foto

Ron Donachie

  • nar. 26.4.1956 (61 let)
    Dundee, Tayside, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ron Donachie, vlastním jménem Ronald Eaglesham Porter, se narodil ve znamení býka 26. dubna 1956 ve městě Dundee ve středovýchodní části Skotska na pobřeží Severního moře. Jeho jméno je známo především v zemích Spojeného království Velké Británie a Severního Irska a to díky velké spoustě menších rolí v televizních filmech, seriálech a minisériích.

V roce 1997 se dokonce objevil i v jedenáctioskarovém velkofilmu TITANIC, kde si opět zahrál jednu menší roli. Do povědomí evropské laické věřejnosti se ale dostal až v roce 2011 díky roli Sera Rodrika Cassela ve velmi populárním a úspěšném seriálu z produkce HBO HRA O TRŮNY, která byla natočena dle stejnojmenné knihy G. R. R. Martina jako první část monumentální ságy Píseň ohně a ledu.

17. března 1989 se oženil s Fionou Biggar, sestrou známé kostýmní návrhářky Trishou Biggar. S Fionou má dvě děti.

giordano

Herecká filmografie

Filmy

2014 Naše dovolená a jiné pohromy
2013 Sviňák
Špiónka (TV film)
2011 Blesk
2009 No Holds Bard (TV film)
2008 Jak ukrást nevěstu
Max Manus
Stone of Destiny
The Daisy Chain
2007 Inspektor Rebus II.- Jména mrtvých (TV film)
Inspektor Rebus II. - V dvojím ohni (TV film)
Recovery (TV film)
2006 Chatterley Affair, The (TV film)
Inspektor Rebus II.- Vysoká hra (TV film)
2005 Bobby
Commander: Blackdog, The (TV film)
Commander: Virus, The (TV film)
Uncle Adolf (TV film)
Z očí do očí
2003 Man Dancin'
2002 Případy inspektora Lynleyho: Prkna, jež znamenají smrt (TV film)
Shackleton (TV film)
Ve službách gangstera
2001 Inspektor Rebus: Zraněné duše (TV film)
Vražedná místa: Taktika bílého jezdce (TV film)
2000 Červený Bedrník: Nuda (TV film)
Červený Bedrník: Přátelé a nepřátelé (TV film)
Holčičky na zabití
1999 Červený Bedrník: Královské výkupné (TV film)
Červený Bedrník: Valentine Gautier (TV film)
Extremely Dangerous (TV film)
1998 Life and Crimes of William Palmer, The (TV film)
1997 Divoká stvoření
Supply & Demand (TV film)
Titanic
1994 Nová Kniha džunglí
Rudý orel (TV film)
1990 Crossing to Freedom (TV film)
Sweet Nothing
1988 Great Escape II: The Untold Story, The (TV film)
Zip, The
1987 Božské zájmy
White Mischief
1984 Sakharov (TV film)
Šťastný a veselý aneb zmrzlinu prosím!

TV seriály

2017 The Loch (TV seriál)
2013 Atlantis (TV seriál)
Blandings (TV seriál)
Bob Servant Independent (TV seriál)
2012 Hra o trůny (TV seriál)
Bohové staří a noví (S02E06)
Duch Harrenhalu (S02E05)
Sever nezapomíná (S02E01)
Panství Downton (TV seriál)
A Journey to the Highlands (S03E09)
2011 Hra o trůny (TV seriál)
Baelor (S01E09)
Bodej ostrým koncem (S01E08)
Zlatá koruna (S01E06)
další epizody (8)
2006 Pán času (TV seriál)
Zub a spár (S02E02)
2004 Genius of Mozart, The (TV seriál)
2003 The Key (TV seriál)
2001 'Orrible (TV seriál)
2000 Inspektor Rebus (TV seriál)
Monarch of the Glen (TV seriál)
1999 Červený Bedrník (TV seriál)
1998 Looking After Jo Jo (TV seriál)
Magic with Everything (TV seriál)
1997 Ivanhoe (TV seriál)
1995 Governor, The (TV seriál)
1992 Me, You and Him (TV seriál)
1991 Specials (TV seriál)
1990 Gravy Train, The (TV seriál)
1989 Snakes and Ladders (TV seriál)
1987 Tutti Frutti (TV seriál)
1986 Blood Red Roses (TV seriál)

Dokumentární

1988 God's Frontiersmen (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace