první dámou, která byla předvolána svědčit před federální velkou porotou v důsledku aféry Whitewater roku 1996. O dva roky později se zase provalil skandál jejího muže Billa s praktikantkou Monikou Lewinskou. 

Působila v řadě organizací zabývajících se dobročinností pro děti, zasedala ve správní radě Wal-Martu. Když pracovala jako advokátka, tak vydělávala více než její muž. V roce 2009 se stala ministryní zahraničí USA ve vládě nového prezidenta Baracka Obamy, jehož byla největší soupeřkou v primárních volbách Demokratické strany.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2016 Michael Moore in TrumpLand (divadelní záznam) - a.z.
2013 WikiLeaks - a.z.
2012 Diktátor
2008 W.
2002 Rosa Parks Story, The (TV film)
2000 Final Days, The
1995 Susan B. Anthony Slept Here (TV film)

TV seriály

2004 Star Trek: Enterprise (TV seriál) - a.z.
Bouřková fronta, část 2. (S04E02) - a.z.
1995 NewsRadio (TV seriál)

Dokumentární

2017 Hadijatou J'accuse
The Activists: War, Peace, and Politics in the Streets
The Most Powerful Man in the World (TV film) - a.z.
Trump's Road to the White House (TV film) - a.z.
Uncivil War: Battle for America
2016 Dans la peau d'Hillary Clinton (TV film)
Nulté dny - a.z.
State of Control
The Mad World of Donald Trump (TV film) - a.z.
2015 Imminent Threat - a.z.
The Diplomat
2013 Jak se krade tajemství: Příběh Wikileaks - a.z.
Miracle Rising: South Africa
White Gold - vyp.
2012 Follow the Leader: Young, American and Right
Kniha tajemství Ameriky (TV seriál) - a.z.
Top Priority: The Terror Within
Valentino's Ghost
2011 Ethos
Miss Representation
Putin, Russia and the West (TV seriál)
Reagan - a.z.
Sing Your Song
V pasti mikrodluhu - a.z.
2009 'Hick' Town
Mile High: How to Win... and Lose... the White House
Streisand: Live in Concert (koncert)
Studs Terkel: Naslouchání Americe (TV film)
Za svůj lid: Zvolení Baracka Obamy
50 años de (TV seriál)
2008 American Future, The: A History (TV seriál)
Electile Dysfunction: Inside the Business of American Campaigns
Rolling Stones (koncert)
Stephen Hawking: Master of the Universe (TV seriál)
Tajemství řeči těla (TV film)
2007 Endgame: Blueprint for Global Enslavement
Outspoken: Los Angeles
Sicko
Za Dárfúr!
2006 Al Franken: God Spoke
Hillarys Reise zum Mond (TV film) - a.z.
Saint of 9/11
2004 Diary of a Political Tourist (TV film)
Inside the U.S. Secret Service (TV film) - a.z.
Podat ruku ďáblovi
The Hunting of the President
The Power of Nightmares: Rise of the Politics of Fear (TV seriál)
2003 Imagine (TV seriál)
Letecké katastrofy (TV seriál)
Penn & Teller: Bullshit! (TV seriál)
Příběh pop music a politiky (TV seriál)
2001 Campus, le magazine de l'écrit (TV seriál)
Concert for New York City, The (koncert)
History's Mysteries: Infamous Murders (TV seriál)
Last Party 2000
Princess Diana: The Uncrowned Queen
1999 Biography of the Millennium: 100 People - 1000 Years (TV seriál)
Get Bruce
Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV film)
1998 Diana, královna srdcí (TV film)
Divas Live: An Honors Concert for VH1 Save the Children (koncert)
The Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts (TV film)
1997 I Am Your Child (TV film)
Remembering Diana Princess of Wales
1996 Place Called America, A (TV film)
1995 Death of Yugoslavia, The (TV seriál)
People Yearbook '95 (TV film)
Spin - a.z.
1994 Century of Women, A (TV seriál)
1993 The Last Party
Válečná místnost
1992 Feed
1989 NHK supesharu (TV seriál)
1987 Biography (TV seriál)
1985 American Masters (TV seriál)
1964 Horizon (TV seriál)

TV pořady

2016 1. společná debata Clintonová – Trump (TV pořad)
2. společná debata Clintonová – Trump (TV pořad)
3. společná debata Clintonová – Trump (TV pořad)
2015 Jak jsem se stal ženou (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2009 The Jay Leno Show (TV pořad)
The 7PM Project (TV pořad)
Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
2007 Chelsea Lately (TV pořad)
2006 Inside Story (TV pořad) - a.z.
The Chaser's War on Everything (TV pořad)
2005 Kathy Griffin: My Life on the D-List (TV pořad)
Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
The Colbert Report (TV pořad)
2004 CBC News: The Hour (TV pořad)
Tavis Smiley (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2001 Democracy Now! (TV pořad)
2000 Christmas in Washington (TV pořad)
Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
1999 ABC 2000: The Millennium (TV pořad)
WWE SmackDown LIVE! (TV pořad)
60 Minutes II (TV pořad)
1998 In Performance at the White House (TV pořad)
Tony Bennett Live by Request: An All-Star Tribute (TV pořad)
Vivement dimanche (TV pořad)
1997 Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
The View (TV pořad)
53rd Presidential Inaugural Gala: An American Journey, The (TV pořad)
1996 Access Hollywood (TV pořad)
Christmas in Washington (TV pořad)
Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
The Daily Show (TV pořad)
The O'Reilly Factor (TV pořad)
This Week (TV pořad)
1995 Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
1994 Gala for the President at Ford's Theatre, A (TV pořad)
Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
1993 Day in the Life of Country Music, A (TV pořad)
Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
WWF Raw Is War (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
To the Contrary (TV pořad)
1991 The Charlie Rose Show (TV pořad)
1990 Have I Got News for You (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1984 Jeopardy! (TV pořad)
1983 Frontline (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
20 heures le journal (TV pořad)
7 sur 7 (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Saturday Night Live (TV pořad)
1968 60 Minutes (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)
1947 Meet the Press (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace