foto

Esko Salminen

  • nar. 12.10.1940 (77 let)
    Helsinky, Finsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Supermarsu
Varasto 2
2017 Hrdinové
Kuudes kerta
2014 Hyväntekijä (TV film)
Nahoru dolů
2013 Láska, soudruhu
2012 Tenkrát na severu
Totálně našrot
2011 Varasto
Veljekset
2008 Suuri performanssi (TV film)
2006 Unna a Nuuk
2005 Moje matka
Varpuset (TV film)
2003 Isä
Tahaton tuhlaajapoika (TV film)
2002 Kymmenen riivinrautaa
1999 Rakkaudella, Maire
1998 Armon aika
Vuoden viimeinen kesä (TV film)
1997 Nurkkapöytä Kämpissä (TV film)
1995 Astrid (TV film)
Päivällinen ruohikolla (TV film)
Ruuvimies (TV film)
1994 Aapo
Kaikki pelissä
Uuno Turhapuron veli
1993 Hranice smrti
Marraskuun harmaa valo
1992 Tuhlaajapoika
1991 Vääpeli Körmy ja vetenalaiset vehkeet
1990 Axel (TV film)
1989 Cha Cha Cha
Zimní válka
1988 Ariel
Laittomuuden aika (TV film)
Pohjanmaa
Yötyö (TV film)
1987 Hamlet podniká
Siriuksen vieraat (TV film)
1986 Harmagedon - Erään maailman loppu
Valkoinen kääpiö
1985 Kepissä on kaksi päätä (TV film)
1984 Kevään ensimmäinen saalis (TV film)
Niskavuori
1983 Apinan vuosi
1982 Joulukuun lunta
Kolme sisarta (TV film)
Král bez srdce
Vlčí léto laponského mlynáře
1981 Armahda meitä (TV film)
Pedon merkki
1980 Marraskuun kuvia (TV film)
Miesten koulu (TV film)
Neklidný plamen
Prologi (studentský film)
1979 Seitsemän veljestä
1978 Runoilija ja muusa
1976 Iso viulu - kaks' sataa (TV film)
Seitsemän veljestä (divadelní záznam)
1974 Finlandisation (TV film)
1973 Kukunor (TV film)
1972 Rautapää Kaarle (TV film)
1971 Sateenkaaren tällä puolen (TV film)
1970 Saaren vangit (TV film)
Speedy Gonzales - noin 7 veljeksen poika
1969 Oikeamieliset (TV film)
1968 Vain neljä kertaa
Venetsian kauppias (TV film)
1967 Agamemnon (TV film)
Aura ja tähdet (TV film)
Köysi (TV film)
Pähkähullu Suomi
Tikapuut (TV film)
1966 Egyptiläinen kuvapatsas (TV film)
Johan nyt on markkinat!
Rakkaus alkaa aamuyöstä
Talonpojan perintö
1965 Isien koulu (TV film)
Kuten nainen (TV film)
Teatterituokio: Valkoiset hampaat (TV film)
1964 Juokse kuin varas
1963 Hän on Sysmästä (TV film)
Jengi
Viehättävä vaimoni (TV film)
1962 Kuu on vaarallinen
Mariana Pineda (TV film)
Pikku pyhimys (TV film)
Tähdet kertovat, komisario Palmu
1961 Kaasua, komisario Palmu!
Kauppamatkustajan kuolema (TV film)
Kolme poikaa, yksi tyttö (TV film)
Kultainen vasikka
Minkkiturkki
Toivelauluja
Tyttö ja hattu
Tähtisumua
1960 Kaks' tavallista Lahtista
Omyl komisaře Palmua
Opettajatar seikkailee
Pekka ja Pätkä neekereinä
Skandaali tyttökoulussa
1959 Pekka ja Pätkä mestarimaalareina
1958 Charleyn täti (TV film)
Sven Tuuva
1949 Katupeilin takana

TV seriály

2017 Presidentti (TV seriál)
Itsenäisyyspäivä (E12)
Helsinki Summit (E10)
Likaista vettä (E09)
další epizody (11)
2016 Joulukalenteri: Jäätävä seikkailu (TV seriál)
2015 Napamiehet (TV seriál)
Punainen kolmio (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
2010 Taivaan tulet (TV seriál)
Meidän Herramme hurmaamia (S02E03)
2000 Parhaat vuodet (TV seriál)
Raid (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
další epizody (12)
1999 Angela ja ajan tuulet (TV seriál)
1998 Ansa ja Oiva (TV seriál)
1997 Blondi tuli taloon - Sattui kerran kesällä (TV seriál)
1996 Ihmeidentekijät (TV seriál)
1994 Blondi tuli taloon (TV seriál)
1993 Tuntemattomalle jumalalle (TV seriál)
1989 Talvisota (TV seriál)
1985 Musta tuntuu (TV seriál)
1983 Kuolema savolaiseen tapaan (TV seriál)
1982 Doba železná (TV seriál)
Linnani on kotini (TV seriál)
1976 Ryydinkeksijät (TV seriál)
1971 Mummoni ja Mannerheim (TV seriál)
1967 Kunnon sotamies Svejkin seikkailuja (TV seriál)
1965 Asemahotelli (TV seriál)

Dokumentární

2014 Nyt uutta Suomessa! - Suomalaisen mainonnan historia (TV seriál) - a.z.
2013 Kuninkaittemme jäljillä (TV seriál)
2011 Näin tehtiin Varasto (TV film)
2010 Arvostetulla alueella
Esko Salminen - läsnä (TV film)
Rudolf Koivu - Satua koko elämä? - a.z.
Vesku
2008 Helsinki, ikuisesti - a.z.
2007 Viihteen 50 (TV seriál)
2003 Litjan lähdöt ja loitsut (TV film)
Minun uskoni (TV seriál)
Sata sanaa (TV seriál)
Sininen laulu - Suomen taiteiden tarina (TV film)
Sininen sana (TV seriál)
1998 Karmapa - dvě cesty božství (TV film)
1984 Kolme salaisuutta
1982 Rauta-ajan raportti (TV film)
1981 Margaritana
1978 Turku

TV pořady

2018 Jussi Gaala 2018 (TV pořad)
2017 Itsenäisyyspäivä (TV pořad)
2015 Jussi Gaala 2015 (TV pořad) - a.z.
2011 Kultainen Venla (TV pořad)
2010 Itsenäisyyspäivän vastaanotto (TV pořad)
2007 Mansikkapaikka (TV pořad)
2006 Jussi Gaala 2006 (TV pořad)
2004 Arto Nyberg (TV pořad)
2003 Isät, pahat ja pojat (TV pořad)
1993 Haastattelijana Mirja Pyykkö (TV pořad)
1987 Tiikerihai (TV pořad)
1979 Henkka on hiekkaa -show (TV pořad)
1966 Elävät kuvat (TV pořad)
Kuten haluatte (TV pořad)
Me krokotiilit (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace