foto

Vítězslav Jandák

  • nar. 3.8.1947 (71 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (6)

  • Bastardi (TV seriál) (2014)

    - Vítězslav Jandák se díky seriálu objevil na obrazovce coby herec po desetileté pauze. (max21)

  • Divoké pivo (1995)

    - Vítězslav Jandák (starosta Šmatlán) zistil pri natáčaní filmu, že má alergiu na pivné kvasnice. Keď sa výborného Třeboňského piva napil, opuchol. (Raccoon.city)

  • Velké sedlo (TV seriál) (1986)

    - Monika Hálová, která hrála Libušku Kostrhunovou, železničářku na stanici v Ratajích a jednu z milostných avantýr Jožina Uherčíka (Vítězslav Jandák), nebyla uvedena v titulcích ani jednoho dílu, ve kterých se objevila. Důvodem byl odchod Hálové do Kanady, kde se později provdala. (Robbi)

  • Mladý muž a bílá velryba (1978)

    - Postavu, kterou hrál Vítězslav Jandák, namluvil Jan Kanyza. (velkyvezir)

  • Tři oříšky pro Popelku (1973)

    - Keď sa chystala záverečná scéna, kde pre Libušu Šafránkovú (Popoluška) príde Pavel Trávniček (princ) nad ránom na statok, režisér spomína: "Najednou se Menšík (Vincek) s Vítězslavem Jandákem( Kamil) večer ztratili.Později vyšlo najevo, že byl z toho pořádný mejdan. Ráno jsme nasedali do autobusu, a Menšík nikde. Ale pak si někdo všiml, že chybí i jeho auto, a řekl, že jel asi napřed. Dál jsme tedy nečekali, a když jsme dorazili na místo, opravdu seděl na zemi, dělal, že čte noviny, je úplně v pořádku a musí na nás čekat. Samozřejmě v pořádku nebyl, ale něco z těch novin mu zřejmě proniklo do mozku, protože když pak měl zavolat radostné „Ať žije Popelka", zařval místo toho z plných plic: „Prověřte Bangladéš!" (Raccoon.city)

  • Tři oříšky pro Popelku (1973)

    - Vítězslav Jándák, který ztvárnil roli Kamila, viděl poprvé tuto pohádku až v roce 2007. Jak sám herec říká, na filmy, ve kterých hraje, se nedívá. (M.B)

Herecká filmografie

Filmy

2018 Policejní historky
Rašín (TV film)
2017 Přání k mání
2004 Tajné sny (TV film)
2002 Perníková věž
2001 Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
Z pekla štěstí 2
2000 Der Lebensborn - Pramen života
Početí mého mladšího bratra
1999 Z pekla štěstí
1996 Konto separato
1995 Divoké pivo
Nevinný (TV film)
1992 Brokovnice (TV film)
Kačenka a strašidla
Kačenka a zase ta strašidla
Silvestrovská překvapení (TV film)
1991 Domácí představení (TV film)
Nález (TV film)
Tankový prapor
Žabí princ
1990 Byli jsme to my?
Poslední zastávka smrt (TV film)
Ten můj tam má spolužáka (TV film)
Tichá bolest
Zvonokosy (TV film)
Zápas o člověka Nelibu (TV film)
1989 Divoká svině
Jízda králů (TV film)
Můj přítel d'Artagnan
Neplač přírodo, já za to nemohu (TV film)
Skřivánčí ticho
Úraz (TV film)
Čeleď brouků finančníků (TV film)
1988 Hodina angličtiny (TV film)
Horká kaše
Moudrá sova (TV film)
Paní Liška (TV film)
Případ medvědí jeskyně (TV film)
1987 Copak je to za vojáka...
Koupelna (TV film)
Lovec senzací
Pravidlá kruhu
Přízrak (TV film)
Střecha nad hlavou (TV film)
1986 Akcia Edelstein
Hledač pokladu (TV film)
Jsou určité hranice (TV film)
Mladé víno
Není sirotek jako sirotek
Stopy zločinu: Otmar čeká spojku (TV film)
XYZ (TV film)
Černá punčocha
1985 Havárie
Láska z pasáže
1984 Angolský deník lékařky (TV film)
Až do konce
Ferdinande, vrať se (TV film)
O princezně Solimánské (TV film)
Stín kapradiny
1983 Cizí lidé (TV film)
Dva kluci v palbě
Psí kůže (TV film)
Zkouška (TV film)
Zámek Nekonečno
1982 Salvador, sedmnáctého března krátce po páté (TV film)
Šéfe, to je věc! (TV film)
1981 Zpěv naděje (TV film)
Zralé víno
1980 Co je doma, to se počítá, pánové...
Dvacet tisíc mil pod mořem (TV film)
Děti zítřků
Signum laudis
Za trnkovým keřem
Zlatá slepice
1979 Diagnóza smrti
Kozel v kufru (TV film)
Mejdan na písku (TV film)
1978 Ježčí kůže (TV film)
Mladý muž a bílá velryba
Pohár pro vítěze (studentský film)
Trasa
Za oknem jiskří sníh (TV film)
1977 Florijánkovo štěstí (TV film)
Král jelenem (divadelní záznam)
O Honzovi a Barušce (TV film)
Proč nevěřit na zázraky
Stránky z deníku (TV film)
Vo Brikitě (TV film)
1976 Beethoven - všední dny jednoho života
Bouřlivé víno
Dobrý den, město
Dým bramborové natě
Hodně štěstí! (studentský film)
Povídky Svatopluka Čecha (TV film)
První housle (TV film)
Vítek (TV film)
1975 Dva muži hlásí příchod
Magnetická luneta (TV film)
Operace "Daybreak"
Osvobození Prahy
Plavení hříbat
Stěhovaví ptáci (TV film)
1974 Jak se Honza učil bát (TV film)
Lesní ženka (TV film)
Sokolovo
1973 Adam a Otka
Dny zrady I.
Dny zrady II.
Rodeo
Strach (studentský film)
Trávnička (TV film)
Tři oříšky pro Popelku
Údolí krásných žab
1972 ...a pozdravuji vlaštovky
1971 Klíč
Metráček
První radosti (TV film)
Pět mužů a jedno srdce
Velikonoční dovolená
1970 Žižkův meč (TV film)
1969 Hřích boha (studentský film)
Princezna Lada (TV film)

TV seriály

2014 Bastardi (TV seriál)
2004 Černí baroni (TV seriál)
Vzácná návštěva (E11)
Ženy a zpěv (E10)
Zabijačka (E09)
další epizody (11)
1999 Policajti z předměstí (TV seriál)
Z pekla štěstí (TV seriál)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
Výlet někam jinam (E24)
Zápas o Pultanelu (E23)
Podvodný sňatek (E14)
další epizody (8)
1991 Velmi uvěřitelné příběhy (TV seriál)
Siláci (E01)
1990 U nás doma (TV seriál)
Černá stavba (E07)
Nález (E06)
1989 Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
Noční chodec (E01)
U nás doma (TV seriál)
Na vlastní riziko (E05)
Ženich hraje na lesní roh (E04)
Kronikář (E03)
1988 Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Přejděte na druhou stranu (TV seriál)
Bazén (E04)
U nás doma (TV seriál)
Případ Gertrudy del Galderone (E02)
Výhra (E01)
1986 Velké sedlo (TV seriál)
Povodeň (E09)
Nebezpečí (E08)
Ponor (E07)
další epizody (9)
1985 Černá země (TV seriál)
1984 Slané pohádky (TV seriál)
Slovácko sa nesúdí (TV seriál)
Hlt za tři krejcary (S02E03)
1980 Arabela (TV seriál)
Čas zakladatelů (TV seriál)
Předvoj nového života (E03)
Hořký ústup (E02)
Příliv naděje (E01)
1978 Stříbrná pila (TV seriál)
Vítězové (E06)
Dámská jízda (E05)
Prázdniny (E04)
další epizody (6)
1976 Der Knabe mit den 13 Vätern (TV seriál)
Muž, který nesmí zemřít (TV seriál)
Účtování (E05)
Msta (E04)
Intrika (E03)
další epizody (5)
1975 Matka (TV seriál)
Před požárem (E03)
1972 Ctná paní Lucie (TV seriál)

Dokumentární

2018 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Vítězslava Jandáka (S14E15)
2011 Film o filmu: Bouřlivé víno
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
2008 Příběhy slavných (TV seriál)
Samotářka Míla (S09E07)
2007 Vladimír Körner (TV film)
2006 Cesta k moci (TV film)
1994 Z rodu Přemyslovců (TV seriál)

TV pořady

2013 Kdopak by se Čecha bál (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2009 Fakta Barbory Tachecí (TV pořad)
2004 Otázky Václava Moravce (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2002 Benefice Václava Vorlíčka (TV pořad)
2000 Věštírna (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Setkávání (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
1994 Caruso Show (TV pořad)
Český bodyguard (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
1989 Podľa zvyku starého (TV pořad)
1987 Pět přání (TV pořad)
1986 Přijďte k nám na večeři (TV pořad)

Hudební videoklipy

2009 Hugo Toxxx: Volte mě (hudební videoklip) - a.z.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace