Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 921)

plakát

Vražda v Londýně (2022) 

Na Netflix to ujde, ale vzhledem k obsazení jindy výtečného Sama Rockwella a úžasné Saoirse Ronan celkem slabota. Místy jsem se zasmála, příběh celkem ubíhal, ale místy jsem neměla moc jasno, co se na plátně děje. Režijně špatně uchopeno. I přes relativně obstojný scénář a velký potenciál hlavních herců se z filmu vyklubala zapomenutelná nuda.

plakát

Bod varu (2021) 

Pokud vás zajímá, jak se skutečně vaří, tak musíte vidět "Boiling Point". Když chceš mít opravdu dobrou restauraci, tak nestačí umět skutečně parádně vařit, ale chce to mít více než schopný tým, být obstojným manažerem a ještě to chce pořádnou odolnost proti stresu. Co vše se může přihodit během jedné směny v restauraci, když se Ti podělá vše, co se podělat může a ještě se Ti jako bonus routí soukromý život.. Točeno na jeden záběr.. Má to grády a rozhodně je to zajímavý vhled do kuchyně "lepší" restaurace. Jediné, co pro mě nebylo až tak hmatatelné, byl ten papiňák v hlavní postavě. Spíše mi přišel rezignovaný a ke spoustě věcech laxní, takže hlavní pointa dle mého názoru tolik nevyzněla. Rozhodně super indie film, který stojí za puštění!

plakát

Clickbait (2021) (seriál) 

S01: Na začátku Clickbait rozehrává se zajímavými kartami. Téma vypadá hororově, statečně, svěže a neotřele, tempo příjemně odsejpá.. Bohužel velmi brzo zabředávají tvůrci do bahna béčkového klišé. Snaží se neuměle navléct roli podezřelého snad na všechny postavy, které se mihnou v seriálu. Poslední díl o celé zazdil.. Pointa na diváka kostrbětě vypadne jak z céčkové podívané. Škoda, mohl to být velmi ambiciózní počin.

plakát

Čas (2021) 

Což o to, hlavní nápad nebyl úplně marný.. Nevadila by mi ani nelogičnost nebo skoupé vysvětlení anomálních přírodních zákonů.. Shyamalan se bohužel držel dost při zemi.. Na mysteriózní drama moc ploché, na horor málo bububu.. Obsazení nic moc a stopáž poměrně zabijácká. Asi bych se spokojila se závěrečnými titulky hned při proplouváním útesem. Vysvětlovačka na konci už toho moc nezachránila a celkový pocit z příběhu teda rozhodně neposílila. Jediná cool scéna byla lámavá paní v jeskyni. Chápu, že Shyamalan nikdy nehrál na prvoplánové lekačky, ale tady mu ten závoj tajemnství moc utkat nešel..

plakát

Dexter - Nová krev (2021) (série) 

Tak se kluci ušatí moc nevytáhli.. Trošku jsem čekala, že když se Nick Slaughter přesune více na sever, tak to nebude jen o změně barevného filtru na kamaře, ale dostane tu správnou "severskou" atmosféru. Bohužel šanci na pozdvihnutí úrovně autoři propásli. V podstatě místo cool sarkastické vyvražďovačky inspirované severskou Evropou nám nabízí jen diletantské látání zpackaného konce předchozí série. Jack Alcott je navíc neslaný, nemastný, tak doufám, že nedostane vlastní seriál. Nebyla jsem a asi ani nebudu cílovka.. Pozitivní na tom pro tvůrce je, že jsem byla schopná to celé přežvýkat (třeba taková Hra o trůny takové štěstí neměla). Aspoň jsem si doplnila seriálový přehled.

plakát

Duna (2021) 

Na film jsem se dívala absolutně knihou nepoznamenána. Ani jsem neviděla Lynchovu verzi. "Nová" Duna byla co do vizuálu a atmosféry velice povedená. Příběh na mě působil jako epické intro. První polovina filmu se dala vysvětlit vypravěčem a pak se už mohlo jet "zostra". Bavilo mne koukat na scifinu, kde není každou chvíli megaakce, spousta výbuchů a grafického bordelu. Fanoušci, kteří si stěžují, že film postrádá spoustu informací a srdce, mne donutili si knihu časem minimálně poslechnout. Každopádně je to zajímavý svět, krásné obrazy a spousta skvělích herců, takže se těším na další díl.

plakát

Encanto (2021) 

Napoprvé se mě Encanto zas až tolik neoslovilo. Na můj vkus je hodně barevné a hlavné motiv "superhrdinů" nebo "polobohů" mi nebyl úplně nejbližší. To, co mě naprosto instantně uhranulo, byl jednoznačně soundtrack poskládaný ze samých chytlavých a líbivých písniček. S každou písničkou jsem si postupně zamilovala charaktery hlavních postav. Na druhý pokus už byl příběh daleko podmanivější. Aktuálně je to jeden z mých oblíbených animáků. Věřím, že se do něj pustím opakovaně.

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

Takový malý kopíráček Pirátů z Karibiku, Indiana Jonese a Mumie jen zasazeno do Amazonie. Možná to bude nějaké děti bavit, ale u mě se střídala nuda s lehkým pohrdáním. Prostředí bylo fajnové, ale zápletka kapku pokulhávala.

plakát

Finch (2021) 

Originality to moc nepobralo, kupodivu to není ani moc poetické. Na to, že tu hraje Hanks bych řekla, že je to skoro až syrové.. Nečekala bych ho ve filmu, kde je nepříjemný na robota a sprostě nadává. Navíc je téměř akčním vysloužilým hrdinou.. To už trošku zavání Eastwoodovkou.. Každopádně se mi to i tak líbilo.. Je komornější verze Já, legenda (2007) bez zombíků. A ta pointa, proč vlastně pořídil robota je prostě ultra cute. I přes všechny slabiny filmu to nakonec rozhodně nenudilo.

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

Koukatelná oddechovka. Neurazí, nenadchne. Ryan Reynolds do role naprosto přesně sedne. Ve vedlejších rolích se objeví jako příjemné překvápko slavná jména. I pro nehráče fajn jednohubka.