Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Hledám Amy

Hledám Amy (1997)

Nejintimnější, nejvážnější a nejpůvabnější film Kevina Smithe, jehož děj se dá shrnout do věty - Hledám opravdovou lásku a nechtěla jsem z výběru vyloučit ani stejné pohlaví. Tato premisa pak rozvíjí báječné dialogy na téma sexu a lásky. Skvěle natočeno a zahráno.

Matrix

Matrix (1999)

Revoluce ve formě filmového vyprávění!!! Larry Wachowski a Andy Wachowski se stali tímto snímkem absolutními pány nad každým záběrem a pohybem v něm. Splněný sen, audiovizuální nebe a bojové orgie. Sci-fi se skvělým nápadem, který bohužel s dalšími díly vyšuměl a rozbředl. Ale tento první díl je kusem filmové historie, který se nám všem vypálil do zorniček.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Jen málo filmů jsem viděl tolikrát jako tento muzikál. Snad jen Nekonečný příběh a Skálu... Všechny složky této úžasné divoké barevné kýčovité a podmanivé podívané jsou dokonalé - hudební mix, choreografie, kostýmy, chemie mezi básníkem a kurtizánou....Prostě všechno. Nejlepší muzikál poslední dekády....Nedávno jsem si ho pustil znovu a odpustil tak Bazovi bolestivé zklamání z Austrálie a opět uznal, že tohle je geniální filmařina a pro mě srdeční záležitost. I když sám jsem byl, v době premiéry, svědkem odchodu mnoha lidí ze sálu, protože to prostě nevydýchali. Holt není každý bohém :)

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Gladiátor vrátil Hollywoodu klasické historické velkofilmy, Russellovi vynesl Oskara (nikdy potom jsme ho již neviděli v takové fyzické formě), Scottovi bohužel nikoliv, ale mě osobně přinesl velkolepou vizuální podívanou s hrdinou, kterému díky jeho charismatu věříte každé slovo a jen díky němu nezní silácké a předbitevní proslovy jako povinná předehra před válečnou vřavou, která je tady mimochodem úchvatná. Řím je středem světa, tyčí se k obzoru a zabírá každý kousek zorného pole...A poklona hudebnímu doprovodu H.Zimmera. Tehdy ještě nevykrádal tolik sám sebe a vše dokonale podkreslil. Akce vyniká i díky jeho zásluze...ROMA VICTOR!!!

Ďáblův advokát

Ďáblův advokát (1997)

"A jak Ti má říkat? Říkej mi tati!" Není vzrušující vést s ďáblem tento typ konverzace a pracovat pro něj v rodinném právním podniku, který pomáhá obhajovat a páchat zlo? Navíc v případě, že otcem a padlým andělem v jedné sobě je opravdu démonicky Al Pacino, který je tu snad ještě lepší než ve Vůni ženy, která ho ověnčila Oskarem...Drama soudní, konverzační, morální a k tomu všemu originálně naroubované na "pekelnou a hororovou" nadstavbu, která z tohoto snímku, spolu s herci, činí originální a jedinečný zážitek.

Nelítostný souboj

Nelítostný souboj (1995)

Absolutní špička žánru!!! Nejlepší Mannovo dílko. Skvělé herecké obsazení, kterému vévodí pochopitelně duo Pacino-de Niro, ale výborně jsou obsazeny i vedlejší role (Kilmer, Sizemore...) Chytré, nápadité, napínavé a závěrečná přestřelka v ulicích Los Angeles je nezapomenutelná...

Střihoruký Edward

Střihoruký Edward (1990)

Díky Burtonovi víme, jak a kde se rodí sníh. Víme, že někde je bytost s nůžkami místo rukou, která touží po lásce a z ledu vysekává sochu své milované. A toto poznání není málo... Nesmrtelná "pohádka" stojící na třech pilířích - vidění Tima Burtona, výkonu Johnyho Deppa a hudbě Dannyho Elfmana.

Poslední pokušení Krista

Poslední pokušení Krista (1988)

Provokativní a strhující evangelium podle Scorseseho a Nikose Kazantzakise. Psát o tomto filmu je jako vedení teologické disputace. Jaká byla role Jidáše v Ježíšově příběhu? Byl jen zrádce nebo osoba, bez které by Ježís nebyl schopen naplnit svoje předurčení? Nebyl ten největší zbabělec nakonec sám Kristus, který si vybral světský život, ženu a děti? A který přijmul smrt na kříži a svůj osud vykupitele až v momentě, kdy jeho světský život končil? Společně s postavou Maxe Schrecka ze Stínu upíra nejlepší Dafoeova role.

Nebohá paní Pomsta

Nebohá paní Pomsta (2005)

Seznámit se s jihokorejskou kinematografií (a tím nemyslím Ki-duk Kima) je jako se poprvé zamilovat. Já měl to štěstí, že mou první láskou byl závěr volné trilogie o pomstě, které předcházel Oldboy a Sympathy for Mr. Vengeance. Bylo to neskutečné, silné, formálně vytříbené a z jiného světa. Mnoho obrazů ve mně zůstalo do dneška...