Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 919)

plakát

Zakladatel (2016) 

John Lee Hancock jede a servíruje nám na plastovém podnosu "Zakladatele".. O něco lepší než "Zachraňte pana Bankse", ale o něco málo horší než "Zrození šampióna" ;-) Michael Keaton si díky loňské nominaci na Oscara za "Birdmana" vykoledoval tuhle skvělou hlavní ne příliš kladnou roli.. Jsem ráda, že jsem díky "Zakladateli" měla příležitost, projít si svižným a velmi koukatelným tempem začátky řetezce McDonalds, který je nejen v Praze k vidění na každém rohu.. Netradiční (i když se nám to v posledních letech v kinematografii pozvolna rozmáhá) vyprávění z pohledu hlavního padoucha.. Tenhle business nebude nic po mě - vlísat se do přízně s jedním konkrétním záměrem jako hladová lasička do kurníku a obrat kohokoliv o cokoliv včetně jména samotného - tohle všechno chce silný žaludek :-( Možná za každým monstrózním projektem dřímá monstrózní padouch, kterého na jednu stranu všichni nenávidí a na stranu druhou obdivují.. Krutá, ale pěkná podívaná..

plakát

Cemetery Junction (2010) 

Sedmdesátá léta tentokrát ve staré dobré Velké Británii.. Mile se na to koukalo, ale nenašla jsem v klasické dospívací komedii "Cemetery Junction" nic přelomového.. Přísloví "tisíckrát nic umořilo osla" tu rozhodně platí.. Jediné výraznější zpestření je nádherná Felicity Jones.. Konec jsem zaspala..

plakát

Taboo - Episode 2 (2017) (epizoda) 

S01E02 - Po vlažné jedničce jsem myslela, že tvůrci přihodí pár polen po kotlík, ale bohužel jsem se opět nedočkala.. Pár náznaků na zajímavější linku.. Spousta kec o tom samém dokola.. Atmosféra nastavuje příběh, který se zdaleka nekoná :-(

plakát

Deepwater Horizon: Moře v plamenech (2016) 

V rámci žánru katastrofického thrilleru je pro mne film "Deepwater Horizon: Moře v plamenech" překvapením na plný počet hvězdiček.. Zrovna dvakrát hlavního hrdinu Marka Wahlberga nemusím, ale do podobného typu filmu sednul jako zadek na hrnec.. První část svižným tempem ukazuje laickému divákovi život a práci na ropné plošině.. Po zajímavém úvodu se rozjíždí ještě svižnější záchranná mise, kterou nevede nabušený superhrdina, ale parta tatíků od rodin, která se snaží zachránit holý život..Myslím, že jsem se někde na začátku nadechla a vydechla až po titulkách.. Žádnou větší přidanou hodnotu v tom nehledám, ale po dlouhé dob jsem si opravdu užila každou minutu.. PS: Jako příjemný bonus vidět Kate Hudson s Kurtem Russellem na jednom plátně :-)

plakát

Ruby Sparks (2012) 

Film "Ruby Sparks" jsem dlouho obcházela, až mne nakonec dohnal.. Nevěděla jsem, do čeho jdu, takže jsem byla netradiční zápletkou příjemně zaskočena.. Navíc hlavní hrdina je spisovatel, který žije v krásném domě.. Volba obsadit divňouse Paula Dana se mi zdála správná.. Roztomilá holka od vedle Zoe Kazan taky.. Hlavní kouzlo filmu stojí především na perfektně zvoleném obsazení.. Bohužel je "Ruby Sparks" scénáristicky nevyzrálá.. Na začátku filmu na diváka rozbalí svou originalitu a zajímavost, která se postupně propadá do průměrné nudy, je uměle natahována, přikrášlena dramatickými romantickými scénami, aby se propadla až na dno polopatického vysvětlování.. Potenciál by byl, jen to chtělo asi ještě trošku dozrát.. Vidět a zapomenout..

plakát

Bezvadíkyještěprosím (2010) 

"Bezvadíkyještěprosím" jsou neuměle poslepované povídky do jednoho rádoby nezávislého snímku.. Film pojednává o tom jak je těžké být nedospělým třicátníkem, který musí projít bolestnou zkušeností, aby dozrál.. Film "Bezvadíkyještěprosím" není jako režisérský odpich špatný, ale žádný hlubší kinematografický zážitek mi nepřinesl.. Děj pro filmového fanouška příliš průhledný, veškeré zápletky už jsme někde jednou viděly - jsou postavené na jistotě úspěchu.. Milé, ale nudné.. Příjemné, ale průměrné.. Neurazí, nenadchne..

plakát

Čapí dobrodružství (2016) 

Animovaná pohádková komedie "Čapí dobrodružství" je barevná taškařice, která postrádá hlavu a patu.. Asi jediné, co mě z celého filmu oslovilo byla vydařená animace.. Kostra příběhu je nestabilní, tempo afektované, některé scény vymyšleny po požití návykových látek (např. vlci).. Děti to asi bavit může, ale opravdu porozumí Ti, kdo už vědí, jak se děti dělají.. Pozitivní je kratší stopáž než je v dnešní době zvykem.. ;-)

plakát

Místo u moře (2016) 

Drtivou většinu děje ve filmu "Místo u moře" se nic moc kloudného neděje.. Před očima diváka ubíhá bolestný, pomalý život jednoho chlápka, o kterém moc nevíte, co si máte kloudně myslet.. "Místo u moře" je hodně pocitové.. Všechny ty reálné pocity reálných osudů v reálném světě divák vnímá opravdu reálně - víte jak to myslím? Žádné pozlátko, žádá přetvářka, prostě takhle pomalu ten život ubíhá.. Takhle ho známe.. Casey Affleck (na rozdíl od jeho bráchy) se umí do tragické role pořádně zakousnout a vytáhnout ten patos až z paty.. "Místo u moře" má hodně tragickou zápletku, která má diváka více či méně šokovat.. Je to pouze emotivní třešnička na dortu.. Myslím, že i bez toho by šlo o velmi koukatelný počin.. Vůbec bych nemusela vědět proč hlavní hrdina tak trpí.. PS: Opravdu jsem po dlouhé obě ráda viděla Michelle Williams ;-)

plakát

Barva vítězství (2016) 

Film "Barva vítězství" má rozhodně silné téma, ale bohužel postrádá velký balík peněz, který by z toho vytěžil velkofilm.. Aktuální ztvárnění je dobré, ale věřím, že mohlo být daleko lepší.. Silnou dvojku ústřední dvojku Stephana Jamese a Jasona Sudeikise jsem si užívala, ale některé vedlejší role nemohly být obsazeny hůř (např. naprosto šílený Goebbels).. Hodně mi také vadilo, že postavy byly příliš černobílé, žádná šedá hladina charakterů se moc nekonala.. Riefenstahlová byla napsána tak kladně, že celou úroveň filmu pomalu degraduje.. Celkově zážitek příjemný, jen hodně doslazený.. Německo-kanadská snaha o typické americké sportovní drama se vydařila :-D

plakát

Taboo - Episode 1 (2017) (epizoda) 

S01E01 - Bohužel musím konstatovat, že přes velké ovace, které fanouškové Toma Hardyho hulákali do světa, mě pilot zrovna dvakrát neučaroval.. Jasně, hlavní postava je zajímavá.. Především tedy tím, že je tajemná pro všechny ostatní postavy.. Je taky hodně podivná až mysteriózní.. Takže v divák má nutkání pociťovat zvědavost, ale děj s tímto pocitem bohužel nekoresponduje.. Možná, kdyby se osekal tak na polovinu.. Charaktery jsou super, kostýmy skvělé, kulisy bomba, atmosféru ponurého přístavu taky, karty dějových linek jsou rozdány a přesto se silně nudím a moje pozornost se nevydrží 55 soustředit na děj.. Doufám, že s další dílem to tvůrci dostatečně vyberou..