Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 919)

plakát

Truth (2015) 

Zajímavé okénko do investigativní novinařiny "Truh" je přesně ten druh filmu, který se pravdy nebojí.. Pěkně ztvárněná informační záležitost o jedné americké kauze.. O kauze, která (věřím) se děje dnes a denně u nás i po celém světě.. Díky za to, že se stále lidé nebojí o podobných špinavých hrách ve vysoké politice točit filmy, točit reportáže, prát články, vyšetřovat je a obětovat vyšší věci své kariéry a životy.. Ústřední dvojku Cate Blanchett a Roberta Redforda jsem si užila na maximum.. Ty dvě hodinky utekly jako voda..

plakát

Už je tady zas (2015) 

Tenhle film je opředen legendami a pějí se na něj ódy.. Neprávem.. Nic převratného ne něm nevidím.. Historie se opakuje, což je třeba připomínat.. Parodii na Hitlera jsem viděla ztvárněnou mnohem mnohem lépe (např. náš vynikající Trojan v "Jedna ruka netleská").. nemám ráda pseudodokumenty ve stylu Borata.. Celkem mi humor nesedl a dvě hodiny jsem zbytečně pronudila..

plakát

Už teď mi chybíš (2015) 

Moc jsem od filmu „Už teď mi chybíš“ moc nečekala, ale nakonec se pro mě konalo velmi milé překvapení.. Nedávno se roztrhl pytel s „umírací“ tematikou a většinou se jedná o filmy buď příliš vážné nebo příliš zlehčující nebo naopak příliš „hluché“.. Tenhle snímek je ovšem velmi šťavnatý, ale zároveň dostatečně hořkokyselý.. Příběh o dvou kamarádkách, které se musí poprat nejenom s jednou zákeřnou chorobou, ale také se vztahy mezi sebou.. Velkým elixíremje vynikající výber hlavních hereček - Toni Collette, Drew Barrymore – v trošku odlišných rolích, než jsme u nich zvyklé.. Chemie mezi nimi funguje opravdu výtečně. Scénář je nejenom velice humorný, ale také umí zabrnkat na dojemnou strunu.. Krásně vyváženo = jin a jang.. Myslím, že mám další oblíbený film, který si pustím kdykoliv jindy ráda pro zpříjemnění večera.. Doporučuji všem!

plakát

Věčně mladá (2015) 

Na mou maličkost (cynického netvora) je tento snímek příliš sladká limonáda, ale pěkně se na "Věčně mladou" koukalo.. Trošku mi vadily technické a fyzikální záležitosti (jak získala a ztratila svou vlastnost a proč jí blíže věděcky nezkoumala atd.).. Pěkné je setkání s Harrisonem Fordem.. Moc se mi líbilo zachycení a proměna všech historických období, ve kterých hlavní hrdinka žila.. Na Blake Lively se velmi pěkně koukalo a roli jsem jí zbaštila i s navijákem.. Ale za mě to na plný počet nebude, až příliš mi z této limonády trnuly zuby..

plakát

V hlavě (2015) 

Masově chválený film, ze kterého osobně příliš neodtékám.. Asi nejvíc mi "vadilo" grafické zpracování figurek, které byly velmi "jednoduché" na dnešní dobu.. Mám raději vymakané detaily než jednoduché prosté hladké tvary.. Nápad byl super, ale asi bych se nezasekla na jedné životní epizodě, ale rozvíjela bych to mnohem dále ;-) Puberta a první láska může být hodně zajímavá :-D Závěrečné titulky za mě nejvíc! ;-)

plakát

Viktor Frankenstein (2015) 

Klasický příběh o Frankensteinovi je oprášen. O monstrum v příběhové linii ani tolik nejde.. Vypravěčský hledáček se ustálil na duu vášnivých biologů - šíleného vědce Viktora a jeho pomocníka Igora. Herecky obsazeno kvalitně, bohužel jen James McAvoy přehrává víc než role snese.. Daniel Radcliffe by si naopak zasloužil větší důraz na svou postavu a širší herecký rozmach. Za zmínku také rozhodně stojí bezvadný detektiv v podání Andrewa Scotta. Filmu by slušelo, kdyby se šlo více do hloubky a hlouběji se zachytila psychologie hlavních postav. Proti atmosféře temného, špinavého, vlhkého, dobového Londýna nic nemám, ta by se dala krájet. Kostýmy jsou také velmi vydařené. Dialogy jsou vyšperkované typickou zdvořilou britskou angličtinou. Tempo filmu je pěkně udáváno, ale akčních scén příliš není. Moc se mi líbil důraz na exaktní vědy a medicínu – ukázky z učebnic a různé grafické náčrty. Nejlepší je pro mě bezkonkurenčně scéna s šimpanzem. Film „Viktor Frankenstein“ slibuje horor, ale spíše se jedná o temně romantické viktoriánské drama. Fanoušci krvavého hororu tudíž mohou být zklamáni. Zkrátka klasický příběh přeoraný nanovo a podbarvený moderními vizuálními efekty.. Stvořený pro zábavu, nehledala bych hlubší hodnotu.

plakát

Vincentův svět (2015) 

Seriál neznám, a proto mi celkově film přišel nezajímavý.. Navíc s mizerným a "no name" obsazením.. Jediná postava na kterou se jakž takž dalo herecky koukat byl Jeremy Piven.. A jediná sranda, která ve filmu opravdu byla, způsobovali opravdu hodně slavní a hodně dobří herci, kteří filmem "procházeli".. Vědět do čeho jdu, asi bych si nic podobného nepustila.. Nebylo to až tak "příšerné", jako spíš "zbytečné" vidět..

plakát

Vítězství je naše (2015) 

Udělám výjimku a tuhle politickou komedii "Vítězství je naše" lehce nadhodnotím, protože nechápu místní nízké hodnocení.. Teda asi chápu.. Pravděpodobně by širší publikum zajímali USA volební kandidáti více než prezidentské volby někde v Bolívii.. V závěru je ovšem naprosto jedno, kde se děj odehrává, protože zákulisí kdejakých voleb musí být velmi podobné.. Sandru Bullock jsem už děsně dlouho nikde neviděla a herecky je podle mě momentálně na špici, tak jsem si opětovné setkání velmi užívala.. Šarmantní zlodědek Billy Bob Thornton byl schopným a celkem výstižným sekundantem.. O děj ve filmu "Vítězství je naše" zrovna moc nejde, pouze propojuje spoustu ironicky humorných nebo dramatických situací souvislou jednolitou linkou.. Asi to bude film, na který brzy zapomenete, ale tahle zábava mě rozhodně ani chvilku neurážela a příjemně jsem se odreagovala, takže účel byl splněn :-)

plakát

V mysli vraha (2015) 

Pokud na film "Solace" budu nahlížet jako na dobře natočené béčko, tak musím jednoduše konstatovat, že jsem byla nadšena.. Jasně, příběh je kapinku slátanina, ale to nemění nic na tom, že jsem si tuhle temnou mysteriózní detektivku ve stylu devadesátek užila :-D Respekt k Anthonymu, že ve svých letech má ještě energii natáčet obdobné filmy.. Colin Farrell mi po dlouhé době nebyl nesympatický a role padoucha se chopil skvěle.. Jeffrey Dean Morgan mě baví čím dál tím víc.. Příjemný relax, u kterého se trochu bojíte, trochu ušklíbáte, ale rozhodně se nenudíte ;-)

plakát

V objetí ďábla (2015) 

Na horůrek "Regression" jsem se díky obsazení Ethana Hawkeho a Emmy Watson těšila velmi, ale bohužel příběh by zajímavý zhruba do poloviny.. Potom si už divák lehce domyslí jak to všechno skončí.. Pointa je sice zajímavá, ale nevypiplaná, takže nedodá publiku kvalitní uspokojení.. Ethan hraje konstantně a Emma byla bohužel spíš horší než lepší, zejména ve scénách na konci filmu.. Dalo se, ale bohužel neukojilo hlad po kvalitním bububu snímku..