Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 919)

plakát

Krev šampiona (2016) 

Miles Teller se mi poslední dobou osvědčil jako herec, který umí a hraje v relativně dobrých filmech.. Snímek "Krev šampiona" není špatný, ale chybí mi v něm pár nezapomenutelných scén.. Takhle jen kopíruje klišé amerických sportovních dramat.. Žádný zvrat, vlažná režie, málo srdceryvného drásání.. Příjemná jednohubka, ale nic víc..

plakát

matka! (2017) 

Darren Aronofsky má rozpolcené publikum.. Já osobě jeho tvorbu vnímám značně schizofrenně.. Buď mne nadchne nebo silně nudí.. Film "matka!" na mě působil naprosto stejně jako neméně vynikající "Černá labuť" - naprosto celý film jsem proseděla na gauči jako přibitá a pomalu ani nedýchala.. Ačkoliv se na začátku téměř nic moc neděje, přesto mne napětí příběhu doslova přikovalo.. Naprosto brilantní kamera a famózní hudba skvěle podkreslují vynikající příběh.. Stejně jako u "Černé labutě", tak i v "matce!" začíná děj téměř v realitě a sklouzává postupně do hluboké pocitové alegorie.. "Matka!" je přesně tím druhem filmu, kterého máte plnou hlavu i několik dní/týdnů po jeho shlédnutí.. Naprostá emocionální exploze.. Lavina myšlenek.. Myslím, že i kdybych si snímek pouštěla nepřetržitě stále dokola, tak přesto v něm najdu nové a nové věci.. Darren Aronofsky dokázal do "matky!" perfektně zakomponovat náboženskou symboliku, brutalitu válečné vřavy, ale především perfektně ztvárnil nenatočitelné - rozdíl mezi mužskou a ženskou podstatou.. "Matka!" je oslava ženskosti.. To, jak dokáže žena vybudovat domov, chránit jej, milovat bezpodmínečně svého muže, vnímá instinkt, chrání své mateřství a bojuje za své děti.. Herecky naprosto geniálně obsazeno ať už mluvíme o Jennifer Lawrence, Javieru Bardemovi, Edu Harrisovi nebo Michelle Pfeiffer.. Nikdy nezapomenu na scénu, kde Jennifer Lawrence říká Javierovi, že jí nikdy nemiloval, pouze byl zamilovaný do její lásky.. Naprosto přesně vím, jak je to myšleno.. Film je geniální, famózní a vymyká se všem standardním normám.. Precizní filmařina s filosfickým přesahem.. Ps: Zpočátku jsem čekala něco ve stylu "Rosemary má děťátko", ale naštěstí dostal příběh naprosto jinou cestu..

plakát

Potvora (2017) 

Podle trailerů a současného celkového rozpoložení mě nejvíc z celého festivalu Scandi 2018 nejvíce oslovila právě "Potvora" a rozhodně jsem neprohloupila.. "Potvora" zachycuje příběh jednoho vztahu.. Rasmus má celkem klasický staromládenecký život,do kterého mu nečekaně zasáhne kráska Maria.. Oba zahoří velkou vášní a možná lehce povrchní láskou.. Rasmus má vedle sebe kočku, kterou nedokáže moc zkrotit.. Maria si z Rasmusovi osobnosti ukrajuje zpočátku pomalých kouskách, později po velkých kusech.. Rasmus opojen láskou skáče tak, jak Maria píská.. Když počáteční zamilovanost opadá, nastává "a-ou" efekt a Rasmus se ve svém životě poněkud ztrácí a tak nějak neví, jestli to, o se mu děje v vztahu ještě normální nebo není.. "Potvora" je velmi vtipný a odlehčený příběh, který by před vstupem do nového vztahu měli vidět všichni muži.. A leckterá žena se v něm minimálně v jedné ze scén zaručeně pozná.. Trošku bych se vyhranila proti názvu "Potvora".. Ano, Maria je manipulativní ženská, která si jde ženskými zbraněmi tvrdě za svým cílem, ale Rasmus je tak trošku trouba, pokud se nedokáže včas ohradit a začít si hájit svou osobnost.. Každá mince má dvě strany.. "Potvora" je spíše než drama tragikomedií lehce extrémnějšího vztahu.. PS: Amanda Collin, která mě zaujala už ve filmu "Vzkaz v lahvi" je vážně nádherná..

plakát

Hráči se smrtí (2017) 

Tak tohle teda byl hodně nepovedenej remake dvedesátkových "Hráčů se smrtí".. Možná, kdyby to nebyl remake, tak zaujme alespoň nápadem.. Takhle naprosto zoufalé vykrádání starého.. Obsazení naprosto nezdařilé.. První polovina filmu po stránce medicínské celkem ušla, ale jakmile nastoupila nadpřirozená druhá polovina, tak sklouzávají "Hráči se smrtí" do céčkového hororu pro děti.. Jediné příjemné překvapení je obsazení Kiefera Sutherlanda do jedné z epizodních rolí jako odkaz na původní snímek.. Jinak i jindy celkem uvěřitelná Ellen Page po stránce herecké celkem selhala.. Pomyslně zařazeno mezi zbytečné filmy..

plakát

Happy End (2017) 

Na "Happy End" jsem se do plážového lehátka takhle začátkem února vydala do mého oblíbeného alternativního kinoprostoru v Kasárnách Karlín.. Vypravila jsem na něj, protože jsem někde někdy viděla trailer, který mě absolutně dostal.. Bohužel v něm bylo to nejlepší a daleko zajímavější sestříhané, než samotném filmu.. Bohužel "Happy End" je pro diváka hodně náročný k usledování.. Do scénáře jsou cíleně zakomponované díry, které nám Michael Haneke vysvětluje o několik scén později.. A jen náznakem.. Dojde třeba k bitce, úmrtí, sebevraždě, ale okolnosti se dozvídá divák až za čas a to formou vyprávění některé z postav.. Mnohem dramatičtější by bylo to naservírovat klasicky a polopaticky.. "Happy End" vypráví o životě jedné rodiny, která je sice bohatá, ale ušetřena všemožných problémů rozhodně není.. V podstatě ještě teď nevím, co mělo být pointou příběhu.. Asi celkově narušení členů rodiny? Netuším..

plakát

Trezor (2017) 

Naprosto mimo záběr Jamese Franca.. Skoro déčkový rádoby krimi duchařský horůrek o přepadení banky.. Příběhově je "Trezor" laciný asi jako porno.. Zápletka absolutně překombinovaná.. Jediný, kdo to tady kapinku herecky zvládá je překvapivě Taryn Manning známá třeba ze seroše "Orange Is the New Black".. Moje doporučení je, v zájmu nezkaženého večera, nekoukat :-D

plakát

Až po uši - Série 1 (2014) (série) 

S01 - První série seriálu "Až po uši" příjemně překvapila.. Rozhodně se nejedná o žádnou vyšší dívčí, ale pouze o přijatelnou televizní zábavu hodně nadřazenou všem "Ordinacím" a "Ulicím".. Velice sympaticky obsazeno.. Scénář není nijak vymakaný, ale je hezky podaný a sem tam chytne i za srdce. Na zvracení mi u první série tedy moc nebylo.. Fajn oddechovka na zahnání dlouhé chvíle..

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

"T2 Trainspotting" je nostalgická zbytečnost.. Hodně dobře natočená, aby dělala čest svému jménu, ale příběh je především založen na vzpomínkách na původní geniální "Trainspotting".. Stín kultu prostě nepřesáhneš.. Čekala jsem to o dost horší, tak se ani zklamání nedostavilo.. Jednohubková ztráta času, ale dalo se to čekat..

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Za mě nejlepší McDonaghův film, to teda jo.. Tahle přitažená černá komedie "Tři billboardy kousek za Ebbingem" mě v atmosféře Kina Světozor totálně odzbrojila.. Už dlouho se mi v kině nestalo, že bych se takhle nahlas a od srdce zasmála.. Příběh je spíš vedlejší.. Mohlo by tam jít o cokoliv.. Celé to stojí a leží na vynikajícím zpracování hlavních postav.. Jejich charaktery jsou tak WTF, že si je i přes jejich nesnesitelnost hned oblíbíte.. Jazyk mají ostrý jako břitva, pro sprostá slovíčka nejdou daleko, velmi se nesnáší a rádi si to dávají najevo.. Rasistické, sexistické a homofóbní gagy tu jsou snad v každé scéně.. Jak se popere parta primitivních chlapů se silnou a ostrou ženskou, která se rozhodne, že jim nic nedá zadarmo? Vynikající obsazení, z trojky Frances McDormand, Woody Harrelson a Sam Rockwell jsem byla u vytržení.. Totální zábava úplně nejvíc! Ráda si pustím znovu.. Není totiž nad to pobavit se nad mizerným neštěstím někoho jiného..

plakát

Hitch: Lék pro moderního muže (2005) 

Už přes 10 let stará komedie "Hitch: Lék pro moderního muže", která za mě stále funguje.. Príma relax s roztomilými gagy, někdy mírně přepálenými situacemi, příjemným obsazením, ryze americkým scénářem a celkově pozitivní atmosférou.. Pořád mě ty dialogy baví :-)