Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (216)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Nerozumím hodnocení Duny 2 vs Duny 1.  A chybí ve dvojce rukopis Erica Rootha? Scénář ve dvojce bohužel skomírá. 1)kde se vzal tu se vzal Halleck a zrovna ve chvíli, kdy je potřeba směřovat další děj  2)Fremeni znají poušť do posledního zrnka písku, ale najednou z ničeho nic v místě, kde se potkají s Halleckem je místo, které zásadně ovlivní sílu impéria  3)proč Usul nepoužívá umění, které ho naučila jeho matka v prvním díle Duny, umění Bene Gesserit? 4)ehm, osedlat červa není jednoduché, ale jak nasedá a vystupuje karavana?

plakát

Zátopek (2021) 

Pan Ondříček je zárukou kvality. Na "Zátopka" jsem se těšil od prvního okamžiku, avšak jsem se dostal ke shlédnutí až po delší době, tak jsem byl před shlédnutím informován o průběžném rozpolceném hodnocení. A také díky tomu jsem k filmu přistupoval s menším očekáváním. Film ukazuje nejdůležitější část Zátopkova života, není zde nic navíc ani není o nic důležitého ochuzen, zarověň stopáž je tak akorát. Film plyne, vtipné scény, střídají Zátopkův vzestup, úspěchy v podobě výher, ale i některé neúspěchy v rodinném životě, politické situaci a některých osobních prohrách, které Zátopka, ale nakonec zocelí. Já jakožto sportovec mám pochopení pro jeho chování, o jeho úspěších jsem samozřejmě vědel i o technikách a tréninku běhu, ale i přesto jsem se měl pocit, jako bych se osobně účastnil OH v Helsinkách. Atmosféra se přesunula do našeho domova a my jsme doma fandili Zátopkovi. Děkuji pane Neužil. Avšak nemůžu opomenout pohled na Zátopka z druhé strany a to je pohled citlivý, realistický a osobní ze strany manželky Dany. I za tento výstižný, syrový pohled musím poděkovat paní Issové.  Přesné ztvárnění nelehkého života s tzv.sportovním sobcem. A v neposlední řadě musím vyzdvihnout (xxx superlativ) kameru pana Kučery. Děkuji

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) odpad!

Vůbec nechápu, že sem vydržel 4 a půl dílu první řady.

plakát

Duna (2021) 

"grrr DEJ TAM 5 HVĚZD grrr" ok máš je tam mít 👍 Přesně takto nějak byla naplněna moje fantasy z dob 90' ms Dos game 2D strategie.

plakát

Hudbu složil, slova napsal (2007) 

Dru i Hju to už několikrát dokázali, ale tady to nefungovalo, bohužel bez vzájemně chemie to nejde. Kromě hereckých kvalit je i song na jedničku, ale to je tak jediné co si rád zopakuju.

plakát

Náhodný turista (1988) 

Chvilku drama, chvilku komedie, občas divák neví zda-li je dovoleno se v danou chvíli smát. První dvě třetiny jsou natažené nevýraznou omáčkou, která je občas proložená lepším soustem. Naopak v poslední třetině dostanete chutně upravený a voňavý steak. Po nakonec zdařilé večeři, přijde poklidné a spokojené trávení.

plakát

Hombre (1967) 

"Hej Hombreee" zná každej kluk, to je pojem a značka, ale to nestačí. Nádherná Barbara je okouzlující, ale ani to nestačí. Zásadový Newman a poselství o špatných a zkažených belosich je málo. Dějová linka by šla zkrátit maximálně do 10 min. Westerny miluju, ale zde nepomohla ani hudba.

plakát

Mexická jízda (2001) 

Voglovina :-( za porňo 1 hvězda, opičit se po Prcičkách resp. Pláži nemůže kde kdo.

plakát

Zbytečná krutost (1984) 

Jako lepší dobrý, ale že bych to musel vidět ještě jednou? To asi ne.

plakát

Návrat domů (1978) 

Výborné dialogy, výborné obsazení, výborný feeling, výborný námět.., ale 1 hvězdu musím odebrat za rychlý přerod Luka. Půlhodinka navíc by příběhu přidala.